İmamoğlu'ndan 'deprem' pişkinliği

Depreme hazırlık için reklama ayrılan bütçenin ancak yarısını belirleyen İBB Başkanı İmamoğlu, Düzce depreminin ardından yaptığı açıklamada "Depremi ne zaman yaşayacağımıza dair bilim insanları acele etmemiz gerektiğini söylüyor" dedi.

İmamoğlu'ndan 'deprem' pişkinliği
İmamoğlu'ndan 'deprem' pişkinliği
GİRİŞ 23.11.2022 17:21 GÜNCELLEME 23.11.2022 18:02
Bu Habere 162 Yorum Yapılmış

İstanbul'da sarsıcı şekilde hissedilen Düzce merkezli 5,9 şiddetindeki depremle ilgili konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul depremiyle ilgili bilim adamlarının acele etmeleri gerektiğini yönünde uyardıklarını söyledi.

Metro İstanbul Behiç Erkin Yerleşkesi açılışında konuşan İmamoğlu, İstanbul'un önceliklerinden bir tanesinin deprem meselesi olduğunu söyleyerek, "İstanbul'da depremi ne zaman yaşayacağımıza dair bilim insanları acele etmemiz gerektiğini söylüyor. Dolayısıyla sabaha karşı Düzce'de yaşadığımız depremin endişesini ve korkusunu hep beraber yaşadık. Sabah 04.08'de hepimiz yataklarımızdan ayağa fırladık. O an itibariyle hepimiz endişeyle süreci takip ettik 'acaba Düzce'den kötü bir haber alacak mıyız' diye kaygılandık. Eğer biz 5.9 şiddetinde bir depremin etkisiyle yoğun bir can kaybı konuşursak inanın tek bir görevli bile koltuğunda kalmaz. Bıraksın o işi gitsin" dedi.

İMAMOĞLU DEPREM İÇİN BÖYLE Mİ ACELE EDİYOR?

İstanbul depremi konusunda aceleci olmaları yönünde bilimsel yönlendirmelerin olduğunu söyleyen CHP'li İmamoğlu, İBB'nin depreme hazırlık için ayırdığı bütçesiyle tartışma konusu olmuştu.

İBB'nin depreme ayırdığı bütçesi, tanıtım-reklam bütçesinin yarısı kadar belirlenmişti. İBB'nin İmamoğlu'nun tanıtım, PR çalışmaları için ayırdığı 2022 yılı reklam/organizasyon bütçesi 845 milyon TL iken, depreme hazırlık bütçesi sadece 450 milyon liraydı.

DEPREME 450, REKLAMA 845 MİLYON HARCIYOR

İmamoğlu'nun, İstanbul'un deprem riskine duyarsız kaldığını söyleyen İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, şöyle tepki göstermişti:

"İBB 849 milyon Türk lirası tanıtım bütçesi ayırmış. Az önce sunum yaparken '1 milyar küsur deprem ilgili bütçe ayırdık' dedi sayın başkan. Ben bütün detayları inceledim. Mali yılı bütçe kitapçığı sayfa 35'te, kentsel dönüşüm için yazılan rakam 492 milyon Türk Lirası. Yatırım kitapçığı sayfa 44'te, kentsel dönüşüm uygulamaları için ayrılan bütçe 612 milyon Türk Lirası. Oysa mali yıl kitapçığında 492 milyon Türk lirası. Başkanın sunumunda ise 1 milyar küsur. Tanıtıma parayı ayırmışlar, peki depreme ne kadar ayırmışlar? 492 milyon Türk Lirası. Sosyal konuta harcadıkları meblağ ise 12 milyon Türk lirası. Daha ne diyeyim arkadaşlar!"

AK Parti'den İmamoğlu'na çok sert eleştiri: Reklam var bütçe yok!AK Parti'den İmamoğlu'na çok sert eleştiri: Reklam var bütçe yok!

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 162
  • Eda 1 yıl önce Şikayet Et
    Hırsız vaaarr
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani. Bu şahıs Devletin Vali'sine hakaret etmişti, noldu; sonuç ? Devlet, kendi Vali'sine hakaret eden bir şahsı nasıl olur da kendi bünyesi dahilindeki bir idarede görev yapmasına müsaade eder ?
    Cevapla
  • Guaidoglu 1 yıl önce Şikayet Et
    Secilen memnun secen memnun. Özellikle Saadetliler memnun.
    Cevapla
  • Negem 1 yıl önce Şikayet Et
    Konuşana bak... !!!
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    imam bayıldı kamu zararından aldığı kredileri iç etmekten yolsuzluktan tutuklanmalı. NET NOKTA.
    Cevapla
  • melihhh 1 yıl önce Şikayet Et
    sevimsiz şey.bu şahsı görünce midem bulanıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti