İki karar arasındaki farkı en iyi anlatan video! Hem de CHP'li Yarkadaş paylaştı

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaretten hakkında çıkan henüz kesinleşmemiş 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası kararını Millet İttifakı ortaklarından Meral Akşener ile büyük bir coşkuyla kutlamıştı. İmamoğlu'nun ofisinde alkış tufanı koptuğu anlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hapis cezası aldığını ilk kez öğrendiği dönemdeki videosu ortaya çıktı. CHP'li Barış Yarkadaş'ın paylaştığı video büyük ses getirdi.

GİRİŞ 20.12.2022 15:00 GÜNCELLEME 20.12.2022 15:00
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Türkiye'de ve dünyada CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu aleyhinde henüz kesinleşmemiş 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis kararının yankıları sürüyor.

Kasım 2019'da YSK Başkanı Sadi Güven'e ve YSK üyelerine hakarette bulunan İmamoğlu hakkında açılan davada, 14 Aralık Çarşamba günü ilk karar alındı.

Karar henüz kesinleşmemişken, İstinaf Mahkemesi yolunun açık olduğu biliniyor. Tüm bu gelişmelere karşın Ekrem İmamoğlu, kararı öğrendiği anları yardımcıları vasıtasıyla kayıt altına almış ve Millet İttifakı ortaklarından İP Başkanı Meral Akşener'le kutlamıştı.

HAPİS CEZASINA KAHKAHA ATAN CHP'Lİ BAŞKAN

Ekrem İmamoğlu'nun hapis kararını öğrendiği videoda Meral Akşener, o an ofisteki bir kişiye teyit ettirerek 'Hakim vermiş mi şimdi bunu?' diye soruyor.

'Evet vermiş' cevabı gelince Akşener bu kez İmamoğlu'na 'Tamam gel' deyip sarılıyor.

CHP'li İBB Başkanı büyük bir kahkaha atarak Meral Akşener'le 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası kararını kutluyor. Ofisteki kalabalık da hapis kararına olan sevinçlerini alkışlayarak dışa vuruyor.

SARAÇHANE TİYATROSUNDAN ÖNCE İŞÇİYE BASKI, METROBÜSTEN ANONS

Anadolu 7. Asliye Mahkemesi'nde alınan henüz kesinleşmemiş hapis kararının akabinde Ekrem İmamoğlu ve Millet İttifakı ortakları, Saraçhane'de bir miting düzenleyerek yargının almış olduğu kararı topa tuttu.

Miting günü İBB'nin hizmetindeki metrobüslerden metrolara varıncaya dek Saraçhane'ye nasıl gidilebileceği yönünde anonslar yapılırken, kamuya hizmetle yükümlü vasıtaların siyasi oyunlara araç edildiği görüldü.

Videoda İETT'ye ait bir metrobüste Saraçhane mitinginin düzenleneceği alana nasıl gidileceğinin propagandası yapılıyor.


Bununla da yetinmeyen CHP'li İBB, 85 bin çalışanını miting alanına davet ederken e-Posta yoluna başvurdu.

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 85 bin  belediye çalışanını mitinge çağırdığı e-Posta

Ancak yine de Saraçhane'deki kalabalık Emniyet raporlarına göre 25 bini geçemedi.

Altılı masanın Saraçhane'deki mitingine kaç kişinin katıldığı açıklandıAltılı masanın Saraçhane'deki mitingine kaç kişinin katıldığı açıklandı

Ekrem İmamoğlu ve Millet İttifakı cephesinin 2 yıl 7 ay 15 günlük henüz kesinleşmemiş hapis cezasına yönelik girişimleri, akıllara İBB Başkanlığı yaparken mahkum edilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı getirdi. Üstelik Erdoğan sadece şiir okumuştu.

ERDOĞAN'IN HAPİS KARARINI ÖĞRENDİĞİ ANLAR

CHP'li eski İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, muhabirlik yaptığı dönemde o dönemki İBB Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hapis kararını ileten ilk isimlerden biriydi.

Önceki gün TV100 kanalında yayınlanan kesitte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hapis kararını öğrendiği ilk anlardaki tepkisi, itidalini bozmayışı ve yargı kararına yorum yapmaması dikkat çekti.

Ekrem İmamoğlu ve Millet İttifakı, Fatih/Saraçhane'de henüz kesinleşmemiş yargı kararını topa tutarken, Recep Tayyip Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şüphesiz ki bundan sonra da bunun bir süreci vardır ve yargı sürecinde olan bir şeyin de kesinleşmeden benim bu konu hakkında açıklama yapmam yanlış olur. Doğru değil."

1998 yılında kayıt altına alınan bu görüntüler, Ekrem İmamoğlu'nun kararı öğrendiği andaki tepkisi gündem olunca yeniden öne çıktı.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN NEDEN MAHKUM EDİLDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1997 yılında Siirt'teki bir açık hava toplantısına katılmış ve kürsüde Ziya Gökalp'in 1913'te yayımlanmış 'Asker Duası' şiirini okumuştu. Gökalp bu şiiri I. Balkan Savaşı sırasında kaleme almış ve Halka Doğru dergisinde paylaşmıştı.

Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcılığı, Erdoğan aleyhinde "halkı sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" yönünde bir iddianame hazırlamış ve devam eden süreçte 10 aylık hapis cezasına karar verilmişti.

O dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Erdoğan, Mart 1999'da görevinden ayrılarak Kırklareli'ndeki Pınarhisar Cezaevi'nde hapsedildi. 4 ay hapiste kaldıktan sonra tahliyesine karar verildi.

EKREM İMAMOĞLU'NA VERİLEN HAPİS KARARI

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK'nın eski başkanı Sadi Güven'e ve YSK'nın 10 üyesine hakarette bulununca hakkında iddianame hazırlandı. Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada, İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası kararı çıktı. Fakat bu karar henüz kesinleşmemişken, İstinaf Mahkemesi yolunun da açık olduğu biliniyor.

Fatih Altaylı ile yaptığı röportajda Saraçhane'deki mitingden çok önce haberdar olduğunu söyleyen Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığına aday olma ihtimaline de itiraf niteliğindeki şu cevabı verdi:

“Takımın sahaya çıkarabileceği bir oyuncusuyum. Bu net.”

Son dakika... Ekrem İmamoğlu, Fatih Altaylı'ya itiraf etti: Aylar öncesinden planlanmıştı!Ekrem İmamoğlu, Fatih Altaylı'ya itiraf etti: Aylar öncesinden planlanmıştı!

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 86
  • palulu 1 yıl önce Şikayet Et
    bu saatten sonra algi kararıni veren yargıçlar halen koltuklarını işgal ediyorlarsa ben ak Parti'ye oy falan vermem her şeyden sorumluysan yargı bağımsız diye ahmak kelimesine o kadar hapis cezası verip bide siyasi yasak getirilmesi algının ta kendisidir
    Cevapla
  • Madurum 1 yıl önce Şikayet Et
    Oh oh amaaaaan madurum da madurum! Hobaaaa!
    Cevapla
  • Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    Normal bir insan asla cezaevine girmeyi kendine yakistirmaz hatta oraya girecegi icin sevinmez. Sevinenlerinde bir amaci vardir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bunlara fırsat vermesin
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Asalet denen şey bu olmalı. Reis Allah sana sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika... İran Cumhurbaşkanı'nın düşen helikopteri bulundu
İran'dan son dakika Reisi açıklaması! Kızılay Başkanı yeni gelişmeyi duyurdu