Sözleri gündem olmuştu! Davutoğlu'ndan ilginç savunma!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, tartışılan 'İmza yetkisi' sözleriyle ilgili yeni bir açıklama yaptı.

GİRİŞ 08.01.2023 19:47 GÜNCELLEME 08.01.2023 19:47
Bu Habere 364 Yorum Yapılmış

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bir televizyon programında sarf ettiği tepkilerine neden olan "Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar." sözlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



BAKANLAR BAŞBAKAN'A VESAYET Mİ KURUYORDU?

Sözlerinin eleştirilmesiyle ilgili Davutoğlu, ''Bakanlar Kurulu kararlarına bütün bakanlar imza atarlardı ve imzalar tamamlanmamışsa Bakanlar Kurulu kararı yürürlüğe giremezdi. Ayrıca üçlü kararnameler de vardı. Koalisyon hükümetlerinde de durum buydu. Bu durumda bakanlar başbakana vesayet mi kurmuş oluyordu?'' dedi.

Altılı Masa liderlerinin %51’in oyunu alarak cumhurbaşkanı olmuş kişiyle eşit söz hakkına sahip olmalarının vesayet olarak değerlendirildiği söylemlerine de yanıt veren Davutoğlu, "Tek başına tüm yetkiyi kullanmak isteyen bir aday kimseye ihtiyaç hissetmeden tek başına seçime girer ve yetkileri kullanır. Ama altı genel başkanın onayı ve desteği ile seçime giren bir aday, genel başkanların yürütme erkinin kullanımında etkin konuma sahip olmalarını da kabul etmiş demektir." ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 364
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Türk olsaydın Türk'ün töresini bilirdin. Behey gafil başbakanlık yapmış birisin devlet işleyişinde ki köstek sistemi de bilirsin sen tam bir kosteksin. Çekil yoldan çiçek gösterip diken batıran çakıldak dikenleri.
    Cevapla
  • Tkn 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk milletinin bir özelliği vardır. Bu özellik ile daima ayakta ve istikrarlı durur. Nedir bir yerde bir grup Türk varsa hemen bir lider seçer, lidere birşey okursa ondan sonra kıdemli geçer, 2 kişi kalırsa yaşça ya en büyük veya yine günce kıdemli lider olur. Yani bir akıldan yönetilir. Böyle olursa hangi ucube sistem olacak şaşarız. Yedi başlı ejderha misali.
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim bir evde yedi kardeş varsa beraber evin idaresini yapamazlar kardeşler bile olsa kaldı ki bunlar o kadar bir birinde uzaktır ki. Bir ay beraber yürütmezler. tek dertleri var Dış ülkelerle beraber R.T.E. DEVİRMEK bunlarda dış ülkelerin AMELE'LERİDİR.
    Cevapla
  • E.C 1 yıl önce Şikayet Et
    partili cumhurbaşkanı hemiiiii her ağzınızı açtığınızda partili cumhurbaşkanı diyen dengesizler şimdi ne diyeceksiniz altılı bohçanın cumhurbaşkanı mı.ucube sistem her kafadan bir ses olduuu başka isteğiniz var mı .
    Cevapla
  • kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    sırf imza atayım diye milleti kaosa sürüklüyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı