Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın isyan etti: En borçlu illeri açıkladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli'nin 'en borçlu' belediye olarak lanse edildiğini fakat gerçeğin böyle olmadığını söyledi. Büyükakın, "Türkiye’nin en borçlu 3 belediyesi İstanbul, İzmir ve Antalya’dır" dedi.

GİRİŞ 30.11.2022 18:54 GÜNCELLEME 30.11.2022 18:59
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nda belediyenin borcu hakkında konuşan Başkan Büyükakın, medyada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin en borçlu belediye olarak lanse edilmesine isyan etti. 

Büyükakın, konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

“Faaliyet programını sunarken borç konusunda da gerçekleri söyleyeceğim. Ulusal basında ısrarla ‘ Türkiye’nin en borçlu belediyesi’ diye servis ediliyor. Bu ifade doğru değil. Hazineye borcu en fazla olan belediye, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi. Türkiye’nin en borçlu 3 belediyesi İstanbul, İzmir ve Antalya’dır. Bizim şu an 2,7 borcumuz var. Biz Türkiye’nin en borçlu belediyesi değiliz. Özellikle Birgün gazetesi yazıyor. Türkiye’nin en borçlu belediyesini yöneten başkanım ben. Ben bu milletin kaynağını dosdoğru yönetiyorum, rakamlarla da ortada. Borç Yuvacık Barajı’nın borcudur. Lütfen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en borçlu belediyesidir diye kullanmayınız.”

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 65
  • A kosar 1 yıl önce Şikayet Et
    Kandira bel ne yapsın.senelerdir emlak vergisi bile alamıyor.gelen paranin%60 işçilere gidiyor.en az para alan belediye.baskanina Allah yardım etsin.mualefete gibi ama en çalışkan baskan
    Cevapla
  • Cem 1 yıl önce Şikayet Et
    Ah o yuvacık Barajı oda shp sefa sirmenin borcu
    Cevapla
  • erdal 1 yıl önce Şikayet Et
    izmir bile akparti iktidarıyla beraber gelişti 20 yıl önceki adı kocaman köydü
    Cevapla
  • ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    Önceki başkan dahil olmak üzere gayet güzel çalışıyorlar. çamur atmak isteyenler sürekli çamurda dolaştıkları için gül atacak değiller.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Başbakan çamur at izi kalsın biz Kocaeli için neler yaptığını biliyoruz.istanbulun borcunu yazamayanlar adamın dikili ağacı yok yalanla peynir gemisi yürümez Tahir başkanla devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...