Milyonlar bekliyor! Erdoğan açıklayacak...Gözler Kabine Toplantısı'nda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında kabine üyeleri bugün bir araya gelecek. Önemli konuların masaya yatırılacağı toplantıda en önemli gündem başlıkları ise EYT ve asgari ücret olacak.

GİRİŞ 12.12.2022 06:07 GÜNCELLEME 12.12.2022 15:59
Bu Habere 247 Yorum Yapılmış

Milyonlarca kişinin büyük bir heyecanla beklediği asgari ücret ve EYT konusu bugün Kabine Toplantısı'nda masaya yatırılacak. 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın önemli konu başlıkları altında Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Saat 14.00'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başlaması beklenen toplantıda asgari ücretin yanı sıra Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu ve sözleşmeli personellere kadro meselesi de görüşülecek.

BAKANLARDAN GÖRÜŞ ALMASI BEKLENİYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret konusunda ilgili bakanlardan görüş alması bekleniyor. Cumhurbaşkanı'nın geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da anlaşılan rakamın üzerinde bir rakam söyleyerek asgari ücret görüşmelerine müdahil olabileceği düşünülüyor.

GÖZLER İKİNCİ TOPLANTIDA
Asgari ücret konusunda tüm gözler ise ikinci toplantıya çevrildi. 7 milyon vatandaşı doğrudan ilgilendiren asgari ücretin belirleneceği toplantının ikinci ayağı 14 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Bu toplantıda önemli bir ilerleme kaydedilmesi bekleniyor ancak asgari ücretle ilgili beklenen açıklamanın son toplantıdan sonra yapılması bekleniyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 247
  • Ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    99 öncesi prim ve hizmet yılı dolan şartsız emekli olabilmeli. Kanun geriye işletilmesi iptal edilirse sorun çözülür.
    Cevapla
  • ÖNEMLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    1999 yaş bekliyoda 2000 yaş beklemiyomu öncesi sonrası diye birşey olmaz emeklilik yaşında herkes kanun önünde eşittir yok şu kanun yok bu kanun olmaz kanun koyucu herkesi düşünmelidir herkesi kapsayacak bir düzenleme getirilmelidir birilerini sevindireyim derken diğerlerini mağdur etmemelidir oy dan bahsediyorlar 1999 sonrasının oyunu hiç hesap ettiniz mi 1999 sonrası kademeli yaş getirilmelidir adaletli olan budur
    Cevapla
  • OYMAKO 1 yıl önce Şikayet Et
    niye zorunami giiti hoca
    Cevapla
  • Tekniker cemali 1 yıl önce Şikayet Et
    En az Yüksek okul mezunu tüm çalışanlara 3600 ek gösterge verilmelidir. Meslek okullarını cazip hale getirmek için size formül.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt bizim hakkımız hakkımız olanı bize geri verinki sizlerde bizden hakkınız olan oyunuzu verelim .
    Cevapla
  • Mdrms 1 yıl önce Şikayet Et
    45 yaşını aşmış iş bulamayan EYT mağdurlarına devlet kurumlarına belediyeye işe alım önceliği tanısın 50-55 yaşa kadar zaten çalışırlar. Çoğu emekli olalım demiyorlar iş bulamıyoruz diyorlar .Zaten emekli de olsa çoğu çalışacak 3000-4000 maaşla nasıl geçinecekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi
Trump'tan son dakika 3. Dünya Savaşı duyurusu: Seçimi kazanamazsak...