HDP’nin cumhurbaşkanı adayı çıkarmasının asıl nedeni ortaya çıktı!

ABD merkezli Al-Monitor'e konuşan bir HDP yetkilisi, muhalefet ile masaya oturmak için yalvardıklarını ancak görmezden gelindiklerini söyledi. Al-Monitor'un haberinde HDP'nin asıl pazarlığı ikinci turda yapacağı öne sürüldü.

GİRİŞ 15.01.2023 14:32 GÜNCELLEME 15.01.2023 17:57
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

Dünya basını, Türkiye'deki seçim sürecini ilgiyle takip ediyor.

ABD merkezli Al-Monitor haber sitesinde yayınlanan Amberin Zaman imzalı “Kürtlerin kendi adayını çıkarma kararı Erdoğan'a mı muhalefete mi yarar?” başlıklı haberde, HDP’li bir yetkilinin açıklamalarına yer verildi.

'FAŞİST' DEDİĞİ 6’LI MASAYI TEHDİT ETTİ: BÜYÜK BİR ŞOK YAŞARLAR

Al Monitor’a konuşan ve ismi açıklanmayan HDP’li yetkili, “Ortak bir strateji oluşturmak adına son bir buçuk yıldır muhalefete bizimle masaya oturması için yalvarıyoruz. Bunun yerine bizi görmezden geldiler, bizi hor gördüler ve emirlerini yerine getireceğimize ve tabanımızı onların lehine seferber edeceğimize inandılar." diye konuştu. 

"Faşist" olarak tabir ettiği muhalefetin "Kürtler için bir şey yapmaya niyetinin olmadığını" söyleyen HDP'li yetkili, "İstanbul'da yaptığımız gibi blöf yaptığımızı ve onların kazanmasına yardımcı olacağımızı düşünürlerse büyük bir şok yaşarlar." ifadesinde bulundu.

İLK TURDA OY ORANINI BELİRLEYEN HDP, İKİNCİ TURDA 6'LI MASA İLE PAZARLIK MASASINA OTURACAK

HDP'nin kendi oy oranını ilk turda belirledikten sonra ikinci turda Millet İttifakı ile pazarlık masasına oturacağı öne sürülen haberde, “Kılıçdaroğlu'nun da aralarında olduğu kimileri, HDP'nin kendi adayını çıkarma kararının ilk turda oy 2 oranını en üst düzeye çıkararak muhalefetin lehine çalışacağını iddia ediyor. Kürt tabanının ikinci turda sadakatini göstermesi ve muhalefete oy vermesi çok daha muhtemel." ifadeleri yer aldı. 

GERÇEK PAZARLIK İKİNCİ TURDA BAŞLAYACAK

HDP'nin birçok konudaki talepleri için asıl pazarlığın ikinci turda başlayacağı belirtilen haberde, "İşte o zaman HDP'nin gelecekteki bir hükümette yer alması ve Kürtlere devlet okullarında ana dillerinde eğitim gibi uzun süredir reddedilen birçok hakkı vermeyi amaçlayan reformlar konusunda gerçek pazarlıklar başlayacak." denildi.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 128
  • BAY BARIŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    6 li masa boş masa.oy zamanıda geldiğinde hepimiz sonuçları fazlasıyla memnun edici olarak gorucez inanın buna.bu ülkede bölücülük yapanlara çok az kısım dışında oy vermezken şimdi oy alabilmek için 6 li masanın açık uyeleride bunlara açıktan destek verdikleri şehit kanlarını hiçe saydıkları için hüsrana ugrucaklardir
    Cevapla
  • MURAT 1 yıl önce Şikayet Et
    Efendileri ne derse o...
    Cevapla
  • Mehmet Yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    En az 50 yorum okudum 2. Tura kalmayacak deniliyor Allah hayra güç şerre zafiyet versin. Memleket için hayırlısı olsun. Gönlümüz güçlü idarede 7 ortak danada olur
    Cevapla
  • Türk Milleti 1 yıl önce Şikayet Et
    Lan bi zihtirin gidin hıyar ağaları ben devletimi REiS'ten başkasına emanet etmem itiraz edeni sopayla kovarım ülkemden!
    Cevapla
  • Kastamonulu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakanllk isteyin hatta toprak isteyin mecbur verecekler amaç Tayyip Erdoğan'ın gitmesi degilmi bölücülugunuze masadakileride ortak edin bizde bu işi ikinci tura kalmadan bitirelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var