Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan pamuk ve ayçiçeği üreticilerine müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pamuk ve ayçiçeği üreticilerimize müjde verelim" diyerek mazot ve gübre desteklerini tek tek açıkladı.

GİRİŞ 03.12.2022 18:36 GÜNCELLEME 03.12.2022 20:52
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Şanlıurfa Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Şanlıurfa'nın bizim gönlümüzde farklı bir yeri var. Burası Hz. İbrahim'in ayaklarının değdiği topraklardır. Bu şehir tarihi kahramanlık destanlarıyla ilmek ilmek dokunmuş müstesna bir yerdir. Burası sadece seçim sandığı ufukta belirince hatırlanan bir şehir olamaz. 

KILIÇDAROĞLU'NA SERT TEPKİ

Urfa'nın kebabı varken ABD'ye hamburger yemeye gidenler bu şehri hak ettiği şekilde sevemez. Londra'nın karanlık icazetini arayanlar benim kardeşlerimi anlayamaz Kaset kumpası ile getirildikleri koltuklarını korumak için her yolu deneyenler mücadele ruhunu kavrayamazlar. Ülkesini yabancılara şikayet edenler vatan sevgisini yüreğinde hissedemez. 

Türkiye'nin kendi ekonomi programına kafa yormak yerine ithal ekonomi komiserlerine bel bağlayanlar bu ülkenin geleceğine ışık tutamaz. 

Urfa bölücü teröre karşı durduğu dik duruşla canına can katmış şehirdir. Biz öyle birileri gibi lafta değil hak ettiği şekilde tüm kalbimizle seviyoruz. Biz Bay Kemal'in CHP'si gibi seçim yaklaşınca proje açıklayanlardan değiliz. Biz seçim öncesi meydanlarla bol bol bedava vaat dağıtanlardan değiliz. Biz yapamayacağımız şeylerin sözünü vermeyiz. Biz bir proje açıkladığımızda peşine düşeriz. Biz temel atar, o temeli takip eder sonra da gider açılış kurdelasını keseriz. 

ERDOĞAN MÜJDELERİ VERDİ

Pamuk ve ayçiçeği üreticilerimize müjde verelim. Pamuk üreticilerine mazot ve gübre desteğini dekarda yüzde 257 artışla 271 liraya çıkarıyoruz.

Pamuk üreticilerimize kilogram başına düşen fark ödemesi desteğini 1 lira 10 kuruştan 1 lira 60 kuruşa yükseltiyoruz.

Yağlı ayçiçeğinde mazot ve gübre desteğini dekar başına 37 liradan yüzde 195 artışla 109 liraya, fark ödemesini kilogramda 50'den 70 kuruşa yükseltiyoruz.

Bu yıl 2 milyon 750 bin ton kütlü pamuk ve 550 bin ton ayçiçeği üretimiyle tüm zamanların rekorunun kırılmasını bekliyoruz.

ENFLASYON MESAJI

Togg'u yılın ilk çeyreğinin ardından yollarda görmeye başlıyoruz. Enflasyonun aşağıya doğru hareket ettiğini bunun üzerine kurulan senaryoların da yırtılıp atıldığını göreceğiz.

Bunlar şimdi seçim geliyor, 4 başlık üzerinde duracaklar. Şu anda ülkemizdeki mülteci sorunuyla ilgili yalan yanlış her şeyi söyleyeceklerdir. Bunlar da yalan en rahat kullanılan bir şey. Bay Kemal bunu yaptığı gibi yanındaki şürekası da aynı şeyi yapıyor. Ama biz doğru olanı söyleyeceğiz. Bunların böyle dertleri olsa YPG'li teröristleri topraklarını savunan insanlar olarak tarif etmezlerdi. Böyle bir niyetleri olsa terör örgütüyle arasında mesafe koyamayanlarla gizli kapaklı bakanlık pazarlığı yapmazlardı. Bunların milli irade gibi prensipleri olsa küresel odaklara bel bağlamazlar. Ülke ülke gezip Türkiye'yi yabancılara şikayet etmezlerdi. Bunların siyasetteki tek kutsalı işgal ettikleri konumlardır. Türkiye'nin bu yıkım ekibinin insafına kalmaması bizlerin göstereceği çabaya bağlıdır. 6'lı masa denilen paravan yapı emellerine ulaşamaz. Yalan ve iftira siyasetinde anında doldurulacaktır. Yapmamız gereken her bir insanımızın kapısını çalmak, kalplerde yer edinmektir.

Yıllardır planladığımız kritik projeleri 2023 yılında hayata geçireceğiz

Milli savaş uçağımız 2023 yılında hangardan çıkacak. İnsansız savaş uçağımız kızılelma göklerde olacak.

Bunların milli irade gibi prensipleri olsa küresel odaklara bel bağlamazlar. 6'lı masa denilen paravan yapı emellerine ulaşamaz.

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 87
  • oğuz 1 yıl önce Şikayet Et
    sayın reis siz enflasyon düşecek dedikce günlük herşeye zam geliyor.haftada bir gün evde okunsun diye hürriyet gazetesi alıyorum geçen pazar günü 3tlye satılan gazete bugüb 4tl olmuş nasıl düşecek bu enflasyon.yani gazeteye yüzde 25 zan geldi bir hafta içersinde herhalde yıl başından sonra 5tl olur.ben asla ve asla enflasyonun düşeceğine inanmıyorum.dün semt marketine baktım dörtlü hacı şakir sabunu 89.90tl olmuş böyle bir fiayat artışı görülmedi bu güne kadar.
    Cevapla
  • Selam ve dua ile 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis , TENEKE TABUTLAR 600-700.000 piyasa tekelleşti ,hergün zam var teneke kutulara ,milleti tofaşa Reno ya mahkum bırakma
    Cevapla
  • Cem 1 yıl önce Şikayet Et
    Emekli ikramiyesi 2500tl olmali
    Cevapla
  • Bayburtsevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkanım eflasyonu ve işsizliğide nezaman sıfırlayacaksınız
    Cevapla
  • Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Niyeti Allah rızası olan akparti 2023 seçimlerinden rekorlarla çıkacak İnşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi