CHP'li Başarır ve İYİ Partili Türkkan için TBMM'de Hazırlık Komisyonu kuruldu

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'a ait yasama dokunulmazlığı dosyalarının incelenmesi için Hazırlık Komisyonu kuruldu.

CHP'li Başarır ve İYİ Partili Türkkan için TBMM'de Hazırlık Komisyonu kuruldu
CHP'li Başarır ve İYİ Partili Türkkan için TBMM'de Hazırlık Komisyonu kuruldu
GİRİŞ 11.01.2023 15:19 GÜNCELLEME 11.01.2023 16:59

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nda, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'a ait yasama dokunulmazlığı dosyalarının incelenmesi için Hazırlık Komisyonu kuruldu.

Karma Komisyon, AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt başkanlığında, Başarır hakkında "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs", Türkkan hakkında ise "alenen hakaret ve kasten yaralama" iddialarına ilişkin hazırlanan iki ayrı yasama dokunulmazlığı dosyası ve eklerini görüşmek için toplandı.

Komisyonda, bu dosyaların görüşülmesi için Hazırlık Komisyonu kurulmasına karar verildi.

Başarır ve Türkkan'ın dokunulmazlık dosyalarını görüşmek için kurulan 5 kişilik Hazırlık Komisyonu'nda kura çekimi sonucunda, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ile HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç yer aldı.

TBMM İçtüzüğü'ne göre, Hazırlık Komisyonu en geç 1 ay içinde raporunu Karma Komisyona sunacak.

Karma Komisyon, Hazırlık Komisyonu raporlarını ayrı ayrı görüşecek ve karara bağlayacak. Karma Komisyon, iki ayrı dosya için dokunulmazlığın kaldırılmasına ya da kovuşturmanın milletvekilliği sıfatının sona ermesine kadar ertelenmesine karar verecek.

Dokunulmazlığının kaldırılması istenen Başarır ve Türkkan, isterlerse Hazırlık Komisyonu'nda, Hazırlık Komisyonu'nun raporunu sunmasının ardından Karma Komisyon'da ve TBMM Genel Kurulu'nda kendilerini yazılı veya sözlü olarak savunabilecekleri gibi herhangi bir milletvekiline de kendilerini savundurabilecek.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi