AK Partili Bülent Turan'dan CHP ve HDP'ye çok çarpıcı yanıt: Niye PKK/PYD diyemiyorsunuz

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef alarak bölücü terör örgütü PKK'yı perdelemeye çalışan CHP'li Engin Özkoç ve HDP'li Hakkı Saruhan Oluç'a, çok çarpıcı sözlerle yüklendi.

GİRİŞ 15.11.2022 22:58 GÜNCELLEME 15.11.2022 23:06
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulunda, gündem dışı konuşmalardan sonra yerlerinden söz alan grup başkanvekilleri, İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, bombalı saldırıyı düzenleyen taşeron bölücü terör örgütü PKK/PYD yerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu haksız ve gerçek dışı ithamlarla hedef almasına AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan sert tepki gösterdi.

"TERÖR TÜM İNSANLIĞIN ORTAK DÜŞMANI"

Turan, İstiklal Caddesi'ndeki hain terör saldırısı sonucu herkesin derinden sarsıldığını ifade etti.

Devletin tüm birimleriyle gerçekleştirdiği yoğun çalışmayla teröristin ve iş birlikçilerinin yakalandığını anımsatan Turan, "Terörün tüm insanlığın ortak düşmanı olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Türkiye tüm dünyaya örnek terörle mücadele sürecine kaldığı yerden daha yoğun devam edecektir." dedi.

"ŞÖYLE GÖĞSÜNÜZÜ GERE GERE 'TERÖRÜN PKK'SINI DA PYD'SİNİ DE LANETLİYORUZ' DİYEMİYORSUNUZ"

Grup Başkanvekillerinin İçişleri Bakanı Soylu'yu hedef aldığını belirten Turan, "2 grup başkanvekili İçişleri Bakanı'mızı hedef aldılar. Terör gündemde. Yüreğimizde acı var.  Terörden daha çok İçişleri Bakanını, devlet konularını konuşmanın Meclis'in mehabetine uygun olmadığı kanaatindeyim. Daha canlarımızı kaldırmadan bu ağır siyasi dilin ve atmosferin kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim. Israrla grup başkanvekili arkadaş 'Taksim'deki patlama' dedi. Yav Taksim'de tüp mü patladı Allah aşkına. Niye PKK diyemiyorsunuz. Niye PYD diyemiyorsunuz. Şöyle göğsünüzü gere gere açık açık 'terörün PKK'sını da PYD'sini de lanetliyoruz' diyemiyorsunuz. Terörden daha çok bakan konuşuyoruz, devletin kurumlarını konuşuyoruz. Bu yanlış bir şey diye düşünüyorum." diye konuştu.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tarz olaylarda hep dikkat etmişimdir. Fiil ile faile. Fiili hemen herkes kınar. Hatta abd, israil, yunanistan ve hatta pkk kendisi bile fiili kınar ve kınadı da. Ama faili kınayan çok azdır. Bu ayrıntıya dikkat ediniz.
    Cevapla
  • HACI MUSTAFA 1 yıl önce Şikayet Et
    hain bunlar
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    yapan usa natonun køpekleri oldumu bunlar kem kum eder tepki veremez kan bagi var pkk hepsinin
    Cevapla
  • Erbey 1 yıl önce Şikayet Et
    vah CHP vah kimlerin eline düştün
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Hendekdeki arkadaşlar diyenden ne bekliyorsunuzki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı