Ekrem İmamoğlu hapse girecek mi? Süreç nasıl işleyecek? İşte tüm detaylar

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verildi. Peki süreç nasıl işleyecek? Ekrem İmamoğlu hapse girecek mi?

Ekrem İmamoğlu hapse girecek mi? Süreç nasıl işleyecek? İşte tüm detaylar
Ekrem İmamoğlu hapse girecek mi? Süreç nasıl işleyecek? İşte tüm detaylar
GİRİŞ 14.12.2022 18:50 GÜNCELLEME 14.12.2022 21:05
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık İmamoğlu katılmazken, avukatları salonda hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı, Ekrem İmamoğlu'nun "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret" suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis ile cezalandırılmasını talep ettiği mütalaayı yineledi.

Sanık avukatları, Ekrem İmamoğlu hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK başkanı ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay hapis cezası verildiİmamoğlu'na 2 yıl 7 ay hapis cezası verildi

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu açıklamasıKılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu açıklaması

Akşener'den İmamoğlu açıklamasıAkşener'den İmamoğlu açıklaması

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Bu karar İstinaf Mahkemesi'ne gidecek. İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası onanırsa, İmamoğlu siyasi yasaklı olacak.

Bugün verilen karar sonrası İmamoğlu cezaevine girmeyecek; belediye başkanı olarak görevine de devam edecek.

Avukat Mehmet Sarı

"KARAR KESİNLEŞMEDİ, SİYASİ YASAK ŞU AN İÇİN SÖZ KONUSU DEĞİL"

CNN Türk canlı yayınında değerlendiren Avukat Mehmet Sarı ise, "Karar kesinleşmeden TCK'daki maddenin uygulanması mümkün değil. Dosyanın kesinleşmesi gerekiyor, siyasi yasak hali mümkün değil. Suçun niteliği bakımından İstinaf Mahkemesi'nin onamasıyla karar kesinleşmiş olacak. Bir davanın Asliye Mahkemesi'nde 1 ay içerisinde gerekçeli kararının yazılması ve temyiz süresiyle birlikte normal şartlarda 3 ay içerisinde tamamlanacağını düşünüyorum. Kanunen gerekçeli kararın yazılması için 1 ay tanınıyor. Mahkeme uygun gördüğü süre içerisinde taraflara tebliğ ediyor ve İstinaf yolu açılmış oluyor. Mevcut yürüyen davalardaki örneklere bakıldığında 1 yıldan önce kesinleşmesi mümkün değil. Karar kesinleştikten sonra belediye başkanlığının düşmesi yoluna gidilecek" dedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 119
  • yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlunun hapse girmesi bir İstanbullu olarak umurum da bile değil. İnsanlara özellikle Kamu da Vatandaşa karşı Hizmet görevi yapanlara karşı Küfür eden kişilerin Ceza alması önemsenmemelidir. İstanbul Halkına karşı görevini yerine getirmediği için de ceza almalıdır.
    Cevapla
  • tora bora 1 yıl önce Şikayet Et
    ceza kesinleşmeden bu kadar sevinen,ceza kesinleşse taksim meydanında göbek atar...
    Cevapla
  • Esat 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kazana ya adam masura oynamak için valiye hakime bakana daldıryor bi ceza aldamda RTE gibi cumhur başkanı olsam diye millet bilmiyor mu sanki 3yılda ne yaptı elle tutulur Allah aşkına
    Cevapla
  • İyidereli 1 yıl önce Şikayet Et
    Tiyatro oyunu var. Siyasi mühendislik faaliyeti var. Yargı nasıl da böyle siyaseti etkileyen tam da zamanlaması manidar bir vakitte karar verdi. Mağdurum da mağdurum mutluluktan ağzım kulaklarıma vardı kusuruma bakmayın biraz fazla sevindim. Patlamış bitmiş pörsümüş bir balonu şişirip parlatma faaliyetleri var. Oyunları ellerinde patlar bozulur yaptıkları tuzakları kendilerine döner İnşaALlah.
    Cevapla
  • Yunus Eker 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakaret sucundan 2 yil 7 ay cok ciddi bir ceza bence Adil degil. Zira siir okudugu icin 10 ay icerde yatan bir Belediye baskani vardi ayni seyi yine söyledik. Ülkemizde bazi seylerin degismesi lazim. Bu kadar sert bir tavri bence görev halinde bulunan ve görevini kötüye kullanan kamu Personeli hakkinda gösterseler daha isabetli olur. Vesselam!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş gözünü ABB logosundaki camiye dikti
Kapıda vize uygulamasında yeni gelişme! İşte eklenen yeni adalar...