MHP'den son dakika Türk Tabipleri Birliği için kanun teklifi!

MHP, Türk Tabipleri Birliği'nden Türk ibaresi kaldırılsın şeklinde kanun teklifi verdi.

MHP'den son dakika Türk Tabipleri Birliği için kanun teklifi!
MHP'den son dakika Türk Tabipleri Birliği için kanun teklifi!
GİRİŞ 17.11.2022 10:51 GÜNCELLEME 17.11.2022 14:21
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği kanununda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Kanun teklifinde Türk Tabipleri Birliği ibaresinin 'Tabipler Birliği' olarak değiştirilmesi talep edildi.

Teklifte yer alana göre; devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suçlardan herhangi birinden mahkum olanlar ve kanun hükmünde kararname ile kamu hizmetinden çıkarılanların Türk Tabipler Birliği'ne üyelikleri de sonlandırılacak, bu kişilerin yerine yenileri seçilecek.

TTB BAŞKANI NE DEMİŞTİ?

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelede "kimyasal silah kullandığını" iddia eden açıklamalarının ardından "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

BAHÇELİ'DEN SERT TEPKİ

''Türk askerine düşmanlık, düşmana askerliktir. Türk askerine aslı astarı olmayan suçlamalarda bulunanlar terörizme beşinci kol faaliyeti yapan kansızlardır'' diyerek sert tepki gösterdiği açıklamasında Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı'nın vatandaşlıktan çıkarılmasını ve TTB'nin kapatılmasını söylemişti.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 18
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    ismi cok ønemli degil suc var ise o dk iceri atarsin meslek atarsin bir dernek kur ne istersen yap zaten derneklerin nerde ise yarisi terør pkk kumar kadin pazarlama icin var
    Cevapla
  • fırat kalkanı 1 yıl önce Şikayet Et
    sadece Türk ibresini kaldırmak yetmiyor doktorların odaya zorunlu üye yapılmasını da kaldırılsın çünkü oda militanları aidatlar sayesinde teröre destek çıkıyorlar bu aidat musluğu kesilirse o zaman işleri biter.
    Cevapla
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Barolar ın derneğinin başındaki Türk İbaresi de kaldırılmalı
    Cevapla
  • Tahir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir kurumun,derneğin başına Türk kelimesi konulmamalıdır.O dernekte derhal kapatılmalıdır.
    Cevapla
  • vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    bu da geçici bir çözüm olur. Öncelikle tekçil yaklaşımlardan vazgeçilmeli. Bir ilde bir meslek grubunun yüzde 10'una tekabül eden ilk imzayla meslek odası kurulabilmeli. Sendikalar (ki hiçbiri sendikacılık yapmıyor) gibi burada da çeşitlilik olsun. Yoksa yüzde 5lik oyu olmalarına rağmen dhkpc, mlkp, pkk çizgisindeki azgın azınlıklar oda seçimleri günü hazır kıta tam nöbet ile buraları yönetmeye devam ederler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması