CHP'nin 'ulaşım bedava olacak' vaadi havada kaldı... 3 yılda %399 zam!

Yeni yıl gelmeden İstanbul’da toplu taşıma ücretlerine %29,1 oranında zam yapan CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçim öncesindeki vaatlerini çiğnemeye devam ediyor.

GİRİŞ 28.12.2022 10:44 GÜNCELLEME 28.12.2022 12:22
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Yeni yıl gelmeden İstanbul’da toplu taşıma ücretlerine %29,1 oranında zam yapan CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçim öncesindeki vaatlerini çiğnemeye devam ediyor. Tam bilet ücretinin 9,90 TL’ye yükseldiği İETT’de öğrenci bileti 4,83 liraya, tam abonman bedeli 777 TL’ye fırladı.

İstanbul'da İETT, taksi ve servis ücretlerine zam yapıldı! Aylık akbil, öğrenci akbili ne kadar oldu?İstanbul'da İETT, taksi ve servis ücretlerine zam yapıldı! Aylık akbil, öğrenci akbili ne kadar oldu?

NEREDEN NEREYE

İBB’deki CHP yönetimi öncesinde 2019 yılında tam bilet ücreti 2,60 TL, öğrenci bileti 1,25 TL idi.

Böylelikle 3 yılda tam bilete %388, öğrenci biletine %399 oranında zam yapıldı.

CHP döneminde ulaşıma yüzde 400'lere yaklaşan oranlardaki zam İstanbulluların tepkisini çekerken, CHP’nin 31 Mart 2019’daki yerel seçim sürecindeki toplu taşıma vaatleri yeniden gündeme geldi.

HANİ ÖĞRENCİLERE BEDAVA OLACAKTI?

CHP’nin resmi Youtube hesabı üzerinden 19 Mart 2019 tarihinde paylaşılan vaat videosunda, “CHP’nin bütün belediyelerinde öğrenciler için toplu taşıma ücretsiz olacak” denilmişti.

“Mart’ın sonu bahar” sloganıyla yapılan paylaşımın üzerinden geçen 3 yılda İstanbul’da öğrenciler için toplu taşıma ücretleri 1,25 TL’den 4,83 TL’ye yükseldi. Öğrenci akbilindeki zam oranı %399,9 olarak kayıtlara geçti.

HANİ ULAŞIM UCUZLAYACAKTI?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, “İstanbul’da ulaşım ücretlerini sembolik değerlere düşüreceğiz. Ulaşım kesinlikle ucuzlayacak. Ulaşım böyle bir kentte kâr edilecek bir alan değildir. Gerekirse kâr etmezsiniz.” ifadelerini kullanarak oy avcılığı yapmıştı.

Bu sözleri sarf eden CHP’li İmamoğlu, göreve geldikten sonra toplu taşıma ücretlerine 8 defa zam yaparak fiyatları %400’e yakın oranda artırdı.

CEVAPLAYAMADI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün düzenlediği basın toplantısında, vaatleriyle çelişkili olarak uyguladığı toplu ulaşım zamları hakkındaki soruya cevap veremedi.

Basın toplantısında bir gazetecinin yönelttiği, “CHP’nin 2019 seçimlerinden önce yayınladığı programda bütün CHP’li belediyelerde ulaşımın öğrencilere ücretsiz olacağı söyleniyordu. Sizin de seçim vaatleriniz arasında İstanbullu’nun ulaşıma harcadığı paranın azaltılması var. Ancak 2022’nin başından bu yana ulaşıma %80’in üzerinde zam yapıldı. Ulaşıma dair verdiğiniz vaatleri yerine getirmeyi planlıyor musunuz?” sorusuna İmamoğlu'nun karşılığı şöyle oldu:

"Hanımefendi basın mensubumuzu ulaşımla ilgili başka bir platformda ağırlamaktan memnuniyet duyarız. Şu anda farklı bir konuyu konuşuyoruz.”

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 54
  • mermus 1 yıl önce Şikayet Et
    ekrem bu soruları kemal sorduruyor, alttan alttan senin altını oyuyor.
    Cevapla
  • Tolga 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani herşeyini fiyatı 3 yıl önceki fiyatken zam yapmaları olmamış ayıptır günahtır
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    La nerede de 3 yıl önceki fiyat? Uzayda mı yaşıyorsun sen?
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ak partinin zamanında ulaşıma 10 kuruş 20 kuruş 50 kuruş zam yapıldığında metro duraklarında metrobüs duraklarında Turnike lerden atlayanlar nerdesiniz şimdi göremiyoruz şuanda sizleri
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Martın ardı bahar. Ama sonbahar. Peşinden de kış geldi. İstanbul'da mutlu insanları, yüzleri görmek ne güzel. Arayan mevlasını, aranan belasını bulurmuş.
    Cevapla
  • vatandaş rıza 1 yıl önce Şikayet Et
    istanbul hak etti bu yaşananları şikayet edemezler adam dediydi her şey güzel olacak bi yasin okudu tav oludunuz şimdi bize el fatiha düşer artık imamoğlu gidene kadar bunları fazlasıyla yaşayacaklar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!