6'lı masanın “anayasa değişikliği” önerisinden "vesayet" çıktı

Üst aklın yönlendirmesiyle kurdukları kirli ittifak sayesinde iktidar hayali kuran ve Türkiye'yi yeniden 90'lı yılların koalisyon bataklığına götürmeyi amaçlayan zillet paydaşlarının gerçek yüzü bir defa daha deşifre oldu.

6'lı masanın “anayasa değişikliği” önerisinden "vesayet" çıktı
6'lı masanın “anayasa değişikliği” önerisinden "vesayet" çıktı
GİRİŞ 30.11.2022 10:08 GÜNCELLEME 30.11.2022 10:08

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti (DP) ve Saadet Partisi'nden (SP) oluşan 6'lı masanın 84 maddelik 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi' açıklandı.

84 MADDE İÇERİĞİ VE 9 BAŞLIK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, 28 Şubat tarihli mutabakat metinlerini temel alan Anayasa değişikliği önerisini kamuoyunun takdirine sunduklarını belirterek, "Yasama, yürütme, yargı, temel hak ve özgürlükler, kamu yönetimi başlıkları altında belirlediğimiz ilkeleri 84 madde içeriği ve 9 başlıkta yaptığımız değişiklikle anayasal güvenceye kavuşturmayı hedefliyoruz." dedi.

GERÇEK YÜZLERİ BİR DEFA DAHA DEŞİFRE OLDU

Üst aklın yönlendirmesiyle kurdukları kirli ittifak sayesinde iktidar hayali kuran ve Türkiye'yi yeniden 90'lı yılların koalisyon bataklığına götürmeyi amaçlayan ittifakın gerçek yüzü bir defa daha deşifre oldu.

Her fırsatta özgürlükten dem vurdukları halde başörtüsünü anayasal güvence altına alacak değişikliğe karşı çıkan ve Başkanlık sistemini 'tek adam rejimi' diye yaftalayan şer ittifakı, önceki gün açıkladıkları ve fondaş medyanın “uçurur” diye pazarladığı “anayasa değişikliği” önerisi ile ülkeyi yeniden vesayet uçurumuna yuvarlamaya hazırlanıyor. 6'lı masanın açıkladığı 84 maddelik metinde, başkanlık sisteminin lağvedilmesi, halka seçtirecekleri cumhurbaşkanının yetkilerinin tırpanlanarak sembolik hale getirilmesi, yüzde 3'e indirdikleri barajla Meclis'in elek altı partilerle doldurulması, yüzde 1'lik partilere hazinenin kapılarının açılması, terörle mücadeleyi hızlandıran KHK'lara son verilmesi gibi milletin sıkıntılarına merhem olmayacak maddeler yer alıyor.

"TALİMATLA HAZIRLANMIŞ BİR METİN"

Buram buram vesayet kokan zilletin anayasa taslağını Akit'e değerlendiren TÜRKAD Başkan Yardımcısı Av. Ertuğrul Akar, “Anayasa taslağının ismi bir kere 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'. Demek ki parlamenter sistem, güçlü devletlerin yönetim şekline uygun bir yönetim sistemi değil. Şimdi bunun ismini 'güçlendirilmiş” yaptığınız zaman net bir şekilde parlamenter sistemin aslında yetersiz olduğunu net bir ortaya koyuyorsunuz.

Bu yaptıkları hatanın farkına vardıkları için önsözde “biz aslında geriye dönmüyoruz" diyorlar. Milletin bu soruyu soracağını biliyorlar. Madem parlamenter sistem

zayıf, bunu güçlendirecek siniz, niye tekrar parlamenter sistem deyip duruyorsunuz? Cumhurbaşkanını halk seçsin ama biz yetkilerini aJalım. Yürütme yetkisini cumhurbaşkanının elinden aldığınızda neden seçiyorsunuz o zaman?
Cumhurbaşkanlığı makamı neden var? Madem yetkisiz olacak. O zaman adı 'arabulucu- ortacı" olsun. Bu saçma bir şey. Halkın seçtiği bir kişiye yetki vermemek, milli iradeyi yok saymaktır” ifadelerini kullandı.

6LI MASA VESAYET ÖZLEMİNDE

HAKDER Genel Başkanı Av. Bülent Demir ise, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, yeni Türkiye'nin önündeki en güzel uygulamadır. Ülkemizi ve insanımızı gelecek çağa taşıyacak en tutarlı uygulamadır. Tek elden idare ve hızlı karar alama sürecinin yerinde olduğu aşikardır. Hatta cumhurbaşkanlığı sisteminin yetmediğini, Devlet Başkanlığı sistemine geçilmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. 6'lı masanın buna karşı
çıkması, eski Türkiye özleminin ve vesayetçi sistemin dışa vurumudur. Bu noktada 6'lı masanın hayvan hakları gibi birtakım makyajlı sözlerini samimi bulmuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın “Samimi iseniz başörtüsünü anayasa koyalım' konusunda-
ki çekinceleri de bunun deilidir. Ancak bunu baltalamaya yönelik olarak koalisyon ve eski Türkiye'yi özlemleyen 6'lı masanın ülkeyi tekrar siyasi istikrarsızlığa mahkum etmek istediği ortada. Böyle bir geriye dönüş asla kabul edilemez” dedi.

 

 
KAYNAK: AKİT
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı