Akşener'e yakın gazeteden büyük çirkinlik! AK Parti'den 'erkek dansöz' iftirasına dava

AK Parti Kadın Kolları'nın etkinliğinde erkek dansöz oynatıldığı yönündeki yalan haberle ilgili harekete geçildi. AK Parti, yalan haberden dolayı İyi Parti'ye yakın Yeniçağ gazetesine 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Akşener'e yakın gazeteden büyük çirkinlik! AK Parti'den 'erkek dansöz' iftirasına dava
Akşener'e yakın gazeteden büyük çirkinlik! AK Parti'den 'erkek dansöz' iftirasına dava
GİRİŞ 16.11.2022 17:26 GÜNCELLEME 16.11.2022 17:29
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yakınlığı ile bilinen Yeniçağ gazetesinin dansöz iftirası yargıya taşındı. İyi Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik'e ait Yeniçağ gazetesinin internet sitesinde yayınlanan "AKP Kadın Kollarının eğlencesinde erkek dansöz oynatıldı" haberiyle ilgili AK Parti Genel Merkezi avukatları, 100 bin TL'lik tazminat davası açtı.

AK Parti'nin avukatları Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan'ın asliye hukuk mahkemesinde açtığı davanın dilekçesinde, "partinin kişilik ve saygınlığına saldırıda bulunulduğu" vurgulandı.

O GÖRÜNTÜ AK PARTİ'NİN TOPLANTISINDAN DEĞİL

Dilekçede, gazetenin internet sitesinde 15 Kasım 2022'de yayımlanan mesnetsiz ve gerçek dışı haberin, AK Parti'nin toplum nezdinde itibarını zedeleme kastıyla yapıldığı vurgulanarak, şu değerlendirmeye yer verildi:

"Bu asılsız haberin, müvekkil partiyi ve kadın kollarını hedef alarak kötü niyetle yapıldığı açıkça ortadadır. Benzer yönde açıklama müvekkil parti Ordu Kadın Kolları tarafından da basın ve kamuoyuna duyurulmuştur ve sosyal medya hesaplarından söz konusu görüntülerin kadın kollarının toplantısına ait olmadığı belirtilerek, davalı haberinin gerçek dışı ve iftira olduğu açıklanmıştır."

AK Parti'nin siyasi pozisyonu ve toplumdaki konumu gereği manevi değerlerinin açıkça zarar gördüğü kaydedilen dilekçede, bu kapsamda partinin kişilik hakları ve saygınlığına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle davalı gazetenin 100 bin lira manevi tazminata mahkum edilmesi talep edildi.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 12
  • Barzan 1 yıl önce Şikayet Et
    yalan haber veren gazete ve tvler agir para cezasi verilmeli
    Cevapla
  • Arif Efendi 1 yıl önce Şikayet Et
    asın bunları asın
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    100 Binlira Çoookkk Az Olmuş 1 Milyon Olmalıydı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonuna kadar burunlarından fitil fitil getirin alçakların.
    Cevapla
  • ÂSIM NESLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar gerçek ne yapacaklarını şaşırdılar mı? İnsan olan yalanlarla iftiralarla uğraşır mi?.Bu muhalefet değil, kendi karekterlerini ayak altına almaktır. Yalanla iftira ile ne aşağılık duruma düştüler. Yüce Allah kimin ne yaptığını herkesten daha iyi biliyor. İnsanlar da bakıp bakıp gülüyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail medyasında Türk ambargosu analizi: Bizi çok zor günler bekliyor
Yetiştiricilerden çoban isyanı: 100 bin lira maaşla çalıştıracak eleman bulamıyorlar