CHP’den 'Bülent Ecevit' ismine ret

Çiftlikköy Belediye Meclisi’nde ilçedeki bir caddeye eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit’in ismi verildi. AK Parti'li üyelerin oylarıyla oy çokluğuyla kabul edilen teklife, CHP’nin meclis üyeleri ret oyu verdi.

CHP’den 'Bülent Ecevit' ismine ret
CHP’den 'Bülent Ecevit' ismine ret
GİRİŞ 06.01.2023 16:20 GÜNCELLEME 06.01.2023 16:20

Çiftlikköy Belediye Meclisi’nde 2023 yılının oturumları tamamlandı. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın yönettiği ocak ayı birleşiminde gündemde yer alan 15 madde, iki oturumda görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda ilçe sakinlerinden İsmet Ercan’ın, merhum Başbakan Bülent Ecevit’in ilçede bulunan caddelerden birine isminin verilmesi yönündeki dilekçesi ele alındı. Komisyon raporu doğrultusunda Çiftlik Mahallesi 3070 Caddesi’nin isminin 'Bülent Ecevit Caddesi' olarak değiştirilmesi mecliste CHP’li üyelerin ret, diğer üyelerin kabul oylarıyla, oy çokluğu ile kabul edildi. Bir diğer vatandaş talebi olan Barbaros Bulvarı üzerindeki köprünün adının Boraltan Köprüsü olarak değiştirilmesi ise oybirliğiyle kabul edildi.

Meclis’te kapalı oylama ile yapılan seçimde Denetim Komisyonu üyeliklerine Murat Elgin, Ayşe Ertuna, Fatih Yılmaz, Reşat Mengüverdi ve Abdurrahman Tutuğ seçildi. Bir diğer gündem maddesinde ise Çiftlikköy Belediye Spor Kulübü ve Sultaniye Spor Kulüplerine yardım yapılması konusu yer aldı. Meclis, 400 bin TL olarak gelen Çiftlikköy Belediyespor Kulübü’ne 420 bin TL, 80 bin TL olarak teklif edilen Sultaniyespor ise 100 bin TL nakdi yardım yapılmasına oybirliğiyle karar verdi.

Çiftlikköy Belediyesi bünyesinde Yazı İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Bilgi İşlem Birimi’nin müdürlük olarak hizmet vermesi ve bununla ilgili yönetmeliğin kabulü ile ilgili talep de meclis tarafından oylanarak kabul edildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı