CHP İzmir'de kördüğüm! Tunç Soyer ve Tuncay Özkan karşı karşıya

CHP'de milletvekilliği için istifa eden il başkanları, arkalarında kaos bıraktı. İzmir'de Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer ile İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın il başkanlığına seçilecek isim konusunda cepheleştiği iddia ediliyor.

CHP İzmir'de kördüğüm! Tunç Soyer ve Tuncay Özkan karşı karşıya
CHP İzmir'de kördüğüm! Tunç Soyer ve Tuncay Özkan karşı karşıya
GİRİŞ 08.01.2023 17:18 GÜNCELLEME 09.01.2023 17:19
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi'nde birçok il başkanı 2023 seçimlerinde milletvekilliği adaylığı için görevinden istifa etti. 40 il, 39 ilçe başkanının görevinden istifa ettiği CHP'de yeni başkanların belirlenme süreci sancılı geçiyor.

CHP İzmir il teşkilatında Deniz Yücel’den boşalan başkanlık koltuğuna kimin oturacağı da muamma. İsmi gündeme gelen 2 isimden Meclis Grup Başkanvekili Murat Aydın'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından desteklendiği belirtiliyor. Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın ise İl Başkan Yardımcısı Çağdaş Kaya'dan yana taraf olduğu iddiası dillendiriliyor.

SOYER CEPHESİNDE İKİ İSİM VAR

Yeniasır gazetesinin haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Genel Merkez'e Meclis Grup Başkanvekili Murat Aydın'ı İl Başkan adayı olarak bildirdi. Soyer, ikinci alternatif olarak işadamo Şenol Aslanoğlu'nun ismini verdi. Genel Başkan ve çevresinden Murat Aydın'ın atanmasıyla ilgili olumlu sinyaller alan Tunç Soyer'in, Aydın ile birlikte il yönetimine alınacak isimler üzerinde çalışmaya başladığı öne sürüldü.

Ancak Aydın'ın atamasının bir türlü yapılmaması Soyer cephesinde stresi artırdı. Soyer'in bu hafta sonu Aydın'ın atamasını sağlamak için genel merkez nezdinde kulisleri artırdığı iddia ediliyor.

Murat Aydın

Kulislerde, Murat Aydın veya Şenol Aslanoğlu'nun atanmaması halinde Soyer'in ikinci dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı ile ilgili soru işaretlerinin artacağı ifade ediliyor.

ÖZKAN CEPHESİNİN ADAYI KAYA

CHP İzmir il başkanlığı için girişimlerde bulunan bir diğer isim, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan olarak öne çıkıyor. CHP kurultayında Parti Meclisi'ne giremeyen Tuncay Özkan'ın, il başkanlığı görevine Çağdaş Kaya'nın getirilmesi için bastırdığı belirtiliyor.

Çağdaş Kaya

ÇALKAYA SÜRPRİZİ OLACAK MI?

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un ise eski Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'yı il başkanlığı görevi için desteklediği kaydediliyor.

CHP İzmir'in yeni başkanı belli olduCHP İzmir'in yeni başkanı belli oldu

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 20
  • Muhammed ali 1 yıl önce Şikayet Et
    20 senedir hükemette Erdoğan var diye isyan edenler bizimde isyanımız artık CHP ye ismine fanatik gibi oy vermeyin bıktık bu CHP den İzmire taş heykelden başka bisi yapmayan nasıl olsa oyumuz garanti gözüyle bakan chpye bir ders verme zamanı artık
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Çalkaya balçovada ne yaptı ki izmir il başkanlığında onu yapsın. Tam bir beceriksizlik örneği
    Cevapla
  • Kimse 1 yıl önce Şikayet Et
    Adını duyduğumda tüylerimi diken diken eden il izmir'dir.
    Cevapla
  • istanbullu 1 yıl önce Şikayet Et
    beter olun beter...
    Cevapla
  • Yunus 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar da hizmet yok koltuk kavgası var.ne dünya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak
Bakan Güler'den İran'a tepki: Yaptıkları hoş değil