Başörtüsü teklifi: AK Parti'den İYİ Parti'ye teşekkür, CHP ve HDP'ye çağrı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Kurtulmuş, başörtüsü için Anayasa değişikliğine destek vereceğini açıklayan İYİ Parti'ye teşekkür etti.

GİRİŞ 13.12.2022 14:25 GÜNCELLEME 13.12.2022 15:19
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA İSTİSMAR İDDİASI

AK Parti olarak bu işin takipçisiyiz. 

Dini değerler üzerinden saldırı yapmak da doğru değil. Bu, siyasetin değil 85 milyonun meselesidir.

Herhangi bir şekilde örtbas edilen bir şey varsa yargının bunu ortaya çıkarması lazım. Burada gizlilik kararı almamış mahkeme. Kamuya açık şekilde cereyan etmiş. Bu raporu kimsenin örtmeye hakkı yoktur. Sonunda suçlu ve suçlular kimse ortaya çıksın. 

Dava mümkün olan en yakın zamana çekilmelidir.

(Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dünkü konuşmadan sonra yaptığı eleştirisi) Cumhurbaşkanımızın dün yaptığı konuşmayı bir kez daha dinlesin. Hassasiyetleri ifade etti, takipçisi olunacağını ve suçlularla ilgili mahkemelerin sonuna kadar takipçisi olması gerektiğini söyledi. Neresini, niçin eleştiriyor anlamak mümkün değil. 

EYT'DE YAŞ SINIRI OLACAK MI? 

EYT ile ilgili nihai noktaya geliyoruz. Yaş sınırıyla ilgili de bakanlığımız çalışıyor. Popülizm değil, doğru olanı yapmaya çalışıyoruz.

Biz kararlarımızı verirken doğru olanı yapmaya çalışıyoruz. Asla oy oranı yaparak iş yapsaydık biz 20 yıldır iktidarda olmazdık.

ASGARİ ÜCRET KAÇ LİRA OLACAK

Başından itibaren söylenen bir söz var. Bu da vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Komisyonlar da toplantılarını gerçekleştiriyor. Eminim ki tatmin edici bir sonuç çıkacaktır. Devlet, işveren ve işçi diyalogla buraya kadar geldi. Asgari ücret artışı işverene sıkıntı yaratmayacaktır.

BAŞÖRTÜSÜ İÇİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ 

(Başörtüsü için anayasal düzenleme. Teklife İYİ Parti ''evet'' diyeceğini açıkladı. CHP Sözcüsü de Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önceki teklifini hatırlattı, ''hayır dememiz doğru olmaz'' dedi. Sizce referanduma gerek kalmadan geçer mi?) İYİ Parti'ye teşekkür ederiz. Aynı tavrı CHP ve HDP'den de bekleriz. 

Kılıçdaroğlu'nun böyle bir talebinin olması takdire şayandı. Bu Türkiye'de hak ve özgürlüklerin önünün açılması için atılmış bir adımdır. Burada kurumsal olarak partiler samimiyet testinden geçecektir. İYİ Parti'nin 'Destekleriz' görüşünü tebrik ederiz. Eğer referanduma giderse de vatandaşımız 'evet' oyu verir.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Eee zamanında Ecevitle beraber Başörtüsü için yasalar çıkaranlar başörtüsünü her yerde yasaklayan zihniyetler Seçim üzeri Kraldan çok kralcı oldular.
    Cevapla
  • Ali topcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Neye teşekkür be meclise oylama günü 5 vekille gelecekler AYTUN ÇIRAY biriside o ret verecek 4 evet bunamı teşekkür TEZKERE oylamasında 3 vekille geldiler o zat hayır dedi 2 si evet dedi bunlar CHP Den tehlikeli
    Cevapla
  • Selçuklu kartalı 1 yıl önce Şikayet Et
    OY İÇİN DEGİLDE ALLAH EMRETTİ DİYE GURUP KARARI alsaydın tek DİN İSLAMDIR iki dinli yaşanmaz Anıtkabir'e iman tazelemeye giden sen degilmiydin MARLY
    Cevapla
  • tokatli 1 yıl önce Şikayet Et
    Olması gereken budur. CHP yi artık taşıma zorunda değilsiniz. Atın sırtınızdan bu kamburu. Birlik olun memleket meselelerinde.
    Cevapla
  • Lvnt 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt yaş sınırı getirmek haklılık mı önce maç oynanırken kural değişirmi onu düşünmek lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı