Şamil Tayyar'dan flaş çağrı: Yerel ve genel seçim aynı gün olsun

AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, genel seçimlerle yerel seçimlerin bir arada yapılması çağrısında bulunarak Türkiye'nin 5 yıl seçimsiz kesintisiz bir döneme girmesi gerektiğini söyledi.

Şamil Tayyar'dan flaş çağrı: Yerel ve genel seçim aynı gün olsun
Şamil Tayyar'dan flaş çağrı: Yerel ve genel seçim aynı gün olsun
GİRİŞ 30.11.2022 13:59 GÜNCELLEME 30.11.2022 16:57
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Türkiye 2023 yılının Haziran ayında sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin yapılacağı bu seçimden bir yıl sonra, 2024'te yerel seçimler gerçekleştirilecek.

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Şamil Tayyar; cumhurbaşkanı, milletvekili ve belediye başkanlarının aynı gün seçilmesi çağrısında bulundu.

HEPSİ AYNI GÜN OYLANSIN

Genel seçimlere az bir zaman kala yerel seçimlerinde aynı tarihte beraber yapılması gerektiğini belirten Şamil Tayyar, bu sayede Türkiye'nin 5 yıl seçim stresinden kurtulacağını kaydetti.

Tayyar, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Yerel seçim genel seçimle birleştirilse ne iyi olur. Cumhurbaşkanı, milletvekili ve belediye başkanlarını aynı gün seçeriz. Türkiye 5 yıl seçim stresinden kurtulur, yeni yüzyılı inşa sürecini kesintisiz tam gaz devam ettirir. Kişisel görüşüm."

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 23
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    muhtarlik kalmasi gerek vekil sayisi yari olacak bu kadar cok belediye bile gerek yok yariya inecek tv durmadan secim yorumlari yasak olacak hafta en fazla iki saat olacak bir secim bitmeden diger secim diye bir suru angut var tv cok secim isteyen olur ise direk istifa eder sorun kalmaz liste yedek kim var ise o gelir baska partiden parti parti hoplamak yasak olacak istifa eder ise bagimsiz kalacak oy hakki olmayacak secime kadar yari aylik alacak
    Cevapla
  • Hakikat 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle haklı her yıl seçim seçim nedir böyle hem devlete hem millete yazık ülke resmen bir yıl boyunca seçim atmosferine giriyor yaparsın aynı anda millet gider oy verir iş biter 5 yıl olsun süre seçilen de seçen de mağdur olmamış olur
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    o zaman hepsi 2024 te olsun. 2023 iptal. maral kamal dumura uğrasın.
    Cevapla
  • Hataylı Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence 2 seçimde 4 yıl arayla olsun, genel seçimle yerel seçim arası 2 yıl olsun böylece hükümetin güven oylaması yapılmış olur...
    Cevapla
  • irfan 1 yıl önce Şikayet Et
    aynen diyoruz durmak yok yola devam ins
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
Abdullah Ağar PKK'ya dev operasyon öncesi uyardı: Bu şeytanlık inşallah olmaz!