AK Parti'nin son oy oranı: En yetkili isim açıkladı!

AK Parti'li Şen, Siirt'te '2023'e Doğru Şehir Buluşmaları' programında, "Son 2 aydır AK Parti'nin oy oranı yüzde 40'ın üzerine oturdu. Fakat biz parti olarak bunu yüzde 45-46'ya çıkarabileceğimizi hesaplayabiliyoruz" dedi.

GİRİŞ 18.11.2022 16:40 GÜNCELLEME 18.11.2022 17:00
Bu Habere 192 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, "Son 2 aydır AK Parti'nin oy oranı yüzde 40'ın üzerine oturdu. Fakat biz parti olarak bunu yüzde 45-46'ya çıkarabileceğimizi hesaplayabiliyoruz." dedi.

Şen, Siirt'te partisinin il başkanlığınca düzenlenen "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programı kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Parti olarak 2023 seçimleri öncesinde yaptıkları araştırmalara değinen Şen, "Son 2 aydır AK Parti'nin oy oranı yüzde 40'ın üzerine oturdu. Fakat biz parti olarak bunu yüzde 45-46'ya çıkarabileceğimizi hesaplayabiliyoruz. Cumhurbaşkanımız da yüzde 52 oy alıyor gözüküyor. Cumhurbaşkanımızın da 55'in üzerine çıkabileceği aynı analizlerden ortaya çıkıyor. Yani yaptığımız araştırmalar, bilimsel çalışmalar bize önümüzde daha alınacak oylar olduğunu gösteriyor." diye konuştu.

Şen, seçim çalışmalarını, partilerinin bir önceki seçimde aldığı oy oranının üzerine çıkması için sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Hem partimizi hem Cumhurbaşkanımızı, Cumhur İttifakı'nı yine 52-53'le değil, 55'le seçmek mümkün. Siirt'ten hareketle 56 yaptık Cumhur İttifakı'nın oy oranını. İnşallah öyle görürüz. Tabii ki bütün bunlar bizim bilimsel hesaplarımız. Fakat milletimizin teveccühü ne olacak? Ne verirse o başımızın üzerindedir. Biz milletimizin bize teveccüh göstereceğini öngörüyoruz. Bilimsel araştırmalar, analizler bize onu gösteriyor. İnşallah da öyle olacak."

"AK PARTİ OLARAK GENÇLERİN BİRİNCİ PARTİSİYİZ" 

Gençlerin oy oranına ilişkin de çalışma yaptıklarını anlatan Şen, herkesin genç oyların hangi yöne kanalize olacağını düşünüp tartıştığını dile getirdi.

Şen, AK Parti'nin gençlerden büyük destek gördüğünü vurgulayarak, "AK Parti olarak gençlerin birinci partisiyiz. Yüzde 40'a yaklaşıyor gençlerin oyu. Parti oyumuz 42, gençlerin oyu 38... Bu 38, AK Parti'yi takip eden iki partinin toplamı kadar neredeyse. AK Parti olarak, takip eden iki partiden daha yüksek bir oy oranına sahibiz. Gençlerin en beğendiği lider ve Cumhurbaşkanlığında da en yüksek oranda oy verdiği lider Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bilimsel verilerle konuşuyorum, öyle konuşmak gerektiğini de düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Şen, 3-5 ay önce partilerinin oy oranının yüzde 34'e düştüğünü açıkladığını anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bazı arkadaşlar dediler ki, 'Yahu teşkilatın moralini bozar, niye öyle söylüyorsun?' Dedim 34'e düştük. Teşkilatın moralini bozmaz, aksine teşkilat der ki 'Aman Allah'ım 34'e mi düştük? Bu bize yakışmaz, biz AK Parti'yiz. Biz 40'lı, 50'li rakamlarla konuşulan bir parti olmalıyız.' Silkinir, kendine gelir. Nitekim öyle oldu. Cumhurbaşkanımızın küresel liderliği, 6+x, y, z masanın gayrimilli oluşunun anlaşılması, bir Biden masasının olduğunun anlaşılması, oradan bir şey çıkmayacağının, bir liderliğin çıkmayacağının görülmüş olması gibi sebeplerle AK Parti yüzde 42, Cumhurbaşkanımız da yüzde 52... Gençlerin birinci partisiyiz. 2023 seçimlerine doğru gidiyoruz. Onun için sahalardayız. 42 yetmez, 52 yetmez diyerek Siirt'teyiz."

Programa, AK Parti Milletvekilleri Osman Ören, Ziver Özdemir ve Cengiz Demirkaya, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyeleri Orhan Miroğlu ve Şaziye Gündüz, AK Parti İl Başkanı Ekrem Olğaç ve partililer katıldı.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 192
  • alp 1 yıl önce Şikayet Et
    cumhur baskanlıgı oyum tayip beye vekil oyum mhp
    Cevapla
  • Kasım Özel 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahın izniyle %56.2 oy ile Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tekrar seçilecek
    Cevapla
  • MUSA SARICAOĞLU 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde 50 de bitsin. Birşeyler olmuş herhal... Gerçek acı. Enfilasyon uçmuş. Hayat pahalılığı çan yakıyor. Kış kapıda...
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçeği görmek gerek Tayyip den başka lider varmiki konusuyorsunuz Allah için konuşun varmi söyleyin yok yok yok var diyen ya kör ya nankör
    Cevapla
  • irfan 1 yıl önce Şikayet Et
    acliktan ölürsün ha,alt gelir olarak hepimi, sıkıntidayız ama ötekiler zerre kadar ümit vermiyor.
    Cevapla
  • Kamuran 1 yıl önce Şikayet Et
    Menfaatciler reisi oylari alir diyor hayaller icerinde olmasinlar ben 2003 yilindan 2017 ye kadar ak p ye verdim son secimde vermedim demistim orada ne oldu büyük sehirleri kaybetti emekliye asgari ucretliye yuzde 50 vermezse kaybeder
    Cevapla
  • Kasım Özel 1 yıl önce Şikayet Et
    2023 için 2019 feda edildi
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapılanları inkar etmek gaflete düşmektir ama bu yapılanların hepsinin altında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın imzası var, milletvekilleri verdikleri her sözü tutuyor mu? Milletvekili demek bu milletin vekili demek, vatandaş ayağına kadar gidip sorunu anlatıyorsa ve eli boş dönüyorsa buna iş yapmak denmiyor malesef, bu şekilde binlerce insan tanıyorum
    Cevapla
  • Kamuran 1 yıl önce Şikayet Et
    Emekliye askariye ucretliye yuzde 50 zam verilmezse bilinki ak parti ilk seçim sandığında kaybetmiş olur enfilasyon yüzde 200 de olmasina rağmen düşük gösteriyorsunuz ben onceki secimde tahmin lerim çıkmıştı çözüm sureci yaptiniz oylar kaybettiğiniz carsi pazar ateş pahalısı her şeye zam emekli asgari ücretli perişan halde ama millet vekillerine gelince sessiz sedasiz bir gecede zamlari aliyor adalet bunun neresinde 4 ay önceden emekliye asgariye ucretliye bu olacak su olacak zam diye milletin kafasini zihnini bulandiriyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler