TBMM Genel Kurulu saygı duruşuyla açıldı

TBMM Genel Kurulu toplandı. Genel Kurul, Atatürk'ün vefatının 84'üncü yılı dolayısıyla saygı duruşuyla açıldı.

TBMM Genel Kurulu saygı duruşuyla açıldı
TBMM Genel Kurulu saygı duruşuyla açıldı
GİRİŞ 10.11.2022 14:39 GÜNCELLEME 10.11.2022 14:39

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı.

Akar, Genel Kurulun açılışında, milletvekillerini Atatürk'ün anısına 2 dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Başkanvekili Akar, saygı duruşunun ardından yaptığı konuşmada, Atatürk'ü, vefatının 84'üncü yılında minnet ve şükranla andıklarını söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün sadece şanlı bir asker, ileri görüşlü bir devlet adamı olmadığını, aynı zamanda büyük bir devrimci ve düşünce adamı olduğunu belirten Akar, şunları kaydetti:

"Atatürk'ün yıllar önce açıkladığı düşünceleri dinamik yapısıyla güncelliğini korumakta ve çağdaşlık yürüyüşünde yolumuzu aydınlatmaktadır. Bilgili, barış yanlısı, hoşgörülü oluşuyla tüm milletlerin saygı duyduğu örnek bir kişilik olan Atatürk, yüzyıllar boyunca cesaret edilmeyen dönüşümler gerçekleştirerek ekonomik, siyasal ve sosyal alanda köklü devrimler yapmıştır. Bu değişimlere asla kolay ulaşmamış, milleti için canını ortaya koymaktan çekinmemiştir."

Akar, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, vatanı uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tüm kahramanları rahmetle ve minnetle andığını ifade etti.

Daha sonra AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç, MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, Atatürk'ün vefatının 84'üncü yılı dolayısıyla gündem dışı konuşma yaptı.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!