Türkmen gazı için üçlü zirve: Erdoğan'dan son dakika açıklamaları

Türkmen gazı zirvesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakü-Tiflis-Ceyhan hattı öne çıkmaktadır. Türkmen gazının buradan taşınmasına hemen başlamamız gerek" dedi. Erdoğan, elektrik nakli için de çalışmaya hazır olduklarını ifade etti.

GİRİŞ 14.12.2022 11:59 GÜNCELLEME 14.12.2022 13:18
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov. Türkmen gazı zirvesi kapsamında ortak açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Zirvemizin ülkelerimiz, bölgemiz ve tüm Türk dünyası için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. 

Hedefimiz küresel ve bölgesel dinamiklerle birlikte gelişen yeni imkanları insanlarımızın refahıyla bölgemizin istikrarı doğrultusunda değerlendirmektir.

TÜRKMENİSTAN'IN TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI ÜYELİĞİ

(Türk Devletleri Teşkilatı'na) Gözlemci üye olarak katılan Türkmenistan'ın tam üyelik sürecinin en kısa sürede tamamlanması bizlere büyük güç katacaktır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Semerkant zirvesine gözlemci olarak kabul edilmesi birlikteliğimizi perçinlemiştir. 

Savaşın olumsuz etkilerine pek çok alanda şahit oluyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak en başından beri savaşın kazananı, barışın ise kaybedeni olmayacağını ifade ettim. Akan kanı durdurmak ve çatışmaları sonlandırmak için ilk günden itibaren gerek ikili düzeyde gerekse diğer seviyelerde çaba harcadık. İstanbul'da başlatılan müzakere süreci, barış görüşmeleri bakımından halen en muteber çerçeveyi oluşturuyor. Tahıl anlaşması ve esir takasıyla birlikte diplomasiye fırsat verilmesi halinde barışa giden yolun açılabileceğini gördük. Sayın Putin ve Sayın Zelenskiy ile görüşmelerimizi sürdürüyor; önce ateşkes ardından kalıcı barışı sağlamayı amaçlıyoruz.

"TÜRKMEN GAZININ TAŞINMASINA HEMEN BAŞLAMALIYIZ"

Bakü-Tiflis-Ceyhan hattı öne çıkmaktadır. Türkmen gazının buradan taşınmasına hemen başlamamız gerek.

Türkmenistan ve Azerbaycan'dan ülkemize elektrik nakli konusunda çalışmaya hazırız.

Bugün yaptığımız görüşmede şöyle bir adımı attık: Gebele'de her yıl gençlerimizin belli bir süre tatil yapması, eğitim alması, gerekse Avaza'da her yıl belli bir süre -bu bir ay olabilir- yanlarında göndereceğimiz öğretmenleriyle eğitim almaları; hem Gebele, hem Avaza'yı tanımaları, din, tarih, kültür itibariyle çok farklı bir zemine oturacaktır. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle: 

Hazar Denizi'ndeki en büyük filo Azerbaycan'a ait. Bakü Tersanesi de ful kapasite çalışıyor. Azerbaycan, bölgemizdeki en büyük ticaret filolarından birine sahip. 18 kargo uçağı bu filonun içinde yer alıyor.

Değerli kardeşim Erdoğan'la birlikte Fuzuli ve Zengilan havalimanlarının açılışına katıldık. 

Umarım bu üçlü zirve bundan sonra devam eder, ilişkilerimizi daha iyiye götürmeye hizmet eder.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Aslı baykal 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkmenistan da Rusya destekli kaos ve darbe girişimlerini bekleyin. Rusya zorlanacak durdurmaya çalışacak ama sonunda yenilecek. artık eski Türkiye yok.
    Cevapla
  • Şerafettin Ergül 1 yıl önce Şikayet Et
    Dürüst ve ahlaklı olmalı yaptığımız her iş, yoksa daha önceki ülkeler gibi fiyasko ile sonuçlanabilir. #KitapHamalı
    Cevapla
  • Diyarbakırlı 1 yıl önce Şikayet Et
    2023 yatırım yılı olması lazım bu nedenle koltuğunda oturan ne kadar makam varsa gözünün yaşına bakılmasın makamlar vatana millete hizmet etmek için verilmiştir oturacak zaman değil hele tüm kâfirler ellerinden geldiğini yaptığı bu zamanda.
    Cevapla
  • Bülent DUMAN 1 yıl önce Şikayet Et
    evet iki günü eşit olan ziyandadır.
    Cevapla
  • kızıl kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    ulan ben emekli olmak için yaştan 7 sene bekledim ama ağlamadım devletin varolsun
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    rüzgar ve güneş enerjisinde şirketlerimiz çoğu ülkenin ilerisinde gereken adımlar atılmalı elektrikte kendikendine yeten hatta dışarı satarak döviz elde edecek adımlar atılmalı kışın rüzgarımız bitmez yazın güneşimiz ALLAH ın lütfu ama değerini hala kavrayamadık galiba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"