AK Parti'den, randevu talebini reddeden HDP'ye yanıt

Başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifini görüşmek üzere, AK Parti'nin randevu talebini reddeden HDP'ye ilk yanıt geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "...Onlar bunu siyasi malzemeye dönüştürmeyi tercih ettiler" dedi.

AK Parti'den, randevu talebini reddeden HDP'ye yanıt
AK Parti'den, randevu talebini reddeden HDP'ye yanıt
GİRİŞ 09.01.2023 18:59 GÜNCELLEME 10.01.2023 16:29
Bu Habere 138 Yorum Yapılmış

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP'nin kapatılmasına yönelik davanın Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) devam ettiğini ve partisinin hazine yardım hesaplarına AYM tarafından geçici blokaj konulması nedeniyle AK Parti'ye randevu vermeme kararı aldıklarını duyurmuştu:

"HDP'ye yönelik bir intikam davası olan kapatma davasının bütün hızıyla devam ettirilmesi, en son partimizin anayasal hakkı olan hazine yardımının iktidar blokunun siyasi baskısı sonucu bir hak gaspı olarak Anayasa Mahkemesi tarafından ve anayasaya aykırı bir şekilde bloke edilmesi; özellikle bunun gerçekleşmesi için Cumhur İttifakı bileşenlerinin ağır baskısının AYM üzerinde yaşanması nedenleriyle, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Yönetimi ile anayasa değişikliği teklifi hakkında görüşmeme kararı aldık. Randevu taleplerine olumlu cevap vermedik."

HDP, AK Parti'nin talebini reddettiHDP, AK Parti'nin talebini reddetti

"BU DURUMU SİYASİ MALZEMEYE DÖNÜŞTÜRMEYİ TERCİH ETTİLER"

HDP'nin kararının ardından T24'ten Eray Görgülü'ye konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, bu görüşmelerin "Türkiye için önemli bir adım" olduğunu, HDP seçmeninin de bu konuyu önemsediğini düşündüğünü belirterek, "Başörtüsü Türkiye'de siyasi parti ayrımı yapmaksızın bütün kadınların bir meselesidir. Hatta erkeklerin de bir meselesidir. Bu konuyu müzakere etmeyi anlamlı buluyorum. Ve onlar bunu bence bir tür siyasi malzemeye dönüştürmeyi tercih ettiler. Onların kararı böyle oldu" dedi.

ÖZLEM ZENGİN, HDP'NİN İKİYÜZLÜ TUTUM SERGİLEDİĞİNİ İMA ETTİ

Özlem Zengin ayrıca şunları ifade etti:

"Bu hafta için tüm grup başkanvekillerini aradım, Çarşamba günü için kendilerini ziyaret etmek istediğimizi söyledim, Sayın Mustafa Elitaş'la birlikte. Şu ana kadar sadece HDP'den dönüş oldu. Sayın Saruhan Oluç beni aradı ve Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararı gerekçe göstererek kabul edemeyeceklerini söyledi. Ben de kendisine bunun o konuyla hiçbir alakası olmadığını ifade ettim. Daha evvel bir HDP'li milletvekilinin milletvekilliği düştü. Anayasa Mahkemesi onların lehine karar verdi. Yani bir onların lehine karar verdiğinde kabul eden ama kendi aleyhine verdiğinde bunu reddeden, böyle bir şey olamaz. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan hem bireyler hem kurumlar olarak yargı kararlarıyla bağlıyız. İtirazımız olabilir ama herkesin yargı kararlarının bu manada bağlayıcı olduğunu hatırlaması lazım."

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 138
  • Nefer 1 yıl önce Şikayet Et
    Ak partinin hdp den destek istemesi safça ve düşüncesizce bir davranıştır. Bu parti pkk nın güdümünde hareket eden terör ve terörist sevici ataist bir partidir. ABD bu partiye senaryo çizmekte ve oynatmaktır. Hdp meşru olmayan bir parti olup , tüm faaliyetleri Anayasaya uygun değildir. Bu partiye 1 kuruş milletin parası girmemelidir. Parayı gitsinler ABD den istesinler....
    Cevapla
  • Vurucu 1 yıl önce Şikayet Et
    hdp pkk fetö chp ip = abd taşeronları
    Cevapla
  • O bir malatyali 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlardan randevu istemeniz bile utanç verici
    Cevapla
  • Adalı 1 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim...neden bu terörist destekçisi partiden randevu istediniz ki...meclisten geçmez ise referanduma gider orada onaylarız...yanlış yapmışsınız...bazen size de akıl sır ermiyor...hem terör partisi diyorsunuz hem ayağına gidiyorsunuz...enteresan...
    Cevapla
  • EKO 1 yıl önce Şikayet Et
    HDP bu ülkede dış mihrakların sopası, PKK nın maşası, içindekilerin hangi milletten olduğu belli olmayan bir parti. Her toplantıda haklı olarak dışarda bıraktığın, hiç bir oluşumda tanımadığın, yok hükmünde gördüğün partiden neden randevu talep edersin ki? Anlaşılan sizin de fazla birbirinizden haberiniz yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?