HDP'li Buldan: Seçime yeni ittifakla hazırlanıyoruz

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, İYİ Parti lideri Akşener'e tepkisini devam ettirdi. Buldan ayrıca, seçime yeni ittifakla gireceklerini de söyledi.

GİRİŞ 12.11.2022 15:30 GÜNCELLEME 12.11.2022 15:34
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Erzurum'un Karayazı ilçesinde partisinin "Halk Buluşması"na katıldı, esnafı ziyaret etti.

Buldan, Karayazı'da esnaf ziyaretinin ardından parti binasının il başkanlığı önündeki konuşmasında, etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Gittikleri her yerde aynı coşkuyla karşılandıklarını ifade eden Buldan, "6'lı masada da bize saldıranlar var. Dün Ardahan'da bir açıklama yaptım. Bunun üzerine bana bir cevap yazdılar. Söylemeye devam edeceğiz. Bu ülke faili meçhulleri, köy yakıp yıkmaları unutmadı, unutmayacak. Biz artık 90'lı yılları yaşamak istemiyoruz." dedi.

"YENİ İTTİFAKIMIZ VAR"

Buldan, demokrasi, barış ve adaletten yana olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"2 ittifak var, bu iki ittifakın başta Kürt sorunu olmak üzere ülkenin sorunlarını asla çözecek bir yerden baktığını görmüyoruz. Her iki ittifak, Alevi, Kürt demokrasi, kadın ve gençlerin sorunları ile geleceğine dair hiçbir somut adım atmadılar ve bunlara dair somut proje ortaya koymuyorlar. Başta Kürtler, bu ülkede ötekileştirenler, bu iki ittifaka mahkum ve mecbur değildir. Bizim üçüncü yolumuz var. Emek ve özgürlük dediğimiz yeni bir ittifakımız var. Bunun içinde demokratik siyaset yapan HDP ve diğer partiler var. Seçimlere bunlarla hazırlanıyoruz.”

Pervin Buldan, daha sonra parti binasını ziyaret ederek, partililerle görüştü.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede yaşayan kürtlere sesleniyorum inanç olarak müslümanlık dışında prokatif düşünceye sahip müslüman olmayan bu parti çalışanların hepsi gayri müslim ve müşriktir..siz kürtlerin zayıf noktasında n tutup ermeni düşüncesiyle aşılayıp sağa sola savurup saldırtmaktır tek amaçları..sizki müslüman türk coğrafyasının doğunun incilerisiniz imanınıza sahip toprağınızı koruyun sizin ülkeniz tektir sadece TÜRKİYE'dir....
    Cevapla
  • Turan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ermeniler
    Cevapla
  • Bilal ERGÜDER 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkes bunu iyi bilmeli özellikle bölücülük yapanlar TÜRK KÜRT KARDEŞDİR AYIRIM YAPAN KALLEŞDİR Okadar DEVLETİME MİLLETİME kurşun atmayan Vatanıma BAYRAĞIMA hakaret etmeyen herkes benim için DOST DUR.
    Cevapla
  • Şiptar 54 1 yıl önce Şikayet Et
    Pervin kürt değil kürt taklidi yapıyor..! diğeride türk değil milliyetçi taklidi yapıyor..! Bu masadakiler anlaşılan akraba topluluğu...
    Cevapla
  • HAKAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde sizin gibi Türkiye Cumhuriyeti ile derdi olanları İSTEMİYORUZ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi