Üçüncü ittifaktan ilk miting! Adaylık kararı resmen duyuruldu

EMEK ve Özgürlük İttifakı Kartal Meydanı'nda 'Birlikte Değiştireceğiz' mitingi düzenledi. Mitingde konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Bu seçimler kendi cumhurbaşkanımızı belirleyeceğimiz bir seçim olacaktır" dedi.

GİRİŞ 15.01.2023 19:51 GÜNCELLEME 16.01.2023 00:22
Bu Habere 257 Yorum Yapılmış

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Emekçi Hareket Partisinin (EHP) bir araya gelerek oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı Kartal Meydan'ında bugün 13.00'de 'Birlikte Değiştireceğiz' mitingi gerçekleştirdi.

Mitinge ittifak içindeki siyasi partilerin genel başkanları, sözcüleri ve milletvekilleri katıldı. Polis ekipleri miting nedeniyle geniş güvenlik önlemleri aldı. Ekipler üst ve çanta araması yaptıktan sonra alana girişlere izin verdi. Miting nedeniyle bazı yollarda kapatıldı.



 'BU SEÇİMLER KENDİ CUMHURBAŞKANIMIZI BELİRLEYECEĞİMİZ BİR SEÇİM OLACAKTIR'

Mitingde konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Bulvan, "Bugün Emek ve Özgürlük İttifakının ilk mitingini İstanbul'da gerçekleştiriyoruz. Bu daha başlangıç arkadaşlar. 82 milyon bu havayı hissedecek, bu rüzgarı hissedecek ve seçimlerde İstanbul bir kez daha kendisini ispat edecek. Bundan hiç kimsenin kaygısı ve şüphesi olmasın. Asıl hikaye bizim hikayemizdir. 7 Haziran'da başlayan bir başarı hikayemiz var. Bu başarı hikayesini ülkeyi yönetme hikayesine çevireceğiz. Dostlarımızla birlikte seçimlere damgamızı vuracağız. Bizim mücadelemiz İstanbul kadar büyüktür. Bizim ittifakımız İstanbul kadar güzeldir ve İstanbul'un bahçesidir. Hepimize bu ittifak hayır olsun, uğurlu olsun. Bu seçimler kendi cumhurbaşkanımızı belirleyeceğimiz bir seçim olacaktır" dedi.



 'GELİYOR EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI, MUTLAKA KAZANACAĞIZ'

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Bekle bizi İstanbul, işte buluşmaya, kucaklaşmaya geliyoruz. Emek ve Özgürlük İttifakı Türkiye halklarının bütün renklerinin bulunduğu bu şehirde sizlerle kucaklaşmaya geliyor dedik. Bizleri kucakladınız. Çoşkunuzla, sevginizle bu sesi bütün ülkeye en gür şekilde yansıttınız. Hepinize teşekkür ediyorum. İstanbul'u emeğin ve özgürlüğün demokrasinin ve barışın üssü yapacağız dedik. İşte sözümüzün karşılığı sizin yüreklerinizin gümbür gümbür sesidir. Geliyor Emek ve Özgürlük İttifakı, mutlaka kazanacağız" ifadelerini kullandı. Diğer ittifak başkanları ve sözcüleri de mitingde konuşma gerçekleştirdi.

Mitingde, EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk, Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüsü Juliana Gözen ve Sosyalist Meclisler Federasyonu Sözcüsü Barış Kayaoğlu da birer konuşma yaptı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 257
  • Diyarbekirli 1 yıl önce Şikayet Et
    HDP nin ve diğer marjinal sol terör partilerinin CB adayı Murat Karayılan yada Cemil Bayık. Belki de müstakbel PKK lideri Sılhedin Demirtaş olacak.
    Cevapla
  • Birisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Aday çıkaramıyor ne yazık. Adam parti başkanı çıkıp ben adayım diyemiyor
    Cevapla
  • TÜRKİYEM 1 yıl önce Şikayet Et
    yav daha duruşunuz yok konuşmayı bilmiyonuz siz mi yöneteceksiniz bu ülkeyi çok komikkk
    Cevapla
  • O k u r 1 yıl önce Şikayet Et
    Hainliğin tarihi insanlık tarihi kadar eskidir.
    Cevapla
  • sor 1 yıl önce Şikayet Et
    yaptıkları tek hizmet PKK nı tuzakladığı bombaların üzerini asfaltla kapatıp asker polis öğretmen doktor ve sivil katledenlere oy verenleri de Allah kahretsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır