Kılıçdaroğlu'ndan Kavala ve Demirtaş sözü

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Haksız yere cezaevinde yatanları çıkaracağız. Osman Kavala, Selahattin Demirtaş haksız yere yatıyor" dedi.

GİRİŞ 03.01.2023 13:46 GÜNCELLEME 03.01.2023 15:38
Bu Habere 139 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

"ALTI LİDER BİR ARADA"

Kılıçdaroğlu, altılı masada altı liderin bir arada olduğunu belirterek şunları söyledi: 

"Demokrasi için bir araya geldik. Ülkemize huzur gelsin diye bir araya geldik. Toplumda kaynaşma olsun ama kamplaşma olmasın diye bir araya geldik. Kadın-erkek ayrımı olmasın diye bir araya geldik, kucaklaştık. Geçmişin acılarını sarmaya çalıştık. Helalleşme dedik, kucaklaşma, adalet dedik. Dillendirmeye devam edeceğiz. Demokrasi kadar güzel bir şey yok. Demokrasilerde medya özgür olacak. Artık 'havuz medyası' diye bir medya olmayacak. Saray tarafından beslenen bir medya olmayacak ama o medya özgürce bizi eleştirebilecek. Çünkü şuna inanıyoruz, bir politikacının alkıştan çok sağlıklı ve tutarlı eleştiriye ihtiyacı vardır."

KAVALA VE DEMİRTAŞ SÖZÜ

Cezaevinde haksız yere yatanları çıkaracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, Çiğdem Utku, Hakan Altınay, Can Atalay, Tayfun Kahraman cezaevinde haksız yere yatıyor" dedi. 

SİNAN ATEŞ'İN ÖLDÜRÜLMESİ

Kılıçdaroğlu, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili de şu değerlendirmelerde bulundu:

"Genç bir babayı öldürdüler. Ülkücü hareketin en değerli isimlerinden biriydi. İnançlıydı, Atatürkçüydü, iki kız çocuğunun babasıydı.

Ailesi talep etti, konu siyasallaşmasın diye sabırla susuyorum. Sabırla sonucu bekliyoruz. Çok şey biliyoruz bu konuyla ilgili."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 139
  • Hain Düşmanı 1 yıl önce Şikayet Et
    kemal efendi ; kardeşin selo ve kaval. tabiki o delikten çıkacaklar !!! YALNIZ "DEVE İĞNE DELİĞİNDEN GEÇTİĞİ ZAMAN "
    Cevapla
  • Hüseyin şef 1 yıl önce Şikayet Et
    adamların tek derdi hep oylarını garanti ye almak başka bir projeleri planları yok kendileri idare etsin memleketi halk açından olsun umurlarında değil
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc asla İslam düşmanlığı yapanlara yardım etmek
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc size ve yandaşlarınıza iktidar olma fırsatı vermeyecek inşaallah.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dilin kemiği yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi