ABD'nin F-16 kararı sonrası Türkiye'den son dakika açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin F-16 ile ilgili aldığı karar sonrası "ABD kongesinin kararını olumlu karşılıyoruz, bir an önce nihayete erdirilmeli." açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 07.12.2022 12:29 GÜNCELLEME 07.12.2022 15:19
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moldova Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Avrupa ile Entegrasyon Bakanı Nicu Popescu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"BİR AN ÖNCE NİHAYETE ULAŞMASI GEREKİYOR"

ABD'nin Türkiye'nin F-16 alımını şarta bağlayan maddelerin tamamen çıkarmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanımızın Biden ile görüşmesinde F-16 konusunda olumlu adımlar olduğunu söylemişti. Nihai metinde olumsuz bir ifadenin olmaması olumlu bir gelişme. Bir an önce nihayete ulaşması gerekiyor" dedi

  • NE OLMUŞTU?

ABD'DEN F-16 KARARI: SATIŞ İÇİN KISITLAYICI KOŞULLAR KALDIRILDI

ABD'de alınan karar gereği F-16 uçaklarının satışı için kısıtlayıcı maddeler tasarıdan çıkarıldı.

ABD Temsilciler Meclisince sunulan ve Türkiye'ye F-16 satışını kısıtlayıcı koşullara bağlayan maddeler, savunma bütçesi yasa tasarısından tamamen çıkarıldı. ABD Kongresinin iki kanadından senatör ve temsilcilerin yer aldığı konferans komitesi, 857 milyar dolarlık savunma bütçesini de içeren NDAA tasarısına son halini verdi.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 95
  • No name no face 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence, abd nin bu koşulları kaldırma adımı, sadece zaman kazanma amaçlıdır. Kara harekatını engelleme çabasıdır. Önümüzde kısa süre sonra seçim var. Seçime kadar oyalama taktiği uyguluyorlar. Türkiye'miz bu oyuna gelmemeli...!
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    "Koşulları Kaldırmak" Biz bir kere koşul meselesini kabul etmiyoruz. Siz koşuldan mı bahsediyorsunuz ? O zaman F-35 için ödediğimiz para ne olacak, ihracat ürünlerimize uygulanan üstü kapalı ambargolar ne olacak, Atak Helikopterlerinin motorlarıyla alakalı sürekli olarak 3. taraf rölü sebebiyle önümüze konulan engellemeler ne olacak, F-35 meselesinde biz ortak iken bizi o konsorsiyumdan şımarıkça çıkarmanın izahı ne olacak, Yunanistan yıllardır S-300 kullanırken bize S-400 alamazsınız-kullanamazsınız-aktive edemezsiniz demenin izahı ne olacak ? Bunlar ne olacak heyy ?
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Tr f35 konusunda çok çabuk pes etti. F35 programından çıkarılması kabul edilemez. İncirliğin kapatılması vb. ABD ye özgü bazı adımlar atılmalıydı. F35 basit bir uçak değil. Çok kişi kendi uçağımızı yapıyoruz vs diyor. Evet yapıyoruz ve yapmalıyızda. Ancak f35 i kullanıyor olmak bize büyük bir bilgi birikimi katacaktı. Elimizde 5. Nesil bir uçak olacaktı. Herşeyi olmasada bir çok çıkarım yapabilirdik.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Paranı veriyorsun ama sana silahı şarta bağlıyor. Yani kırk dereden kır su getiriyor. Savunma konusunda ABD ile anlaşma yapmamak lazım. Kendi paranla rezil oluyorsun. Başka ülkeler tercih edilebilir.
    Cevapla
  • kiro 1 yıl önce Şikayet Et
    alcak amerika sizi siyonist usaklari sizi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak