AK Parti kritik 3,5 milyon seçmen için harekete geçti!

2023 seçimleri yaklaşırken partiler çalışmalarını hızlandırdı. AK Parti, yurtdışında kayıtlı 3,5 milyon seçmen için harekete geçti. Gurbetçilerle bir araya gelen milletvekilleri gelen talepleri ve yapılan çalışmaları rapor haline getirdi.

GİRİŞ 13.11.2022 09:29 GÜNCELLEME 13.11.2022 09:39
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

AK Parti Dış ilişkiler Başkanlığının organize ettiği yaz dönemi çalışmaları kapmasında gurbetçilerin ortak talepleri, beklentileri, 2023 seçimlerine yönelik yapılacak hazırlıklarla ilgili önerilerin yer aldığı rapor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da sunuldu.

Önümüzdeki süreçte 2023 seçimlerinde gurbetçilerin sandığa gitme oranını artırmak için atılacak adımlar belirlenerek uygulamaya sokulacak. Bu kapsamda sandık sayısının artırılması, yurtdışındaki kayıtlı seçmenlerin sandıklara gidebilmesi için ulaşım desteği sağlanması gibi seçenekler üzerinde duruluyor.

2018 seçimlerinde yurt dışı seçmenlerin seçime katılma oranı önceki yılların üzerinde gerçekleşmiş ve yüzde 53’e ulaşmış, Cumhur İttifakı da bu seçimlerde yüzde 60 civarında oy almıştı.

AK Parti kurmayları, "2018'te yurt dışından gelen oylarla bazı illerde milletvekili dağılımı AK Parti lehine değişti. Bu nedenle yurt dışı seçmenlere yönelik daha yoğun çalışma yürütülecek. Yaz boyunca Avrupa ülkelerinde yapılan temaslar, Türklerin yoğun olarak yaşadığı diğer ülkelerde de sürdürülecek. ABD’de de bu çalışmalar yapılacak. Artık yurt dışı seçmenleri Türkiye’nin 82, 83’üncü ili gibi bir seçim bölgesi olarak düşünmek lazım" değerlendirmesini yaptı.  

TALEPLERİNİ SIRALADILAR

Bu arada, yurt dışındaki çalışmalarda gurbetçilerden, "Türkiye'deki TOKİ kampanyalarına katılma hakkı verilmesi, yurtdışında sosyal yardım alan Türk vatandaşların Türkiye'de emeklilik hakları ile ilgili sıkıntıların giderilmesi" gibi talepler geldi.

Ayrıca gurbetçiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim kampanyası sırasında Türkiye’de yaptığı mitinglere benzer etkinliklerin kendileri ile de yapılmasını istedi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabim Sayın çok değerli Cumhurbaşkanımıza yar ve yardımcısı olsun inşallah başımızda eksik etmesin inşallah Akpartimize 2023 nasip etsin inşallah Durmak yok yola devam inşallah
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ak parti her daim iktidar olacak, pkk destekçisi hdp ve ortakları 6. masa paramparça olacak
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    aç tavuk kendini buğday ambarında zanneder
    Cevapla
  • Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yurt disindakilerin oy kullanmasina karsisiniz. Onlar TC vatandasi degil mi? Her ülkenin disarida yasayan vatandaslari oy kullaniyor. Biz her ne kadar disarida isek de, vatanimiz Türkiye'dir. Biz ülke icin yapilanlari oradakilerden daha iyi görüyoruz. Kimler hain, kimler vatansever ayirabiliyoruz. Türkiye'de yasayip, ülkesinin degerini bilmeyen milyonlarca nankör var.
    Cevapla
  • Ttk 1 yıl önce Şikayet Et
    Yurt dışı yurt içi fark etmez muhalefettesiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi