İşte Ethem Sancak'ın Vatan Partisi'ndeki yeni görevi

AK Parti'den Vatan Partisi'ne geçen Ethem Sancak, 11. Genel Kurultay'da yeni görev üstlendi.

GİRİŞ 26.11.2022 12:53 GÜNCELLEME 26.11.2022 13:02
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Vatan Partisi'nde 11. Genel Kurultay gerçekleştiriliyor. Amiral Soner Polat Genel Kurultayı, Ankara Arena Spor salonunda düzenleniyor.

Vatan Partisi 11. Amiral Soner Polat Genel Kurultayı, Ankara Arena Spor salonunda başladı. Vatan Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayının da açıklanacağı kurultayda, AK Parti'den Vatan Partisi'ne geçen Ethem Sancak'ın yeni görevi belli oldu.

Ethem Sancak, Vatan Partisi Divan Başkanlığına seçildi.

Sancak, yaptığı konuşmada 2023 seçimlerine değinerek, "Bağımsız ve insanlığı geleceğe taşıyacak bir hükümet mi seçeceğiz yoksa NATO'nun, Atlantik'in prangasını boynumuzda mı taşıyacağız?" dedi.

ÇİN KOMÜNİST PARTİSİ'NDEN İŞBİRLİĞİ MESAJI

Vatan Partisinin kurultayına Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin da katıldı. Shaobin, Vatan Partisi kurultayında, Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) mesajını iletti.

ÇKP Merkez Komitesi Dış İlişkiler Bakanlığı'nın Kurutay'a gönderdiği mesajda şu ifadeler yer aldı:

"Vatan Partisi 11. Genel Kurultayı vesilesiyle , Genel Başkan Sayın Doğu Perinçek'e ve tüm üyelere içten tebriklerimizi ve iyi dileklerimizi sunuyoruz. Vatan Partisi Türkiye'nin siyasetinde önemli bir güçtür ve Türkiye'nin siyasi toplumunda aktif rol oynamaktadır. Son yıllarda partiniz Çin'i ve Çin Komünist Partisi'ni objektif bir şekilde tanıtmış, Türk halkının Çin anlayışını geliştirmesinde önemli bir rol oynamış, Çin-Türkiye dostluğunun derinleşmesine olumlu katkılarda bulunmuştur.

Bunu içtenlikle takdir ediyoruz. Çin Komünist Partisi, partiniz ile arasındaki geleneksel dostluğa büyük önem vermektedir. Farklılıkları bir kenara koyarken ortak paydaları aramaya, karşılıklı saygı ve karşılıklı öğrenme ilkesine dayanarak iki partinin dostane temaslarını ve işbirliğini güçlendirmeye, birlikte Çin-Türkiye stratejik işbirliği ilişkilerinin sağlıklı ve hızlı gelişimini ilerletmeye hazırdır."

PERİNÇEK: YENİ DÜNYA KURULUYOR

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, kurultay heyetini ve katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında şunları kaydetti:

Dünyanın yedi ikliminden kurultayımıza onur getiren ve aynı zamanda halklarının mücadele azmini, büyük devrimci miraslarımızı buraya taşıyan konuklarımızı sevgiyle selamlıyorum.

Bütün dünyaya Ankara'dan sesleniyoruz. Dünyamızın emekçi halklarına, mazlum milletlere, Asya'ya, Avrupa'ya, Latin Amerika'ya ve yedi iklime Ankara'dan sesleniyoruz.

Hegemonyacılığa karşı mücadele eden ve devletlerin egemenliğini savunan, emperyalizin ağası ABD emperyalizmine karşı mücadele eden dünya devletlerine sesleniyoruz.

Yeni bir dünya kuruluyor. Dolar saltanatı, ABD'nin haraç sistemi yıkılıyor.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 9
  • Efendi 1 yıl önce Şikayet Et
    Efendisi tarafından görevlendirilmiş olabilir
    Cevapla
  • Ahmet Önal 1 yıl önce Şikayet Et
    Bi sen eksiktin
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk siyaseti böyle bir dönüş görmedi. En sağdan en sola geçiş. Bu nasıl izah edilebilir? Dünyanın yuvarlak olmasıyla mı alakalı acaba? Sağa doğru gittikçe sürekli, bir yerden sonra insan kendini solda mı buluyor acaba?
    Cevapla
  • ataberg 1 yıl önce Şikayet Et
    bağımlı bağımsızlık.
    Cevapla
  • metin 1 yıl önce Şikayet Et
    allah kimseyi şaşırmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti