TBMM 2023'e çok yoğun gündemle başlayacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Cumhuriyet'in 100'üncü yılı olan 2023'e önemli konuları ele alarak başlayacak. 2023'ün ilk toplantısı ise 3 Ocak Salı günü yapılacak.

GİRİŞ 02.01.2023 07:03 GÜNCELLEME 02.01.2023 09:22
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Geçmiş yılı geride bırakarak 2023 yılına adım attık.

Diğer yandan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni yılda da toplumun ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak yasama çalışmalarını sürdürecek.

İLK TOPLANTI 3 OCAK SALI GÜNÜ

TBMM Genel Kurulu, 2023'ün ilk toplantısını 3 Ocak Salı günü gerçekleştirecek.

Meclis'in yeni yıldaki ilk işi, çocuk istismarının önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulması olacak.

Komisyonun oluşturulması için görüşmeler, Genel Kurulda salı günü yapılacak.

Ayrıca Meclis Genel Kurulu, Antalya Diplomasi Forumu Vakfı'nın kurulmasını içeren kanun teklifinin yasalaştırılması için mesaisini sürdürecek.

EYT VE SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO

Uludağ'ın korunması, geliştirilmesi, tanıtılması ve farklı kurumlara ait planlama yetkilerinin Uludağ Alan Başkanlığında toplanmasını öngören kanun teklifi de Genel Kurulda görüşülecek.

Genel Kurulda, Türkiye ile çeşitli ülkeler arasında imzalanan uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun teklifleri de müzakere edilecek.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile kamudaki sözleşmeli personele kadroyu içeren kanun teklifleri, Meclis'in gündemine gelecek.

BAŞÖRTÜSÜNE YÖNELİK ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ

Başörtüsüne ve ailenin korunmasına yönelik Anayasa değişikliği teklifinin, TBMM Anayasa Komisyonundaki görüşmeleri gerçekleştirilecek, daha sonra Genel Kurul süreci başlayacak.

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı bünyesinde sözleşmeli çalıştırılan personele, iş sonu tazminatı ödenebilmesine imkan tanıyan kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınacak.

EKONOMİYE YÖNELİK DÜZENLEMELER

Ekonomiye yönelik önemli düzenlemeler içeren kanun teklifleri, Meclis Başkanlığına sunulacak. 7. Yargı Paketi'ni içeren kanun teklifi de yeni yılda Meclis'e sunulacak düzenlemeler arasında yer alıyor.

AA'nın haberine göre; TBMM'de siyasi partilerin haftalık düzenledikleri grup toplantıları da bir haftalık aranın ardından yeniden başlayacak.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Ocak Çarşamba günü yeni yılın ilk AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda, partililere hitap edecek.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Polat Can 1 yıl önce Şikayet Et
    üniversiteli tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesini de bekliyoruz meclisten
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    eyt 99 yılının tamamını kapsamalı sonraki yılarda kademeli geçiş olmalı adalet bu şekilde olur ancak.ve emeklilik yapılan işin riskine göre emeklilik yaşı değişgenlik göstermeli
    Cevapla
  • Şemseddin Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Bagkurlularin 9000 gün sayısını makul bir seviyeye indirilmeli
    Cevapla
  • Staj hakkımız; 1 yıl önce Şikayet Et
    Staj mağdurlarının yarın ki meclis komisyonundan geçmesini istiyoruz biran önce gecikmiş hakkımızı istiyoruz.Stajla çalışanşar emek mağdurudur adil olan hakkımızı istiyoruz.
    Cevapla
  • CÜNEYT DAĞLI 1 yıl önce Şikayet Et
    TÜM milletvekili dokunulmazlığını kaldırın herkez türk bayrağı taksın olmayanı genel kurula sokmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak