AK Parti harekete geçiyor! İYİ Parti ve MHP ile görüşecek! Bir parti talebi reddetti

Başkan Erdoğan, teklif için tüm partilere çağrıda bulunmuştu. AK Parti, başörtüsüne anayasal güvence teklifine destek için MHP ve İyi Parti ile görüşecek. HDP AK Parti'nin randevu talebini reddetti.

GİRİŞ 09.01.2023 18:22 GÜNCELLEME 09.01.2023 18:22
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

AK Parti, anayasanın din ve vicdan hürriyetini düzenleyen 24'üncü maddesi ile ailenin korunmasını ve çocuk haklarını düzenleyen 41'inci maddesinde değişiklik öngören kanun teklifini muhalefete götürmeye hazırlanıyor. AK Parti yönetimi bugün sabah saatlerinde, CHP, İYİ Parti ve HDP gruplarından randevu istedi.

AK Parti, teklifin 400'ün üzerinde oyla referandumsuz kabul edilmesi amacıyla muhalefetin desteğini arayacak.

Başkan Erdoğan'dan siyasi partilere mesaj: Meclis'imizden geçeceğini ümit ediyoruzBaşkan Erdoğan'dan siyasi partilere mesaj: Meclis'imizden geçeceğini ümit ediyoruz

İlk tur görüşme, başörtüsüne anayasal güvence getiren teklifin hazırlanma aşamasında yapıldı.

İKİNCİ KEZ MUHALEFETİN KAPISINI ÇALACAK

AK Partili kurmaylar, komisyon görüşmelerinden önce ikinci kez muhalefetin kapısını çalacak.

HDP TALEBİ REDDETTİ

Randevu talebine HDP’den ise olumsuz yanıt geldi. Gerekçe olarak da Anayasa Mahkemesi’nin HDP ile ilgili aldığı ‘Hazine yardımının bloke edilmesi” kararı gösterildi.

TARİH BELLİ OLDU

AK Parti, ilk olarak 11 Ocak Çarşamba günü MHP ile bir araya gelecek. Daha sonra İyi Parti ile görüşecek.



İYİ PARTİ KARARINI DUYURMUŞTU

İyi Parti daha önce, başörtüsüne anayasal güvence teklifine evet diyeceğini açıklamıştı.

ERDOĞAN ÇAĞRI YAPMIŞTI

Başörtüsüne yönelik Anayasa değişikliği teklifiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söylemişti;

Meclis'e sunduğumuz Anayasa değişikliği teklifi ile inşallah kadınlarımızın kılık kıyafet özgürlüğünü garanti altına alacak, aile kurumunu, sapkın akımların sinsi saldırıları karşısında daha muhkem hale getireceğiz. Kimin demokrasi ve özgürlüklerden, kimin de faşizm ve yasaklardan yana olduğunu gösterecek bu tarihi düzenlemenin 400'ün üzerinde kabul oyuyla Meclis'imizden geçeceğini ümit ediyoruz. Milletimizin asırlık hayallerinin sembolü olan Türkiye vizyonumuzu inşa edene kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz

KAYNAK: HABER7, TRT
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 63
  • Osman Batur 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabii aleni terör örgütünün emrinde olmak ve PKK yı arka bahçe görmek zaten normal yargının işlediği her hangi bir ülke de böyle bir parti zaten kurulamaz . Kurulursa da kapatılır.
    Cevapla
  • Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    HDP kapatma devası boşa yedek parti hazır o da olmazsa CHP'den bağımsız aday olurlar seçimden sonra parlamentoda yeni bir isim altında partiyi kurarlar.HDP avrupa dahil dünyanın hiç bir ülkesinde terörle içli dışlı olan bir partinin varlığına müsaade etmezler ama bizde 90 yıllardan beri varlığını sürdürüyor hemde ülkeye ihanet etmesine rağmen ve 6 lı masanın gizli ortağı olup ve desteğine sahiptir.
    Cevapla
  • celal koç 1 yıl önce Şikayet Et
    lütfen haberi yaparken biraz daha duyarlı haber yapın. adamların enden reddettiğini de yazın doğru veya yanlış. "HDP'ye yönelik bir intikam davası olan kapatma davasının bütün hızıyla devam ettirilmesi, Hazine yardımının bloke edilmesi nedenleriyle görüşmeme kararı aldık. Hukukun askıya alındığı bir süreçte anayasa değişikliğini görüşmeyi samimi ve inandırıcı, güven verici bulmuyoruz." dedi.
    Cevapla
  • Kadın 1 yıl önce Şikayet Et
    Mustakbel seçmeniniz olan genç kadınlar yarın eğitim ve kamu kurumlarına girememe ihtimaline destek vermenizi hesabını soracaktır.
    Cevapla
  • Sencer 1 yıl önce Şikayet Et
    HDP ve CHP başörtüsüne asla destek vermezler ziyaretler boşa zaman kaybı.
    Cevapla
  • Can Itın 1 yıl önce Şikayet Et
    ne mal oldukları ortaya çıksın işte daha ne
    Cevapla
  • Safa kuzugüden 1 yıl önce Şikayet Et
    Aym kararı ile bunun ilişkisi. Nedir bahane
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!