Türkiye'den Kırım açıklaması: Endişeyle karşılıyoruz

Dışişleri Bakanlığı, Kırım'da haklarında 13 yıl mahkumiyet kararı verilen 5 Kırım Tatarının serbest bırakılmasını talep etti.

Türkiye'den Kırım açıklaması: Endişeyle karşılıyoruz
Türkiye'den Kırım açıklaması: Endişeyle karşılıyoruz
GİRİŞ 11.01.2023 21:08 GÜNCELLEME 11.01.2023 21:19
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Kırım Tatar soydaşlarımız Cemil Gafarov, Servet Gaziyev, Erfan Osmanov, Alim Karimov ve Seyran Murtaza'nın bugün alınan bir kararla 13 yıl hapis cezasına mahkum edilmelerini endişeyle karşılıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Kırım Tatarlarının, ana yurtlarında özgür ve güvenli şekilde yaşama hakkına Türkiye'nin desteğinin yinelendiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Adı geçenler ve daha önce benzer şekilde mahkum edilen Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Neriman Celal, Asan Ahmetov ve Aziz Ahmetov dahil Kırım'da siyasi nedenlerle tutuklu bulunan tüm soydaşlarımızın en kısa zamanda özgürlüklerine ve ailelerine kavuşmaları için gerekli adımların atılmasını bekliyoruz."

 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 13
  • Maraşlı Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ümmet ümmet ümmet ümmet. Ancak ve ancak ümmet bilinci bizi ayağa kaldırır. Onun dışında dost millet kavramı uluslararası ilişkilerde yoktur. Çıkar vardır. Siyaset vardır. Bugün dost yarın düşman olur. Bu hep böyledir. Ama ümmet olmak başka bir şeydir. Yaşasın İslam , yaşasın İslam bayrağı altında birleşmeyi düşünenlere!!!! Yaşasın bu bayrağı ilimde ,sanatta zanaatta ,sporda ,teknolojide en üstte düşleyenlere ve bunun için gayret edenlere. Bu önümüzdeki seçim tarhimizin en önemli seçimi. Ha gayret kıralım zincirleri Allah'ın izni ile. Meydani boş buldular. Meydan Türk'ün, Kürt'ün, Arap'in birliğini görsün yeniden. Yasasin İslam Ümmeti!!!! Allah'ın selameti üzerimize olsun inşallah.
    Cevapla
  • Poyraz 1 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı ordusunu düşman karşısında cepheye sırtını dönüp yalnız bırakıp onbinlerce Mehmetçiğin şehid olmasına ve savaşın hezimetine sebeb olan Kırım hanlığı ve murat giray hanın üzerindeki lanetin sonuçlarını yaşıyor olmasın kırım?
    Cevapla
  • tarihçi 1 yıl önce Şikayet Et
    sen osmanlının kırım hanlığına yaptıklarını bilsen böyle yazamazdın. bırakın bu osmanlı hayranlığını, ne yaptıysa ya ortodokslara ya araplara yaramıştır, Türk halkını unutmuştur osmanlı, ancak savaş zamanı hatırlardı.
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    ayıdan post, rus tan dost olmaz.
    Cevapla
  • -Gözlemci 1 yıl önce Şikayet Et
    Kırım'da bizimdi.Osmalı imparatorluğunun kıymetini bilemedik Bir avuç yere mahkum edildik hala CHP böl parçala kolay lokma olsun projesinde ..aklınızı başınıza alın
    Cevapla
  • Emekli mühendis 1 yıl önce Şikayet Et
    Gözlemci kardeşim CHP, Cumhuriyet halk fırkasının, o da İttiihat ve terakkinin devamıdır. kurucuları aynı çoğunluğu gayritürk, gayrimüslüm ve tamamı masondur. Büyük bir başarı ile! 10 yıla kalmadan memleketi onda bire düşürmüşlerdir.
    Cevapla
  • Gazi 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet 1968 çırpınırdın Karadeniz bakın Türk ün bayrağına Mustafa Cemiloğlu Moskof zindanında idi evet bugün aynı işte böyle Aziz necip Türk milleti...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti