Bakan Çavuşoğlu: Arzumuz, Türkmenistan’ın TDT’ye tam üye olması!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bizim en büyük arzumuz kardeş Türkmenistan'ın Türk Devletleri Teşkilatı'na (TDT) tam üye olması ve zirvelere de ev sahipliği yapması" dedi.

Bakan Çavuşoğlu: Arzumuz, Türkmenistan’ın TDT’ye tam üye olması!
Bakan Çavuşoğlu: Arzumuz, Türkmenistan’ın TDT’ye tam üye olması!
GİRİŞ 28.11.2022 14:36 GÜNCELLEME 28.11.2022 14:36

Bakan Çavuşoğlu ve Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, Ankara'da gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Ülkesinin 21 yıldır Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Meredov'un dünyanın en tecrübeli bakanlarından biri olduğunu bildiren Çavuşoğlu, ikili görüşmede bazı bölgesel konular ve ikili ilişkilerin ele alındığını söyledi.

"TÜRKMENİSTAN'DA TÜRK FİRMALARININ YATIRIMI YARIM MİLYAR DOLARA YAKLAŞTI"

Çavuşoğlu, Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ikili ticaretin arttığını dile getirerek, "Geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 45'lik artış göstermişti, 2 milyar doların üzerine çıktı. Bu sene istediğimiz artış oranını göremiyoruz ama 5 milyar dolar hedefimize ulaşabilmek için yoğun bir şekilde çalışmamız lazım. Türkmenistan’da Türk firmalarının yatırımı yarım milyar dolara yaklaştı. Bugün müteahhitlik alanında Türk firmaları, Rusya'dan sonra Türkmenistan'da en büyük müteahhitlik projelerini gerçekleştiriyor" diye konuştu.

"EN BÜYÜK ARZUMUZ KARDEŞ TÜRKMENİSTAN'IN TDT'YE TAM ÜYE OLMASI"

Eğitim ve kültür alanında işbirliğini geliştirmek için çalıştıklarını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Türkmenistan ihtiyaç duyarsa, büyükelçiliklerin olmadığı yerlerde Türkmenistan vatandaşlarına konsolosluk hizmetleri verebileceğimizi söyledik" açıklamasında bulundu.

Çavuşoğlu, Türkmenistan'ın TDT'ye gözlemci üye olmasından memnuniyet duyduğunun altını çizerek, "Bizim en büyük arzumuz kardeş Türkmenistan'ın TDT'ye tam üye olması ve zirvelere de ev sahipliği yapması" ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası