İyi Parti'de Buğra Kavuncu şoku! Görevi bırakacağını açıkladı

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, parti teşkilatı ile düzenlediği toplantıda, görevini bırakacağını açıkladı. İyi Parti'de olduğu dönemde Ümit Özdağ, Kavuncu hakkında "FETÖ" iddialarında bulunmuştu.

GİRİŞ 16.11.2022 12:18 GÜNCELLEME 16.11.2022 13:24
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Kuruluşundan bu yana istifalarla gündem olan İyi Parti'nin İstanbul teşkilatından önemli bir değişim haberi geldi.

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Ocak ayında düzenlenecek İstanbul İl Kongresi'nde başkanlığa yeniden aday olmayacağını açıkladı. Kavuncu’nun kongre sonrasında görevini bıraktıktan sonra partide farklı birimlerde görev alıp almayacağı merak konusu oldu. Kavuncu'nun, Meral Akşener'in başdanışmanı olarak görevlendirilebileceği gibi İyi Parti Başkanlık Divanı’nda da görev alabileceği iddia edildi.

İP'li Kavuncu, parti teşkilatı ile gerçekleştirdiği toplantıda şu ifadeleri kullandı:

Kongreyle ilgili farklı niyetlerle çeşitli spekülasyonlar yapılabiliyor. Dedikodulara itibar etmeyiniz. Bu dedikodularla baş etmenin tek yolu, her şeyi açık ve şeffaf bir şekilde konuşmaktır. İlk günden beri bu anlayıştan taviz vermedik ve bugün de bu ilke çerçevesinde bu açıklamayı yapıyoruz. Ocak ayı içerisinde yapılacak il kongremize kadar görevimin başındayım. Kongreye kadar da ilk günkü heyecanımla çalışmaya devam edeceğim.

Tekrar belirtmek istiyorum, bunun haricindeki kaynağı belli ya da belirsiz, iç ya da dış söylentilere sizler de kulak asmayın. Bununla beraber Ocak ayında gerçekleştireceğimiz il kongresinde aday olmayacağımı buradan ilan etmek istiyorum. Bunu kamuoyuyla da paylaşacağım.

Bu sözlerim bir veda değil, vedayı ocak ayındaki il kongremizde yapacağız. Bundan sonrası da aslında yine veda olmayacak. İstanbul'da 4 yıl görev yapmış bir il başkanı olarak İstanbul'un başarısı için çalışacak her arkadaşımı her zaman destekleyeceğim.

 

ÖZDAĞ "FETÖ İLE İÇ İÇE" DEMİŞTİ

İyi Parti sıralarında siyaset yaptığı süreçte Ümit Özdağ, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında vahim iddialarda bulunmuştu. CNN Türk canlı yayınında konuşan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Buğra Kavuncu’nun "FETÖ ile iç içe olduğunu" öne sürmüştü. Özdağ bu açıklamasından sonra partisinden ihraç edilmişti.

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İyi Parti saflarındayken 19.10.2020 tarihinde CNN Türk ekranlarında partisini eleştirmişti.

Ümit Özdağ, Buğra Kavuncu hakkında şunları söylemişti:

"Kendisi FETÖ’nün yurt dışındaki en büyük sivil toplum örgütü olan Kazakistan Türk İşadamları Derneği'nin başkan yardımcılığını yapmış. Sayın Genel Başkan'a (Meral Akşener) ben bu uyarıyı yaptığım zaman iki devlet görevlisiyle konuştuğunu ve bu devlet görevlilerinin Buğra ile ilgili kendilerinde bir kayıt olmadığını söylediği. Ben de kendisine 'Devlet elindeki her bilgiyi vermez' dedim.

İlişki ağına bakarsanız büyük amca Enver Altaylı hapishanede, FETÖ ile iç içe geçmiş ilişki ağı var. Damadı FETÖ'cü, kardeşi, o da FETÖ'cü, amca FETÖ iltisaklı, diğer küçük dayı öyle, en son enişte de öyle. Şimdi bu ilişkiler ağı içerisinde tertemiz bir Buğra Kavuncu var hiç örgütle ilişkisi olmayan. Bunu nereden çıkarmamız lazım? Eğer öyleyse FETÖ'ye karşı tavrından çıkarmamız lazım. Peki Buğra Kavuncu'nun FETÖ aleyhine bir tek açıklaması var mı? Yok bakın."

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 24
  • Milli ve yerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu maruş hanim hdp den daha teklikeli
    Cevapla
  • Fahri Özcan 1 yıl önce Şikayet Et
    Görev derken milletin hayrına yptığınız bir şey yok zaten o koltuklarda hdp nin oyları ile oturuyorsunuz isabetli olmuş
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Milletvekili adayı olacaktır.
    Cevapla
  • Bircihan 1 yıl önce Şikayet Et
    niye aday omayacak millet vekili adayı olacağını da aciklasaydi bari ali cengiz oyunları ile nereye kadar gidecekler
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu herif bu partiden ayrılmaz çünkü zihniyet kendi gibi fetöcu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?