TİP'li Kadıgil'den başörtüsü provokasyonu: Muhalefete çağrıda bulundu

Başörtüsüne anayasal güvence getiren Anayasa değişikliği teklifinin, TBMM'ye sunulmasının ardından Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil'den provokatif bir açıklamada bulundu. Kadıgil muhalefete başörtüsü çağrısı yaptı.

GİRİŞ 13.12.2022 03:38 GÜNCELLEME 13.12.2022 09:45
Bu Habere 179 Yorum Yapılmış

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, muhalefete yakınlığıyla bilinen KRT'de başörtüsüne anayasal güvence getiren anayasa teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu.

MUHALEFETE BAŞÖRTÜSÜ ÇAĞRISI

Partisinin bu teklife 'hayır' diyeceğini belirten Kadıgil, muhalefet partilerine de teklife karşı çıkmaları konusunda çağrı yaptı. Kadıgil, teklif için referanduma gidilmesi 'tehlikeli' olarak niteledi.

"SİYASETEN KABUL EDİLEMEZ"

AK Parti tarafından hazırlanan başörtüsü teklifini nefret söylemi ve din istismarı olarak gören Kadıgil, bunun bir seçim kampanyası olduğunu öne sürdü. Kadıgil, "Hem hukuken hem siyaseten kabul edilemez bu girişime karşı TİP'in tutumu açık ve nettir." şeklinde konuştu.

TEKLİF TBMM'YE SUNULMUŞTU

Başörtüsüne anayasal güvence getiren Anayasa değişikliği teklifi, AK Parti, MHP ve BBP'den 336 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Teklifin TBMM'den halk oylamasına gitmeden çözülmesi çağrısında bulunan Özlem Zengin, "Diyorum ki geliniz, bu Anayasa değişikliğine destek veriniz. Bu, TBMM'de çözülmelidir. 400 milletvekilini geçerek referanduma ihtiyaç olmadan, TBMM'ye yakışan budur" ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: SABAH
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 179
  • Hamidiye Süvarisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Kuduruyor içimizdeki kriptolar.
    Cevapla
  • Vatandaş Rıza 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadın resmen militan gibi davranıyor ki bana göre bir militan dır. Bunların kadın hakları vb. şeyler umurlsrinda değil. Bunların tek derdi Allah ile olan savaşları.
    Cevapla
  • Ömer bilgin 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepsinin kafasını uçurun YAVUZ SULTAN SELİM HAN böyle yapardı.
    Cevapla
  • Kadın hakları! 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi şu soruyu sormak gerek? Nerde kaldı Kadın hakları Insan hakları demokrasi inanç giyim ve kifayet ifade özgürlüğü! Başörtüsünü takmayı yada takmamayı bir kadın kendisi karar verir buna kimse karışamaz!
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerede kaldı demokrasi ve Kadın hakları?Kadın hakları ve demokrasi demek bir bayanın giyimini kıyafetini innanç görüş ve ifade özğürlüğüne karışmamak saygı duymak demektir bu bir parçasıdır! Başörtüsü takmak isteyen bir bayan takar takmak istemeyen bayan takmaz buna kimse karışmasın karışamaz! Kimse başörtüsü takmayı yasaklayamaz kimsede başörtüyü takmayı mecbur tutamaz! NOKTA. T.C. nin totaliter Iran rejimi ve komunist Kuzey Kore gibi olmasını istemiyoruz!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler