AK Parti bir müjde daha açıklamaya hazırlanıyor: Ucuz gaz! ÖTV iddiasına yalanlama

Karadeniz gazının Mart'ta sisteme girişiyle, her haneye 25 metreküplük doğal gaz desteği verileceği, gençlerin ise cep telefonu alırken ÖTV'den muaf tutulacağı ifade edildi. Ancak Bakanlık, ÖTV'ye yönelik bir çalışma olmadığını belirtti.

GİRİŞ 05.01.2023 06:40 GÜNCELLEME 05.01.2023 11:43
Bu Habere 159 Yorum Yapılmış

AK Parti hükümet, vatandaşların doğal gaz yükünü azaltmak ve gençlerin alım gücünü korumak için iki yeni adım atmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Karadeniz gazının sisteme gireceği mart sonundan itibaren her haneye 25 metreküplük doğal gaz desteği için hazırlık yapılıyor. Yapılan planlamayla, Karadeniz gazının sisteme girmesiyle konutlardaki doğal gaz kullanımının 25 metreküplük bölümü faturalara yansıtılmayacak. Bu destek bir yıl sürecek. Bir metreküp doğal gazın fiyatının 5 lira olmasından hareketle mart ayından itibaren hanelerde kullanılan doğal gazın 125 liralık bölümünü devlet üstlenmiş olacak.

AK Parti kaynakları, bu miktarın ortalama bir konutun ocak ve sıcak su için kullandığı doğal gazı karşılayacağına dikkat çekti.

Yılbaşından itibaren de İstanbul'daki doğal gaz fiyatlarında yüzde 12,13 oranında indirime gidileceği açıklanmıştı. Böylece İstanbul'da 5.5 milyon doğal gaz konut abonesinin 1.000 liralık faturasında 121 lira indirim yapılmış olacak. Devletin doğal gazdaki sübvansiyon tutarı 2022 yılı sonu itibarıyla 200 milyar lirayı aşmış durumda. Halen elektriğin düşük kademesinde yüzde 50, doğal gazda yüzde 75 destek uygulaması bulunuyor. 1.000 liralık bir doğal gaz faturasının 750 lirası hazine tarafından karşılanıyor.

"CEP TELEFONU YÜZDE 50 UCUZLAYACAK" İDDASI

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre hükümet, gençlere yönelik de bir adım atacak. Gazeteye göre; daha önce de gündeme gelen gençlerin cep telefonu alırken ÖTV'den muaf tutulmasına yönelik düzenlemenin detayları ortaya çıktı. Buna göre, gençler 10 bin liralık bir cep telefonu için ÖTV'den muaf olacak ve fiyatı 10 bin lira olan telefon için 5 bin lira ödeyecek. Bu muafiyet alınan telefonun üç ya da 5 yıl süreyle elden çıkarılmaması şartı ile uygulanacak. ÖTV matrahı 1.500 TL'yi aşmayan cep telefonlarından yüzde 25, 1.500-3 bin TL arasında olan cep telefonlarında vergi oranı yüzde 40, 3 bin liranın üzerindeki telefonlardan alınan ÖTV oranı yüzde 50 olarak uygulanıyor.

BAKANLIK'TAN ÖTV İDDİASINA YALANLAMA

Hazine ve Maliye Bakanlığı, cep telefonu ve tabletlerden ÖTV alınmayacağına dair haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "'Telefon ve tabletlerden ÖTV alınmayacak' şeklinde haberler ile ilgili bilgi paylaşımı gereği duyulmuştur. Gündemde böyle bir çalışma bulunmamaktadır" denildi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / YÜCEL KAYAOĞLU
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 159
  • samii 1 yıl önce Şikayet Et
    Sübvanse edilen miktar faturada yazılmalı. senaryocular her gün bir senaryo yazıyor.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok önemli bir noktaya dikkat geçmişsin çünkü kimse bunu hesaba katmıyor ve konuşmuyor
    Cevapla
  • Hacı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani doğalgaza zam gelmeyecekti bugün doğalgaz faturası geldi yine zamlıydı
    Cevapla
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğalgazın metreküp fiyatı her ay değişmekte ama hep yukarı yönlü değişim zam olmasa bile hiç bir şey yerinde durmuyor üç aşağı beş yukarı hep oynak fiyatlar bir piyasa bu kadar serbes olmaz bırakılmaz
    Cevapla
  • Eneryagaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Merak ediyorum serbest bırakmamak derken Rus gazpromami ayar vercez yoksa dünya doğalgaz sektörününemi ? Dünyada doğalgazın metreküpü 2 dolara satılıyor biz 5 liradan kullanıyoruz ! Büyük bir orani devlet tarafından suspanse ediliyor zaten
    Cevapla
  • Gerçek şu 1 yıl önce Şikayet Et
    Dolar zıplamadan seçim. Yapılmak isteniyor
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Soyguncu aşağılıklar. Haramiler hırsızlar..!!!
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimden bahsediyorsun sen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da şiddetli deprem
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!