Destici: Çocuklara karşı işlenen suçlarda cezalar artırılmalı

BBP lideri Destici, çocuk istismarlarının hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu söyledi. Destici, bu suçlarda verilen cezaların yetersiz olduğunu ve artırılması gerektiğini de vurguladı.

GİRİŞ 13.12.2022 12:19 GÜNCELLEME 13.12.2022 15:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar iddiasına ilişkin açıklama yaptı. 

"Çocuk evliliğini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz" diyen Destici, şunları söyledi: 

"Bilimsel açıdan da hukuki yönden de inançlarımız gereği de çocuk evliliği şeklinde bir ifadeyi hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Bunun adı sapkınlık ve suçtur. Yine devletin en önemli ve asli görevlerinden birinin çocuklarımızı korumak olduğu bir muhakkaktır."

"CEZALAR YETERSİZ, ARTIRILMALI"

Toplumun tüm kesimlerinin ve medeni dünyanın aynı görüşte olduğunu, bunun dışındaki her davranışın sapkınlık ve suç olarak değerlendirilebileceğini vurgulayan Destici, "Çocuklara karşı işlenen suçlarda cezaların yetersiz olduğunu, artırılması gerektiğini" belirtti. 

Destici, bu konunun günlük politik tartışmalara malzeme yapılmaması gerektiğini de söyledi. 

"SİYASETTEKİ TARTIŞMALAR AYRI BİR İSTİSMAR VE YANLIŞ"

Çocuk ve evlilik kelimelerinin yan yana gelmesinin kabul edilmeyeceğini kaydeden Destici, sözlerine şöyle devam etti: 

"Sanki herhangi bir siyasi parti, 6 yaşında bir çocuğun evlendirilmesini kabul ediyormuş gibi bir tartışma yürütülmesinin ayrı bir istismar ve yanlış olduğunu söylüyoruz. Yargı, elbette suçlanan kişilerin de savunma haklarını kullanmasına izin vererek görevini hiçbir eksiklik kalmasına izin vermeden yerine getirecektir. Basında yer alan, yargının işleyişini etkilemek amacıyla usulsüzlük yapıldığı yönündeki iddialar kesinlikle araştırılmalı, suçu ya da ihmali olanlar varsa cezalandırılmalıdır."

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: SORUMSUZLUK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuyu sokağa taşıma gayretlerinin üzücü ve sorumsuz olduğunu dile getiren Destici, "Adalet Bakanı'nın talep edilseydi randevu verip görüşeceğini ve konuyla ilgili Sayın Kılıçdaroğlu'nu bilgilendireceğini söylemesi, bu tip davranışların bilgi sahibi olmak, adalet mekanizmalarında varsa problemleri çözmek yerine toplumu ayrıştırmak için kullanılabileceğini hepimize yeniden göstermiştir. Üzüm yemek yerine bağın sahibiyle uğraşıldığının bir göstergesidir. Bunu yanlış buluyoruz. Hiç kimse çözümü sokakta aramamalıdır. Sokaklar, bu tip ya da benzer meselelerin çözüm adresi değildir" diye konuştu.

"İSLAM DÜŞMANLIĞININ MALZEMESİ YAPILIYOR"

Destici, tartışmaların İslam düşmanlığının malzemesi yapıldığını hatırlatarak tepki gösterdi. İslam'ın kadınlara ve çocuklara verdiği değerin altını çizen BBP lideri, İslam dininin mensubu olmaktan gurur duyduklarını belirtti. 

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    herşeye damamda şu fetöçülere idam getirin artık sadece fetöcülere gelse yeter
    Cevapla
  • Adsız 1 yıl önce Şikayet Et
    Adalet sistemi değişmeli, başta İDAM olmak üzere ceza adaletsizlikleri giderilmeli.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkent Ankara'yı sağanak vurdu! Cadde ve sokaklar göle döndü
Ankara'yı sel aldı! Cadde ve sokaklar göle döndü