Yılın son MGK'sında gündem Suriye'ye kara harekatı

İç ve dış gelişmelerin ele alınacağı toplantıda, TSK’nın Suriye’deki terör hedeflerine yönelik muhtemel kara harekâtının bütün ayrıntıları masaya yatırılacak.

Yılın son MGK'sında gündem Suriye'ye kara harekatı
Yılın son MGK'sında gündem Suriye'ye kara harekatı
GİRİŞ 30.11.2022 15:49 GÜNCELLEME 30.11.2022 15:49

Yılın son olağan Millî Güvenlik Kurulu (MGK) yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Beştepe’deki kritik toplantıda Suriye’nin kuzeyindeki terör tehdidi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terör unsurlarına yönelik hava ve kara harekâtı, Yunanistan’ın Ege’deki provokatif adımları ile Rusya-Ukrayna savaşı öncelikli gündem başlıkları olacak. 

PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek, Irak ve Suriye’nin kuzeyinden terörü kaynağında yok etmek amacıyla başlatılan Pençe-Kılıç Hava Harekâtı bütün hızıyla devam ederken, TSK’nın kara harekâtı için bölgeye yönelik bütün hazırlıklarını tamamladığı belirtiliyor. 

GÜVENLİ HAT OLUŞTURULACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki MGK’da kara harekâtının bütün ayrıntıları değerlendirilerek, operasyon kararının duyurulabileceği ifade ediliyor. TSK’nın güney sınırı boyunca Suriye’nin kuzeydoğusunda batıdan doğuya uzanan alanda güvenli kat oluşturmaya yönelik planı hayata geçirmek için ilk hedefin Ayn el-Arab (Kobani) ile Fırat’ın batısındaki Menbiç ve Tel Rifat olması bekleniyor.

PKK/KCK-PYD/YPG-SDG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, millî birlik ve beraberliğe yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilen operasyonlar hakkında Kurula bilgi sunulacak. Kurulda, PKK/KCK’nın gerçekleştirileceği eylemlere karşı alınacak ek tedbirler masaya yatırılacak. 

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI DA MASADA

Rusya-Ukrayna arasındaki esir takasında kritik rol oynayan Ankara’nın diplomatik girişimleri devam ediyor. MGK’da, savaşın etkileri, tahıl koridoru anlaşmasının takibi ve ateşkes çabaları gözden geçirilecek. Ukrayna’da sürmekte olan savaşın, bir an önce sonlandırılması için gereken adımların gecikmeden atılması için gereken adımların ele alınacağı MGK’da, barışın sağlanması ve insani kriz ile küresel ölçekteki zararların hafifletilmesi için gereken adımlar konusunda taraf ülkelerle yakın markaja devam edecek. Ege’deki adaların uluslararası hukuk çiğnenerek silahlandırılması ve Yunanistan’daki ABD üslerinin artması başta olmak üzere son gelişmelerin de MGK’da ele alınması öngörülüyor. 

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı
Silivri'de doğalgaz çıkarma çalışmaları: İlk ateş yandı, dağıtıma hazır