Doğal gaz üzerinden algı operasyonu! Veriler CHP'li medyanın iddiasını yalanlıyor

Sözcü Gazetesi'nin manşete taşıdığı 'Yıllardır aynı gazı aynı petrolü buluyoruz' başlıklı haber verilerle çürütüldü. CHP'ye yakınlığıyla bilinen kurum, Karadeniz Çaycuma-1 kuyusunda keşfedilen 58 milyar metreküplük doğal gaz üzerinden art niyetli algı operasyonuna girişmişti.

Doğal gaz üzerinden algı operasyonu! Veriler CHP'li medyanın iddiasını yalanlıyor
Doğal gaz üzerinden algı operasyonu! Veriler CHP'li medyanın iddiasını yalanlıyor
GİRİŞ 28.12.2022 19:53 GÜNCELLEME 28.12.2022 21:00
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

CHP'li Sözcü Gazetesi'nin 28 Aralık Çarşamba günü tarihli 'Yıllardır aynı gazı aynı petrolü buluyoruz' başlıklı haberi, açık kaynaklardan elde edilen veriler sonucunda çürütüldü.

Art niyetli bir üslupla yayımlanan haberde, Türkiye'nin 70 yılı aşkın süredir aynı kuyulardan petrol ve doğal gaz bulduğu iddia edilmiş, herhangi bir bilgiye dayalı olmayan iddialar en başta Sözcü okurlarının tepkisini çekmişti.

Sözcü okurlarının habere tepkisi

Son keşfi ufuktaki Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilişkilendirerek algı oluşturmaya çalışan Sözcü, 1957'den 2022'ye yayılan süreçte medyaya yansıyan haberleri kolaj haline getirerek manşete taşıdı.

Görselde Türkiye'nin 1957'de Trakya'da; 1958'de Siirt'te, 1960'da Adana'da, 2004'te Akçakoca'da, 2018'de Diyarbakır'da ve son olarak bu yıl Karadeniz'de petrol ve doğal gaz bulduğuna yönelik haberler yer alıyor.

Ancak 2020'de başlayan keşiflerin tamamı Sözcü'nün belirlediği adresler dışında gerçekleşmişti.

CHP'Lİ MEDYANIN KÖTÜ NİYETLİ ALGISI ELLERİNDE PATLADI

Türkiye flamalı Fatih Sondaj Gemisi, ilk olarak Ağustos 2020’de Tuna-1 kuyusunda 320 milyar metreküplük devasa hacimde doğal gaz rezervini keşfetti. Ekim 2020’de bu kuyudaki keşfe 85 milyar metreküplük keşif daha ilave edildi. 

Sözcü'nün 21 Ağustos 2020 tarihli haberi

CHP'li medyanın aynı dönemdeki haberleri incelendiğinde doğal gaz keşfini seçimle bağdaştırmadıkları, rezervi 'müjde' olarak yorumladıkları görülüyor.

İkinci bir keşif Haziran 2021’de Amasra-1 kuyusunda yapıldı. Fatih Sondaj Gemisi, Türkiye'ye 135 milyar metreküplük bir rezerv daha kazandırdı. Böylece eldeki hacim 500 milyar bandını aşmış oldu.

Sözcü'nün aynı tarihlerdeki haberi, 2020'deki haberiyle aynı çizgide ilerlemekteydi. "Erdoğan yine 'gaz müjdesi' verdi" başlıklı içerikte, Amasra-1 kuyusundaki rezerv yalın bir dille anlatılmıştı.

Son olarak 26 Aralık 2022’de Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısında Çaycuma-1 kuyusunda 58 milyar metreküplük yeni keşfin müjdesini kamuoyuyla paylaştı. 

Sondajlardaki rezervlerin genişletilmesiyle beraber Karadeniz'deki toplam doğal gaz hacmimiz 710 milyar metreküpe ulaştı. Bu rakamın parasal karşılığı ise 1 trilyon dolar bandında.

Fakat Sözcü, 58 milyar metreküplük son rezervi 'seçim'le bağdaştırdı.

BAHÇELİ'DEN SERT TEPKİ: 'KANAATİMCE OLMAMALIDIR'

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla CHP'li aklın doğal gaz üzerinden oluşturmaya çalıştığı algıya sert tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'u ve CHP'li medyayı topa tutan Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"Madem doğalgaz keşfine yalan diyorlar, madem bunun bir uydurma olduğunu düşünüyorlar, madem gazın olmadığını söylüyorlar, o zaman inanmadıkları bir kazanımdan istifadeye hakları da kanaatimce olmamalıdır." 

ENGİN ÖZKOÇ NE DEMİŞTİ?

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Türkiye'nin 58 milyar metreküplük doğal gaz keşfini şu sözlerle eleştirmişti:

"Seçim arifesi yine doğal gaz müjdesi. Dün, kabine toplantısı yapıldı. EYT’liler, emekliler, çiftçiler, esnaf; herkes, ‘ne diyecek acaba, kabinede ne konuşuldu bizimle ilgili, ne açıklayacaklar’ derken… Erdoğan yine doğal gaz müjdesi verdi. Nasıl bir doğal gazmış bu? Bu doğal gazı bulup bulup da ne yapıyorlar gerçekten merak ediyoruz. 18 yıl oldu. 18 yıldır her seçim dönemi, aynı şekilde doğal gaz müjdesi veriliyor."

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 67
  • -Gözlemci 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP bu konuda en son konuşmalı,Musul Kerkür bizimdi dedeniz İnönü ne istedilerse verdik dedi...CHP yüzünden 100 yılımız boşa gitti
    Cevapla
  • Kurtuluş 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz bugune kadar kendinizden başka neye inandiniz ki,dün de ayniydıniz bügunde aynısıniz gelecekte de aynı olmaya devam edeceksiniz.
    Cevapla
  • Dolbazlar07 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan hainler ne yaparsanız yapın Türk halkı Ölümüne Recep Tayyip Erdoğan bey diyecektir ben bundan eminim. Yüz yılda bir gelir bu şans hiç şüphesiz Atatürk ten sonra gelmiş geçmiş en büyük devlet adamlarından biri dir sayın Recep Tayyip Erdoğan. Bu sözcü denen gazate tam anlamıyla bir Türk düşmanı. Ama ne hikmetse bunlar Türk topraklarında.
    Cevapla
  • kara murat 1 yıl önce Şikayet Et
    yine çekmiş kafayı koccc iskembe-i Kübra dan ates ediyor
    Cevapla
  • Samsun 55 1 yıl önce Şikayet Et
    O sondaj gemileri de mi yalan ?? Vatan hainleri diyecem ama sizin vatanınız burası değil ki..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'de tartışılan karar! Aslı Baykal'dan tepki: AK Parti'de böyle bir şey göremezsiniz
Kuzey Işıkları Trabzon'da görüntülendi