Aydemir: ABD yaz saatini örnek alıyor, muhalefet değiştirmek istiyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yaz saati karşıtı söylemini değerlendiren AK Parti'li Milletvekili İbrahim Aydemir, ABD'nin örnek aldığı uygulamanın 9 milyar kilovatsaatlik enerji tasarrufu sağladığını söyledi.

Aydemir: ABD yaz saatini örnek alıyor, muhalefet değiştirmek istiyor
Aydemir: ABD yaz saatini örnek alıyor, muhalefet değiştirmek istiyor
GİRİŞ 29.11.2022 16:16 GÜNCELLEME 29.11.2022 16:25
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

TBMM'de gündemi değerlendirem AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kış saatine geçilmemesine yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kılıçdaroğlu'nun, kış saati uygulamasına geçilmemesi nedeniyle video çekip, Twitter'dan paylaştığını hatırlattı.

Yaz saati uygulamasıyla Türkiye'nin kazançlı hale geldiğini belirten Aydemir, Türkiye'nin bu sayede tasarruf sağladığını vurguladı.

9 MİLYARLIK TASARRUFA MUHALEFET EDEN ZAT-I MUHTEREM

ABD'nin de yaz saati uygulamasını sürekli kılabilmek için bir çaba içerisinde olduğunu anlatan Aydemir, "Yaz saati uygulamasıyla beraber yaklaşık 9 milyar kilovatsaatlik enerji tasarrufunda bulunmuşlar. ABD yaz saati uygulamasından dolayı Türkiye'yi örnek alırken, Türkiye'de 'Ben iktidar olmak istiyorum, ben ülkeyi yönetmek istiyorum' diyen bir zat-ı muhterem, yaz saati uygulamasını tenkit ediyor, buradan aklı sıra muhalefet yapmaya çalışıyor." dedi.

BASINA EL Mİ KOYACAKLAR?

İbrahim Aydemir, Millet İttifakı'nın "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi"ni de değerlendirdi. Aydemir, değişiklikle, "basın araçları suç aleti olduğu gerekçesiyle zapt ve müsadere edilemez" ibaresinin yer aldığı 30. maddenin, mülga haline getirilmek istendiğini söyledi.

_________________

ABD VE AVRUPA TÜRKİYE'NİN İZİNDE

ABD Senatosu, Mart 2022'de ülkede yaz saati uygulamasının kalıcı hale gelmesine ilişkin hazırlanan yasa tasarısını onaylamıştı. Cumhuriyetçi Senator Marco Rubio sponsorluğunda sunulan tasarı, Senato Genel Kurulunda oy birliği ile kabul edilmişti.

ABD kalıcı saat uygulamasına geçiyor: İlk adım atıldıABD kalıcı saat uygulamasına geçiyor: İlk adım atıldı

Florida'dan Cumhuriyetçi Senatör Rick Scott, "Yılda iki kez saati değiştirmek modası geçmiş ve gereksiz" derken, Washington'dan Senatör Patty Murray, "Daha önce söyledim ve tekrar söyleyeceğim: Amerikalılar daha fazla güneş ışığı ve daha az depresyon istiyor. Seattle'dan Miami'ye kadar bu ülkedeki insanlar Güneş Işığından Korunma Yasası'nı istiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye'nin kalıcı yaz saatinde öncü olması sonrasında, ortaya çıkan enerji tasarrufu verileri Avrupa'yı da bu konuda harekete geçmeye zorlamıştı. Avrupa Birliği Komisyonu, önceki yıllarda kıta genelinde 4,6 milyon Avrupalının görüşüne başvurarak yaz saati uygulamasını kalıcı hale getirmeyi masaya yatırdı. Ankete katılan Avrupalıların yüzde 80'den fazlası Türkiye'de uygulamada olan kalıcı yaz saatinden yana oy kullandı.

KAYNAK: AA
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 5
  • ddş 1 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna atalarımız "erken kalkanın rızkı bol olur" dememiş...
    Cevapla
  • Tek 1 yıl önce Şikayet Et
    Bencede saçmalık yılda iki saat ayarla takip et beş yaşında çocuk gibi bütün dünya bitecek bu saçmalık
    Cevapla
  • ALP ARSLAN 1 yıl önce Şikayet Et
    NE ZAMANIN NEDE MİLLETİN AYARLARI İle OYNAMAYIN ARTIK BIRAKIN YERİNDE DURSUN ...KAFALAR KARIŞMASIN..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin lehine ne varsa chp onu istemez
    Cevapla
  • burak abi 1 yıl önce Şikayet Et
    sabah namazı kılınmasın diye getirilmiş bir uygulamaydı, daha doğrusu kılınmasını-kalkılımasını zorlaştıran bir uygulamaydı, değiştirildi, enerji tasarrufuna zerre faydası yoktu eski uygulamanın, muhalefetin değiştireceğiz demesi enerji maliyetinden dolayı değil, sabah namazı kılan sayısındaki artıştan dolayı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'li restoran zincirleri KFC ve Pizza Hut'ın satışları düştü
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile taşınacak