Muhalif gazeteci Hulki Cevizoğlu Ekrem İmamoğlu'na sert çıktı: 'Atatürk'ü bile bilmiyor'

CNN Türk ekranlarındaki Akıl Çemberi programına konuk olarak katılan muhalif gazeteci Hulki Cevizoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu yerden yere vurdu. Cevizoğlu, İmamoğlu'na 'Bilgisiz bir adam, tarihsel şuursuzluğa sahip birisi. Atatürk'ü bile bilmiyor' diye çıkıştı.

GİRİŞ 25.12.2022 17:54 GÜNCELLEME 25.12.2022 17:54
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Semiha Şahin'in sunumuyla CNN Türk kanalında yayınlanan Akıl Çemberi programına muhalif gazeteci Hulki Cevizoğlu damga vurdu.

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında henüz kesinleşmemiş yargı kararını yorumlayan Cevizoğlu, İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı arzusunu yerden yere vurdu.

Atatürk'ü Anma Töreni'nde eşiyle dans eden İBB Başkanı'nı 'tarihsel şuursuzluğa sahip birisi' sözleriyle nitelendirdi. İşte, Hulki Cevizoğlu'nun açıklamaları:

'ATATÜRK'Ü BİLE BİLMİYOR'

Millet İttifakı'nın olası Cumhurbaşkanı adayının konuşulduğu programda söz alan Hulki Cevizoğlu, Ekrem İmamoğlu'nu şuursuzlukla bir potada eriterek şu ifadeleri kullandı:

"İmamoğlu inatçı bir adam. Bana göre yeteneksiz bir adam. Yeteneksiz bir adam! Bilgisiz de bir adam. Atatürk’ü bile bilmiyor. 10 Kasım’da dans edecek tarihsel şuursuzluğa sahip birisi. Yazdım da söyledim de burada... Onun üzerine tüy dikecek bir vaziyette… İki gün sonra diyor ki bir televizyonda ‘Her 10 Kasım’da dans edilirdi devlet törenlerinde bile’… Bence bu kadar tarihi şuuru olmayan birisi…"

'ÇOCUK GİBİ ÇIĞLIK ATTI'

Ekrem İmamoğlu'nun yerel seçim döneminde 'çocuk' gibi davrandığını, aynı çocukluğu şimdi Cumhurbaşkanlığı için yaptığını iddia eden Cevizoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Ama başka bir tarafını söylüyorum, bu İmamoğlu’nu savunmak ya da savunmamak değil. Dedim ya, nesnel ve objektif konuşmak… İmamoğlu İstanbul’daki seçim tekrarlanırken oyun 800 bin farka çıkmasına sağlayan kişi… CHP Genel Merkezi de eleştirdi ama İmamoğlu her gün elinden oyuncağı alınan bir çocuk gibi çığlık attı. ‘Mazbatamı verin mazbatamı verin’ diye. Kendisi yaptı bunu… Şimdi de diyor bunu. Bakın aynı tarzı sürdürüyor. ‘Beni aday yapın’ demediği bir platform yok. "

'RONALDO BENİM DİYOR'

Hulki Cevizoğlu, konuşmasının son bölümünde Ekrem İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaşadığı çekişmeye değinerek açıklamasını şu ifadelerle noktaladı:

"Kılıçdaroğlu çağırdığı için mecburiyetten gitti oturdu grup toplantısında ama Kılıçdaroğlu onun yüzüne bakmadan çekti gitti. Demin Fatih Altaylı’ya verdiği demeçten söz ediyorsunuz… ‘Ben burada varım’ diyor. ‘Oyuncuyum’ diyor. ‘Çok oyuncu var oyuna girecek ama yedek kulübesinde beklettiğiniz Ronaldo benim’ diyor. Ya Türkçesi budur. Adamın söylemediği şey kalmadı. Genel başkanına ‘Başkası’ diye ‘Öteki’ diye hitap ediyor."

KAYNAK: HABER7, CNN TÜRK
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 49
  • kompataro 1 yıl önce Şikayet Et
    sen biliyosun da ne oluyor..cnn de ikiyüzlülüğün dibine vuruyorsunuz
    Cevapla
  • Milli_Nizam_2024 1 yıl önce Şikayet Et
    Asıl M.Kamal'ın Yolundan İmamoğlu Gidiyor İstanbul'da İngiliz Büyükelçi İle Görüşerek.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Hulki chp nin başına geç temizle bu parti yi senden iyi bir genel başkan olur
    Cevapla
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamam ama bir kalkan balığı ciğeri yutuşuvar dünya hayran - kayak desen onda gezme tozma desen onda - Z kuşağının hayal ettiği herşeyi yapıyor - istanbullu ödesin ekrem ayağı yanık kedi gibi gibi gezsin
    Cevapla
  • Vatndaş 1 yıl önce Şikayet Et
    "CHP Türkiye’nin içine sokulmuş bir Truva atıdır kapatılsın Terör biter " 5816 kaldırılmalıdır Referandum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!