Yeniden Refah, Cumhur İttifakı'na katılacak mı? Haber7’ye 3 bomba açıklama

Yaklaşan 2023 seçimleri öncesi siyaset kulisleri hareketlenirken, anahtar partiler arasında gösterilen Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılacağı öne sürüldü. Haber7, konuyu YRP’nin en yetkili isimlerinden Sakartepe’ye sordu...

GİRİŞ 03.01.2023 21:01 GÜNCELLEME 04.01.2023 09:46
Bu Habere 151 Yorum Yapılmış

Türkiye, bu yıl içerisinde gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerine kilitlenmiş durumda. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının ilk seçimi öncesi iktidardaki Cumhur İttifakı ile muhalefet blokunu oluşturan Millet İttifakı partilerinin siyasi stratejileri sürekli genişleme üzerine kurulu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki Cumhur İttifakı’nın seçimlere AK Parti, MHP, BBP’nin yanı sıra 4’üncü parti olarak Yeniden Refah Partisi ile birlikte girmek için girişimde bulunduğu iddiası kulisleri hareketlendirdi. Konuya ilişkin YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan sessizliğini korurken, Haber7, partinin en önemli kurmaylarından Bayram Sakartepe ile görüştü.

Kulisleri hareketlendiren iddia: Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'na katılabilirKulisleri hareketlendiren iddia: Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'na katılabilir

‘CUMHUR’ İLE GÖRÜŞTÜKLERİNİ DOĞRULADI

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Av. Bayram Sakartepe, Cumhur İttifakı’na katılım için teklif aldıklarına yönelik iddiaları doğruladı. Bayram Sakartepe, genel başkan yardımcıları düzeyinde Cumhur İttifakı bileşenleri ile görüşme yapıldığını açıkladı. Genel Başkan Fatih Erbakan’ın ittifak konusunda “resmi seçim kararının beklenilmesi” politikasını sürdürdüklerini belirten YRP’li Sakartepe, Cumhur İttifakı’nın haricinde 6’lı masa partilerinden aldıkları diğer 2 çarpıcı teklifi de Haber7 aracılığıyla duyurdu.

GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI DÜZEYİNDE İLK TEMAS

YRP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, “Parti olarak seçim kararı alınmadan ittifaklarla ilgili herhangi bir karar vermeyeceğimizi daha önce deklare ettik. Teşkilatlarımızın önüne de bu gündemi getirmedik. Şu anda aynı yoldan ilerliyoruz. Bu süreç içerisinde Yeniden Refah Partisi olarak biz 4 ayrı ittifak teklifi aldık. Bunlardan birisi AK Parti’den ‘Beraber yürüyelim’ anlamındaydı ve genel başkan yardımcıları düzeyinde irtibat kurdular. Onlara aynı şeyi söyledik. ‘Seçim kararı alınsın, yetkili kurullarımızın gündemine getireceğiz’ dedik.” ifadelerini kullandı.

TEKLİF KILIÇDAROĞLU’NDAN MI? HEM İTTİFAK HEM ‘YARDIMCILIK’ TEKLİFİ

Sakartepe, 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen liderinin, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’a ittifaka katılım talebinde bulunarak “Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı” teklifi yaptığını söyledi.

YRP kurmayı Bayram Sakartepe, “İkinci olarak Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı aday adayı olmak isteyen birisi, bir tanıdığımızı devreye sokarak muhterem Genel Başkanımıza, cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif etti. ‘Bir ittifak çerçevesinde seçime girelim’ teklifinde bulundu. Onlara da aynı şeyi söyledik.” diye konuştu.

Üçüncü ittifak teklifini Mustafa Sarıgül’ün TDP’si, Ümit Özdağ’ın ZP’si, Muharrem İnce’nin MP’sinden aldıklarını kaydeden Sakartepe, yine 6’lı masa içerisinden gelen dikkat çeken öneriyi de Haber7 ile paylaştı.

ALTILI MASA’YI DEVİRECEK TEKLİF: HEM SP, HEM GP…

YRP Siyasi İşler Başkanı Sakartepe, Millet İttifakı’nda yer alan Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi’nden ittifak teklifi aldıklarını; Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Hüda Par ile birlikte 4’lü ittifak kurulması için öneride bulunulduğunu duyurdu.

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’ni 6’lı masanın dışına çıkaracak teklifin kulislere ayrı bir hareketlilik getireceği öngörülüyor.

 

Sakartepe, şunları söyledi:

“Bundan bir ay kadar önce Gelecek Partisi temsilcileri, HüdaPar ve Saadet Partisi’nin içerisinde yer aldığı bir ittifak modelini bize sundu. Tabi dört ayrı teklifi gündemimize almadık. Yeniden Refah Partisi olarak şu andaki hakim hava, muhterem genel başkanımızı Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterip seçime girmek. Ama konu yetkili kurullarımıza geldiğinde nasıl bir karar verilir, o günkü memleketimizin ihtiyaçları ne olur, önceliğimiz o olacak. Bu noktada verilmiş belirli bir kararımız yok. Sadece teklifler var. Tek başımıza seçime girecekmişiz gibi partimizi hazırladık.”

Sakartepe, seçim kararı alındığı takdirde ittifaklarla ilgili konuyu yeniden gündeme alıp ona göre karar vereceklerini bildirdi.

Yeniden Refah Partisi’nin Türk siyasetinin anahtar partisi konumunda olduğunun altını çizen Sakartepe, fiilen 500 bin üyeye ulaştıklarını, 100 bin sandığın baş müşahidini atadıklarını, seçime tek başına gireceklermiş gibi çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 151
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Ak partili yorumcular, iyi niyetinizle yrp’yi ve Erbakan’ı ittifaka davet edip yol arkadaşı olalım birlikte güçlenelim diyorsunuz. Niyetiniz de temiz ama, onlar da tıpkı kafatasçı saadetçiler gibi Reis’ten ve Ak partiden ölesiye nefret ediyorlar, o yüzden hiç ağzınızı yormayın. Onlar chp’ye varana kadar herkesle ittifak olurlar ama asla Cumhura gelmezler. Gelmesinler de zaten. Yüzde sıfırlık partinin kibirli seçmenleriyle kazanılacak iktidara ihtiyacımız yok. Ondan sonra aynı Davutoğlu gibi aldıkları oya bakmadan alınan her kararda imza hakkı isteyecekler.
    Cevapla
  • ŞAŞIRTMIŞLAR 1 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle katılıyorum... yaa şunaa baksana reis denk bütçenin kralını yapmış her fırsatta faizleri düşürüyor bu hala çıkmış yapılan sistemi tekrar yapmaktan bahsediyor ibadete açılmış ayasofyayı açmak gibi şeylerden bahsediyor bumu ülke yönetecek Allah'ını seversen adamın başkan yardımcılarından biri gitmediği kapı kalmamış mütahit türkücü davut güloğlu liyakate bak haa haaa
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Gönlümüzden geçen yeniden refahın tek başına seçime girmesi yinede hayırlısı neyse o olsun sayın genel başkanımızın vereceği karara uymalıyız diye düşünüyorum
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Valla sizinki millet ittifakıyla birlik olur ama Cumhur ittifakıyla birlik olmaz. Millet ittifakı koltuğunuz hayırlı olsun
    Cevapla
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    YRP Nin 6lı Kazayla Birlikte Hareket Etme Şansı Yok Çünkü Erbakan Hocama Hertürlü Şantaj Yapanlar Terletenlerle Birlikte Olursa Şaşırtır Hulasa Eşyanın Tabiatına Aykırı
    Cevapla
  • çakalsınız? 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç güvenmiyorum. Slogan siyaseti yapıyor. Devlet yönetmek çook farklı birşey. Erbakan bile çok acele etti darbeyle indirdiler.
    Cevapla
  • ihsan kastamonu 1 yıl önce Şikayet Et
    devlet yönetmek her lidere göre deyil bambaşka bir şey
    Cevapla
  • Osman Batur 1 yıl önce Şikayet Et
    Millet ittifakı daha uygun olurdu, PKK, fetö nün açıktan desdek verdiği ittifak yakışırdı. Hani cumhurun günahına ortak olmayacaktı. Bu güvenli biri değil. Kibri aklının önünde. Bu adamdan uzak durulmalıdır. Ezbere ve internet bilgileri ile halkı manipüle eden biri..
    Cevapla
  • İsa. ŞAHİN 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence sen hiç güvenli. Degilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: PKK'nın sözde yöneticisi etkisiz hale getirildi!
Galatasaray Fenerbahçe derbi maçının günü belli oldu