HDP'nin kapatılma davasında kritik gelişme!

HDP, Anayasa Mahkemesi’nde görülen kapatma davasına dair ek savunmasını tamamladı. HDP Hukuk Komisyonu, savunmayı bugün AYM'ye teslim etti.

GİRİŞ 25.11.2022 16:26 GÜNCELLEME 25.11.2022 16:27
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

HDP iddianamesinde aralarında HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar, Pervin Buldan ile önceki eş genel başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da bulunduğu 687 HDP’li için siyasi yasak getirilmesi isteniyor. 609 sayfalık iddianamede, HDP’nin mal varlığına tedbir konulması da talep ediliyor.

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Ön savunmanın ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin, esas hakkındaki görüşünü sunacak. Bu görüş HDP’ye gönderilecek.

Daha sonra belirlenecek bir tarihte Başsavcı Şahin sözlü açıklama, HDP yetkilileri de sözlü savunma yapacak. Raportör, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. AYM üyeleri belirlenen günde bir araya gelerek kapatma istemini esastan görüşecek.

HDP hakkındaki kapatma davasını 15 kişiden oluşan AYM Heyeti karara bağlayacak. Karar, toplantıya katılan üyelerin üçte iki oy çokluğuyla yani 15 üyenin 10’unun oyuyla alınabiliyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Fidel48 1 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasilerde parti kapatılmaz.Partileri sandıkta halk kapatır.6-7 milyon oy alan bir partiyi kapatmak 6-7 milyon insanı yok saymaktır.
    Cevapla
  • Hbekar 1 yıl önce Şikayet Et
    Parti kapatılmaz ama Vatana millete dine zarar veren terör şubesi kapatılır
    Cevapla
  • Nathan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kapansın da yeni parti kurulsun %11 oy oranı %15 olarak geri dönsün onu mu istiyorsunuz.
    Cevapla
  • Abdullah Açıkgöz 1 yıl önce Şikayet Et
    Hdp kapatılsın Milletvekilleri seçilirken Türk ve Türkiye düşmanı olanlar milletvekili olmamalı Hem Türkiyeye düşmanlık edeceksin hemde maaş alacaksın böyle bir şey hangi ülkede var
    Cevapla
  • Hakı 1 yıl önce Şikayet Et
    Pençe operasyonu kim yaptırıyo kim durduk yere masum insanları şehit ediyo kimse duşunmiyo da bide yetmez miş gibi parti kapatmaya çalışıliyo onu bırak insanlık hak hukuk adalet ve memur savcı vs vs birçok yolsuzluk adaletsizlik hiç bişi deyilde herkes barış barış diye sılogan atiyo kimiside vurkır barışı yok etme peşinde ne için yaptıklar yanlışlar ortaya çıkmasın diye düşünüyorum sizde iyi araştırın teşekkür ederim.
    Cevapla
  • Davut okumuş 1 yıl önce Şikayet Et
    Meclisi temizlemeden terör bitmez sen bu partiye dört buçuk milyar seçim parası veriyorsun devletin imkanlarını kullanıyorlardı maaş sonra terör bitecek mümkün deyil sizin dediğiniz gibi vekil adayının şeceresi incelenecek
    Cevapla
  • osman47 1 yıl önce Şikayet Et
    hdp ilelebet kapatılmalı
    Cevapla
  • Saim 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye
    Cevapla
  • Adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslında ilelebet, Allah senin dilini kilitleseydi daha uygun olurdu
    Cevapla
  • Karaoğlan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüce divan TBMM bulunan, Türkiye’ye ve halkına düşmanlık ve ihanet eden, pkk/ypg/pyd vs. ye terorist demiyen bir parti kapatılmalı ve bu partiye mensubu olanlara siyasi yasak getirilmeli. İdeal mı! Masum seçmenler için! Değil ! Ama iki kötüden birini seçmek mecburiyetindeyiz.
    Cevapla
  • Doğan Alpaslan 1 yıl önce Şikayet Et
    HDP nin yerine MHP yi kapatsa ülkenin birliği ve kardeşliği için daha hayırlı olurl ne mutlu müslümanım diyene kahrolsun ırkçılık kahrolsun müslümanların kanı üzerine siyaset yapanı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!