HDP'den İYİ Parti'ye salvo: Hiç hazzetmiyoruz

HDP'li Garo Paylan, 6'lı masanın ortağı olduklarını itiraf etti, birinci tercihlerinin ortak aday belirlemek olduğunu söyledi. İYİ Parti ile yaşadıkları anlaşmazlıklar için de “Hiç hazzetmiyoruz, bağrımıza taş basıyoruz” dedi.

GİRİŞ 03.12.2022 15:06 GÜNCELLEME 03.12.2022 16:13
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

AK Parti'nin HDP'ye başörtüsü düzenlemesi nedeniyle gerçekleştirdiği ziyaret sonrası İYİ Partili vekillerle tartışmalar yaşayan HDP'li Garo Paylan, katıldığı yayında yeni değerlendirmelerde bulundu. Aday belirleme çalışmalarına başladıklarını söyleyen Paylan, birinci tercihlerinin 'Altılı masa' ile ortak aday çıkarmak olduğunu söyledi.

'İYİ PARTİ'DEN HİÇ HAZZETMİYORUZ"

Paylan "Ortak bir aday fikrinde buluşursak birinci turda en az %60 oyla kazanacağımızı iddia ediyoruz" dedi. İYİ Parti ile bir araya gelmenin HDP için zor bir adım olacağını ifade eden HDP'li Paylan, "Yani İYİ Partililer bizden hazzetmiyor da biz İYİ Partililerden hazzediyor muyuz? Hayır, hiç hazzetmiyoruz ama bağrımıza taş basıyoruz" dedi.

Altılı masaya uzlaşma çağrısında bulunan Paylan, "Altılı masa bir cumhurbaşkanı adayı belirleyecekse yol haritası konusunda en azından önerilerini ortaya koyup uzlaşıp HDP'nin önerileri ile müzakere etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Oluşacak cumhurbaşkanı adayı konusunda da kapsayıcı bir cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini düşünüyoruz" dedi. İP Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Paylan ile canlı yayında tartışmış, HDP'nin tutumlarından ve söylemlerinden rahatsız olduklarını söylemişti.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 80
  • Metehan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç hazetmiyoruz ama patronlar öyle istedi.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    biz hiçbirinizden haz etmiyoruz
    Cevapla
  • ABDÜLHAMİD 1 yıl önce Şikayet Et
    Akılları sıra iple çatışma halindeyiz görünümü veriyorlar lakin yemezler... Bal gibide beraber hareket ediyorlar. Pkknın partisi 6lı masadadır nokta............
    Cevapla
  • Abdullah Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu laflara ancak peşin peşin inanmak isteyenler inanır biriniz olmasa diğeri nefes bile alamaz onun için seçimlerde birbirinizin kuyusunu kazdınız .
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendini millet ittifakı diye adlandıranlar aslında hdpkk nin sömürgesi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı