Bakan Akar'dan Suriye açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye ile görüşmeler konusunda, "Şartlar oluşursa üst düzey liderler arası görüşmeler de gündeme gelebilir" dedi.

GİRİŞ 30.12.2022 13:06 GÜNCELLEME 30.12.2022 14:17
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Bakan Akar'ın açıklamalarından satır başları:

ATİNA'NIN GİRİT'TE 12 MİL ADIMI

''Kara sularının 6 milde yukarı çıkarılmasını kabul etmiyoruz. Bunun anlaşılmasını bekliyoruz. 1995'te Meclis'te çalışma yapıldı bunu herkesin bilmesi lazım iyi anlaşılması lazım. Bu konuda yanlış bir adımın ciddi sıkıntılar doğuracağını herkesin bilmesi lazım. Komşumuza unutmayın yanlış hesap Ankara'dan döner diyoruz.

ATİNA İLE EGE VE ADALAR GERİLİMİ

Atina tahrik etmek için adımlar atıyor. Adalar silahlandırılıyor, biz de tedbir almak zorundayız.

ABD'NİN DEDEAĞAÇ'A ASKERİ SEVKİYATI

Bir lojistik ve LNG merkezinin kurulduğu bilgimiz var.

EGE'DE YUNANİSTAN TACİZİ

Tacizlerin hiçbirini karşılıksız bırakmadık. Sahada ve masada yapılması gereken ne varsa yapıyoruz, yaptık. Karşılığını mutlaka veririz. Yunanistan kontrolsüz birtakım eylemler ortaya koyuyor.

RUMLARA SİLAH AMBARGOSUNUN KALKMASI

KKTC'de hiçbir zafiyete imkan vermeyeceğimiz bilinmeli.

ŞAM İLE ÜST DÜZEY TEMAS

İstihbarat kurumları arasında görüşmeler oldu sonra bakanlar arasında görüşmeler oldu. Bu sürecin olumlu gelişmesinden sonra durumların uygun olduğu takdirde liderler düzeyinde görüşmeler olabilir. Hakan Fidan ile yaptığımız toplantıda biz endişelerimizi ifade ettik. Bu konuda herhangi bir olumsuz dönüşü olmadı. Bizim asıl amacımızın terörle mücadele olduğunu söyledik. İlk bir tanışma oldu, görüşeceğiz, konuşacağız. Biz hedefi ortaya koyduk, hedef teröristler. Suriyeli kardeşlerimize de diyoruz ki hiçbir şekilde onlara zarar gelecek şekilde davranmadık. 

Temel hedefler konusunda, mültecilerin önlenmesi konusunda ve terörle mücadele konusunda konuştuk. Bu konuları geliştirmeye çalışacağız. İki konu var, bir bu şekilde siyasi görüşmelerin herhangi bir yerde yapılması bunların üzerinde çalışılıyor. Biz onlarla mutabık olabileceğimizi anladık. Bu sürecin artarak gelişmesi temennimiz. 

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 37
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriye’de Esad yönetimiyle gerekirse tavizler verilerek anlaşmaya gidilmelidir. Böylece PYD/YPG’nin yükü büyük ölçüde Esad yönetimin üzerine devredilecektir. Bu konuda RF ile işbirliği yapılmalıdır. Moskova’nın Suriye’deki PYD/YPG yapılanmasına karşı olduğunu açıkça ifade etmesi ve Esat yönetiminin Türkiye’deki sığınmacıları geri alacağını taahhüt etmesiyle bu yönde bir adım atılabilir.
    Cevapla
  • Mehmet Emin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar ile anlaşıp Suriyeyi ABD den temizleyelim.
    Cevapla
  • Stekmn 1 yıl önce Şikayet Et
    Mazlumlar asla sırtımızda yük değil, bilakis bu durumun bizi ayakta tutan manevi sebeplerden olduğundan şüpheniz olmasın. Türkiyemiz defalarca tepetaklak olmanın eşiğinden dönmedi mi? Şam-ı Şerif de vatanımızın bir parçasıydı, bizden kopardılar ve adını Suriye koydular. Bu sınırlar artık fiilen parçalanıyor elhamdülillah. Bugün adına suriyeli dedikleri Rasulullah sallahu aleyhi ve sellemin ümmetine öteki gözüyle bakan kimin safında durduğuna dikkat etsin. Peygamberimizin aleyhisselamın safında mi? Yoksa karşı tarafta mı ?!!!
    Cevapla
  • Aslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeliler yıllardır hayalini kurduğu Türkiye’de yaşama olan isteklerine kavuştular. Hepsi mutlu. Kimse kendiliğinden gitmez.
    Cevapla
  • Kerem kendir 1 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalıyorsun. Ben savaştan önce çok gittim Suriye'ye. Öyle bir hayali olana rastlamadım. Zaten vize bile yoktu. Gelmek isteyen olsa o zamanda ne zaman isterse gelebiliyordu. O ZAMAN NEDEN GELMEDİLER PEKİ? BEN SAVAŞTA DA ORADAYDIM. NEYDEN KAÇTIKLARINI GÖRDÜM. SEN GÖRDÜNMÜ?
    Cevapla
  • Köyün Delisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Eee madem Şam'la anlaşacaktık, biz bu herzeyi niye yedik?
    Cevapla
  • Kerem kendir 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman ki konjunktür farklıydı. ABD PLANIYLA VE YARDIMIYLA KURULAN YPG YOKTU. DIŞ SİYASETTE ÜLKELER DEĞİŞEN KOŞÜLLARA GÖRE TAKTİK DEĞİŞTİRİRLER. BUNA MAKROSİYASET DENİR. ANA STRATEJİ AYNI, TÜRKİYENİN GÜVENLİĞİ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'