Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Senegal Cumhurbaşkanı Sall'dan ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İkili ticaret hacmimiz 540 milyon dolara ulaştı. Şimdi kendimize yeni hedef belirledik, dedik ki; en kısa sürede bunu 1 milyar dolara çıkaralım" açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 21.12.2022 16:54 GÜNCELLEME 21.12.2022 18:08
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile Beştepe’de bir araya geldi. Erdoğan, Sall’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde karşıladı. Karşılamada tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve konuk Cumhurbaşkanı Sall iki ülkenin bayrakları önünde poz verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sall, ortak basın toplantısı düzenledi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle müşterek mücadeleyi de ele aldık. Senegal ile ekonomik ve ticari ilişkilerimiz yükseliş eğilimi gösteriyor. Enerji, çelik üretimi, hazır beton üretimi alanlarında projeler üstleniyoruz.

2021 yılında ikili ticaret hacmimiz önceki yıla göre yüzde 42 gibi bir artışla 380 milyon dolardan 540 milyon dolara ulaştı. Şimdi kendimize yeni hedef belirledik, dedik ki; en kısa sürede bunu 1 milyar dolara çıkaralım.

Afrika ile ekonomik ilişkilerimizi her zaman adil, dengeli geliştirmenin gayreti içinde olacağız ve ticari ilişkilerimizi kazan kazan esasında yürüteceğiz.

Bugün Afrika'da 44 büyükelçiliğimiz hizmet veriyor.

Senegal ile kalkınma planı gerçekleştiriyoruz. Eğitim alanında Senegalli öğrencilerimize lisans ve lisans üstünde burs vermeye devam ediyoruz. Senegal halkının yanında olmayı sürdüreceğiz. 

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 29
  • Mahmut Akar 1 yıl önce Şikayet Et
    Sırf bu yüzden, bile Reise oy verebilirim. Yeter ki sömürgeciler Afrikadan uzak dursunlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Zengin Müslüman ülkeler bu Afrikalı kardeşlerimiz için yatırım yapıp finansor olmalidirlar yoksa Afrikalı gençleri Avrupalılar Fransızlastrip hiristiyan misyonerlerin kucağına itiyorlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Afrikalı kardeşlerimiz için son derece önemli eğitimler vermeliyiz askeri sanayi Ziraat ticaret ekonomik alanlarda
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis Afrikalı kardeşlerimiz türk askerî modeline geçsinler egitelim terör örgütlerinden yakalanan silahları bunlara verelim bunlar kendilerini terordenve somuruden ancak böyle kurtula bilirler
    Cevapla
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN CUMHURBAŞKANIM 4/B SÜRESİZ SÖZLEŞMELiLER OLARAK 10 YILDIR KADRO BEKLİYORUZ
    Cevapla
  • nabi 1 yıl önce Şikayet Et
    surecsiz sozlesme zaten kadrolu gibisin! isteye isteye yuzunuz de kizarmiyor mubarek..istemeye iyi alistirmissiniz kendinizide , vermeye geldi mi de kacak delik ariyorsunuz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Askeri öğrencilerden annelerine, 'Anneler Günü' sürprizi
Ziyaret öncesi Miçotakis'ten Türkiye açıklaması! Yeni dönem mesajı