“Siz hamburger yemeyin. Size burada pide ve kebap yedirelim”

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan TURAN ABD’deki temasları çerçevesinde NY Long Island, CT New Haven, NY Commack bölgelerinde yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.

“Siz hamburger yemeyin. Size burada pide ve kebap yedirelim”
“Siz hamburger yemeyin. Size burada pide ve kebap yedirelim”
GİRİŞ 17.11.2022 15:14 GÜNCELLEME 17.11.2022 15:16

Hasan TURAN yaptığı açıklamada; “11 Kasım’dan bu yana partimizin dış ilişkiler başkanlığının düzenlediği program çerçevesinde Amerika’da ikamet eden vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Onları işyerlerinde ve derneklerinde ziyaret ederek hem hallerini soruyor, sohbet ediyoruz.

Burada yaşayan vatandaşlarımız Türkiye’de yaşanan her hadiseyi yakından takip ediyorlar. Pazar günü İstanbul’a yapılan saldırı burada da büyük üzüntüye sebep oldu. Terörle ülkemizi yıldırmak, yolundan çevirmek isteyenler amacına ulaşamayacaktır.

Amerika’daki vatandaşlarımızda terör saldırısını kınıyor ve terörü besleyen, destek veren kim varsa lanet okuyorlar. Türkiye’yi ve milletimizi dize getirmek amaçlı, ülkemizde kaos ve karışıklık çıkarmak niyetinde olan çevreler geçmişte olduğu gibi bugünde bunu başaramayacaktır.

Türkiye’nin bölgesinde ve uluslararası arenadaki güçlü konum bize yeni roller ve fırsatlar sunmaktadır. Bugün Ukrayna-Rusya arasındaki savaşın etkisinin azaltılması, tahıl koridorunun açılması gibi insani konularda herkesin güvenini ve takdirini kazanan Türkiye her gün biraz daha güçlü bir aktör haline gelmektedir. Dünya barışının sağlanması noktasında Cumhurbaşkanımızın çabalarının sonuç verdiği ve Türkiye’nin sözünün ağırlığının olduğunu göstermektedir.

Burada yaşayan vatandaşlarımız dediğimiz gibi siyasi ve ekonomik olayları yakından takip ediyorlar. Hatta bazı hemşehrilerimiz bize esprili şekilde “Hasan bey Hoşgeldiniz ama siz hamburger yemeyin. Size burada pide ve kebap yedirelim. Ayrıca 7-8 saat ortalıktan kaybolmayın, sizi aramayalım, sonra bulamayız” diye konuştular. Bizde “buraya hamburger yemeye değil sizi dinlemeye, sizin görüşlerinizi, düşüncelerinizi ve önerilerinizi almaya geldik, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve aziz milletimizin selamlarını getirdik” dedik.

Görüştüğümüz iş insanları Türkiye’nin istikrar ve güven ortamında yaptığı yatırımlarla, atılımlarla yıldızının parladığını bu durumunda kendileri için gurur verici olduğunu belirttiler. Yeni havalimanlarının, köprülerin, yolların, TOGG’un, savunma sanayisindeki yeniliklerin, teknolojik gelişmelerin ve daha birçok hizmetin hayata geçmesinden heyecan duyduklarını ifade ettiler.

Özellikle düzenlediğimiz salon toplantılarına kalabalık bir şekilde katılan, söylenen her cümleyi can kulağıyla dinleyip, sorular soran, görüş ve fikirlerini beyan eden tüm vatandaşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımızın yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Amerika’daki verimli ziyaretlerimize bu haftada çeşitli eyalet ve vilayetlerle devam edeceğiz” dedi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti