ABB'den suya %500 zam! Hani sosyal belediyecilik?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sinan Burhan, ABB'nin suya yüzde 500'e yakın oranda zam yaparak Türkiye'nin en pahalı suyunu sattığını söyledi.

GİRİŞ 13.11.2022 15:54 GÜNCELLEME 13.11.2022 15:57
Bu Habere 328 Yorum Yapılmış

Ülke TV'de Haber Servisi programına katılan AK Parti'li ABB Meclis Üyesi Sinan Burhan, CHP'li Mansur Yavaş idaresindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'nin en pahalı suyunu sattığını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin suya herhangi bir indirim yapılmamasına rağmen vatandaşa yapılan yardımları kestiğini belirten Burhan, "Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de şu anda suyu en pahalı satan belediye durumuna geldi" dedi.

AK Parti olarak suya indirim teklifinde bulunduklarını hatırlatan Burhan şunları kaydetti:

"Denilebilir ki Türkiye'de elektriğe doğal gaza zam geliyor, suya da zam gelmesi normal değil mi? Elbette makul sınırlar içerisinde zamlar kabul edilebilir. Biz hayatın gerçekliğine ters açıklamalar yapacak durumda değiliz. Ancak yüzde 400-500'e yakın suya zam gelmesi mümkün değildir."

SUYA İNDİRİM VAADİYLE GELMİŞTİ

CHP'li ABB Başkanı Mansur Yavaş, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde suyu ucuza satacaklarını vaat etmişti. Yavaş, 22 Şubat 2019 tarihinde, "Biz suyu Allah'ın nimeti olarak görüyoruz ve sudan para kazanılmayacağına inanıyoruz" demişti.

Mansur Yavaş, "Su parasını tayin ederken, maliyet atı çok cüzi karla vermeye devam edeceğiz. Musluktan içirebilecek hale geleceğiz. Bugün yardım alan ailelere 100-120 lira su parası geliyorsa, şimdi bu 50 liraya düşecek." vaadinde bulunmuştu.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 328
  • C gürs 1 yıl önce Şikayet Et
    Mansuru cb yapacaklar chpkk zihniyeti normal
    Cevapla
  • Yobaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu cahillikle cok daha fazlasını hakediyosunuz 40 haramilere destek veriyonuz ya ne yapsa az size yavaş ne yapsin sizin gibi yobazlara
    Cevapla
  • Alparslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Nankörler utan sın . Sayın Melih Başkanımız , Ankara Her bakımdan büyük bir köy iken , Yeşil bir Karadeniz yapmıştı . İftiralarla Ankara ' mızı köye çevirdi yavvaş başkan ve cöhepe .
    Cevapla
  • Bedirhan 1 yıl önce Şikayet Et
    ÇHP zihniyetini almış yalanda zaten temelde var ne bekliyozki
    Cevapla
  • Cehaplı kerim 1 yıl önce Şikayet Et
    Mansur İlk seçimde havasını alır
    Cevapla
  • M ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen öyle san
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı