CHP'de mektup paniği! Esad'a tepki: Aramızda kalmalıydı

CHP'liler Esad’a “tazminat ve Mehmetçiği Suriye’den çekme” vaatlerini içeren “özel mesajı” kimin basına sızdırdığını araştırıyor. CHP “Bu konular aramızda kalmalıydı” diyerek Esad rejimine tepki gösterdi.

GİRİŞ 22.12.2022 06:56 GÜNCELLEME 22.12.2022 07:09
Bu Habere 360 Yorum Yapılmış

CHP'nin Esad yönetimine gönderdiği mektubunun ifşa olmasının ardından panik havasına girdi.

Parti Genel Merkezi, görüşme trafiği ve Esad’a verilen vaatlerin kim tarafından ve nasıl sızdırıldığını araştırıyor. Baas yönetiminde görüştükleri isimlerle temasa geçen CHP’liler, detayların özel konular olarak kalması gerektiğini hatırlattı.

ESAD'A TAVİZ MESAJLARI

Esad yönetimine yakın gazetecilerden Sarkis Kassargian, CHP’nin Şam’a net mesajlar verdiğini ve Erdoğan siyasetine son verme vaadinde bulunduğunu söyledi. Sarkis Kassargian, CHP’nin salt vaatlerle yetinmediğini, son tezkerede hayır oyu kullanarak fiili boyutta da Baas’a güvence verdiğini vurguladı. “Bu adım, AK Parti iktidarının Suriye’de askerî güç bulundurma tavrı ile CHP duruşu arasındaki farkı Esad kanadına gösterme biçimiydi” diyen Kassargian “CHP, mülteci meselesinin halli ile ilgili de AK Parti’den tamamen farklı bir çözüm modeli öneriyor. CHP bu konuda tamamen Şam’ın inisiyatifini baz alırken, AK Parti ‘güvenli geri dönüş’ olarak tanımladığı bir programı uygulamaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

"KENDİ ADAYLARINI ESAD'LA GÖRÜŞTÜRME ÇABASI YÜRÜTÜYORLAR"
CHP’nin yıllardır Esad yönetimi ile aktif bir görüşme kanalı olduğunu hatırlatan Suriyeli gazeteci Kassargian “Bu amaçla oluşturulan bir komisyon var. Bu ara bulucu mekanizma her iki tarafın hassasiyetlerini gözeten adımlar atıyor. Şam’a bir yandan ‘Erdoğan’ın günleri sayılı’ mesajı verilirken diğer yandan seçim öncesi kendi adaylarını Esad ile görüştürme çabası yürütüyorlar” şeklinde konuştu.

 

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 360
  • TC+OTTOMAN=ERDOGAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan ESAD bile sizden bı cacık olmiycağnı anlamşki yine kazanacak tarafta yer almayı. Seçmiş. Utanın daha vatanınızı ülkenizi nerelere şikayet ve rezil ediceksiniz sizin için en şereflisi Japonyaya gidip harakiri dersi almanız..
    Cevapla
  • ATATÜRKÇÜ 1 yıl önce Şikayet Et
    TC Devletinin altını oyan , yeni kemal chp si ACİLEN KAPATILMALIDIR.....Nokta..
    Cevapla
  • İlkokul mezunu 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu zihniyet ve ortakları amerikadan avrupadan israilden yunandan kısaca bu ülkenin tüm dış düşmanlarından daha tehlikeli ve bu ülkeye daha düşman uyanmak lazım ALLAH korusun bu zihniyet ve ortakları seçim kazansa bu ülkeyi düşmana satarlar çünkü düşmanla ortaklar silah patlamadan ülkeyi teslim ederler ama şunu iyi bilsinlerki BU ÜLKE BU İKTİDAR SİZE ORTAKLARINIZA TESLİM EDİLMEYECEK TOPUNUZU SANDIKLARDA YENİLGİYE UGRATACAZ HODRİ MEYDAN HEDEF 2023 DURMAK YOK YOLA DEVAM YA ALLAH BİSMİLLAH
    Cevapla
  • Lazkopat. 1 yıl önce Şikayet Et
    Kasetcilerininiz kumpascılarınızdan sızdırılmıştır. Kumpas ile gelen lider. Kumpas ile gider. Güle güle kumpascılara 2023 de hüsran yaşayacak. Montajcılar
    Cevapla
  • Candan 1 yıl önce Şikayet Et
    Cehape başındakiler kan kardeşleri beşşar esfele afilinden farksız değildir. Ama biz bu vatanı şehitlerimizle mühürledik. O yüzden onlara asla meydanı bırakmayız. Allah'tan çoğunluk değiller. Bu şeytanlar fitne fesat ve bozgunculuktan asla bir dakika bile geri durmazlar. Bu yaşanan süreçler bunun en büyük kanıtı. Koltuk için bakın birbirlerinin gözünü oyacak duruma geldiler. Bir de çıkmış baba-oğul, ana-oğul safsatasını millete yutturmaya çalışıyorlar. Haziran seçimleri milletin bağımsızlık seçimleri olacaktır. O nedenle ölümüne Recep Tayyip Erdoğan diyeceğiz biiznillah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!