HDP'li Pervin Buldan'dan Meral Akşener'e sert cevap

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in sözlerine sert bir dille cevap verdi.

GİRİŞ 11.11.2022 18:22 GÜNCELLEME 11.11.2022 18:22
Bu Habere 196 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Ardahan'da esnaf ziyaretinde bulundu. Esnafla görüştükten sonra parti teşkilatını ziyaret eden Buldan, İnönü Caddesi'nde halka seslendi.

Buldan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in AK Parti ve HDP arasındaki görüşmeler hakkında "Uzun bekleyiş artık sona erdi. Karşınızda; 'Açılımcılar kumpanyası', yeniden seyircisiyle buluşuyor" sözlerine tepki gösterdi.



'KÜRT DÜŞMANI'

Akşener'in sözlerine yönelik olarak Buldan, "6'lı masanın içerisinde bulunan o kadın başkan, her gün HDP ve Kürtlere hakaret etmeyi kendisine bir görev edinmiş. Kürt, belki gün yüzü görür diye nefret tohumları saçmaktan geri durmayan bir kadın başkan var. HDP'lilerin kumpanya bilmediğini cezaevlerinin HDP'liler ile dolu olduğunu göstererek ona ispat ederiz. Ancak onlar kumpanyanın ne demek olduğunu Susurluk'tan 28 Şubat'tan bilirler. Buradan ona vereceğimiz cevap şimdilik bununla sınırlı kalsın. Kürt düşmanlığı yaparak birbirleri ile yarışanlar şunu iyi bilsinler ki kaybedecekler, kaybedecekler, kaybedecekler" dedi.

HDP Sözcüsü Ebru Günay da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in sözlerine tepki göstermişti.

Günay açıklamasında ''Akşener’e soruyoruz? Türkiye’nin 3’üncü büyük partisi olarak bizi ziyarete gelen AKP heyeti 5 dakika sonra Meclis’in 5’inci partisini yani sizi ziyaret etti. HDP’ye dil uzatacağına sizler ne konuştunuz onu söyleyin! Sen HDP’yi bırak Sedat Bucak’la ne konuştun onu açıkla, 17 bin faili meçhul cinayetin hesabını ver ve haddini bil. Karanlıkta büyüyenlerin, karanlıktan beslenenlerin getireceği şey karanlıktan başka bir şey olamaz." demişti

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 196
  • Vay vay 1 yıl önce Şikayet Et
    Vav doğruya doğru. Doğru tespitler 90 ların karanlık kadını neral
    Cevapla
  • POYRAZZ 1 yıl önce Şikayet Et
    bence siyaseti bırakıp tiyatroculuk yapsınlar Ulan HDP olmadan Reisini nasıl devireceksin Meral hanım bizde yedik
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi partinin kartonda olan aslanları hadi konuşun sizi yerin dibine sokuyor HDP ne oldu süt dökmüş kediye döndünüz. mahir ünal gerçekleri söyledi diye linç etiniz.sizi linç eden gezmez eden o oturduğunuz koltukları bize size verdik diyen pkk temsilcilerine karşı neden suspus oluyorsunuz hani cesaretiniz yüreğiniz bu kadar mı korkuyorsunuz pkk ve yandaşlarında.size şöylen bu sözler bir koltuk icin ne yenilir ne yutulur nede kabul edilir.hadi onlara bir cevap verin yüreğiniz varsa .
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Tencere tava 6 artı Hdp aynı hava
    Cevapla
  • Birileri 1 yıl önce Şikayet Et
    Danışıklı dövüş, saçma sapan iddialar içi boş, meral ne zaman size laf söylemiş ki, siz kankasınız, bizim bu laflarınıza karnımız tokkkkk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar