Başkan Erdoğan'dan Davutoğlu sorusuna olay cevap: Öyle deme! Profesör....

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla'da düzenlenen Gençlik Buluşması programında konuştu, gençlerin sorularını yanıtladı. Başkan Erdoğan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile ilgili soruya çok konuşulacak cevap verdi.

GİRİŞ 15.01.2023 21:44 GÜNCELLEME 15.01.2023 21:45
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Muğla Gençlik Buluşması'nda, Fethiye ilçesinde gençlerle bir araya geldi.

Başkan Erdoğan, 6'lı masanın yönetim sistemiyle iglili tartışılan sözler sarf eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile ilgili soruya cevap verdi. Başkan Erdoğan ayrıca HDP'nin aday çıkarma kararını da değerlendirdi.



Erdoğan, bir gencin "Geçtiğimiz günlerde altılı masadan biri bir televizyon programında 'Hepimiz cumhurbaşkanı yardımcısı olacağız. Cumhurbaşkanı da biz ne dersek onu yapacak' dedi. Spiker de 'Peki seçilen Cumhurbaşkanı sizin dediklerinizi yapmazsa ne olacak? diye sorduğunda 'Kriz çıkar, yeniden seçime gidilir' diye bir cevap verildi. İlk defa bir siyasetçi krizi vadederek oy istiyor. Açıkçası ben böyle bir siyasetçiye milletimizin tenezzül edeceğini zannetmiyorum." sözleri üzerine, "Bir şey söyleyeceğim sana. Öyle deme. Profesör. Profesörler her şeyi bilir." dedi.
 

Başkan Erdoğan: Dünya liderlerinin itibar göstermesini bekliyorlar! Bu saçmalık...Başkan Erdoğan: Dünya liderlerinin itibar göstermesini bekliyorlar! Bu saçmalık...


GÜYA BİZİMLE BERABER BU YOLDA YÜRÜDÜLER

Böyle bir şeyin kararının Meclis'ten çıkması gerektiğini belirten Erdoğan, "Meclis'te bu çoğunluğa sahip olduğunu neye göre konuşuyor? Maalesef bunlar sevgili kardeşim siyaseti bilmiyorlar. Ama öğrenecekler. Ne zaman? Şu seçimde. Bunlar yanımızda bu kadar kaldılar ama hiçbir şey öğrenememişler. Çünkü üst üste bunca seçimler kazanmış bir AK Parti var. Bunlar da güya işte bizimle beraber bu yolda yürüdüler ama bir şey öğrenememişler." diye konuştu.

Bir gencin, "Tersine yürümüşler Başkanım" sözü üzerine Erdoğan, "Maalesef. Ama çok güzel bir yere dokundun. Aynen hani o yürüyen merdivende birileri de tersine yürüyordu ya şimdi de bunlar tersine yürüyen merdivenlerde beraber yürüyorlar. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

HDP'NİN ADAY ÇIKARMASI

Erdoğan, "HDP geçen hafta kendisi aday çıkaracağını açıkladı. Sizin bu konu hakkında yorumunuz nedir?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Zaten bunlar komplo içinde komplo. Bunlara hiç kafayı takma. Az önce söyledim ya yalan üstüne yalan. Şimdi hepsi bu konuda birbirinden çok daha maharetli, yalanda yarışıyorlar. Ama biz dürüstlükte yarışıyoruz. Farkımız bu. Onların kim hangisi aday çıkaracak, çıkarmayacak bunlara hiç kafayı takmayın. Biz işimize bakalım. Cumhur İttifakı olarak biz ne yapacağız? Biz ona bakalım. Cumhur İttifakı olarak Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıl dönümünde bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız."

KAYNAK: HABER7, AA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 89
  • eleştirel filozof 1 yıl önce Şikayet Et
    senin yoluna kurban olurum
    Cevapla
  • Allah var gam yok 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazık kafana. Heykellere laf edersiniz ama Allah'ın bir kuluna kurban olursunuz, sonra da Müslümanım diye gecinirsiniz :):):)
    Cevapla
  • Mahmut Akar 1 yıl önce Şikayet Et
    Altılı çete, demokrasiyi iç etmek istiyor.
    Cevapla
  • Huzur .. 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlar tersine yürüyorlar başkanım..
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Akademisyen ve müfettişten yönetici olmaz! Akademisyenler herşeyi herkesten iyi bildiklerini sanırlar. Kimsenin doğru yapabileceğine inanmazlar. Kendileri de herşeye yetişemezler! Bakın Hal yasası hâlâ çıkmadı. Komisyon başkanı bir profesör! 2010 yılından bu yana sürüncemede. Reis'in profesör konusunu anlamış olmasına sevindim. Zira tüm parti içi anketlerde Binali Yıldırım çıkmışken, adam profesör ne de olsa diye Davutoğlu tercih edilmişti sonuç malûm!
    Cevapla
  • Oktay 1 yıl önce Şikayet Et
    Altili masa siyasetin yönünü d gistirdi.eskiden şunu yapacam bunu yapacam diyerek oy isterlerdi.simdi Cumhurbaşkanı ni biz yönetecez,bakanlıkları paylaşacaz,istediğimiz olmazsa kiriz cikaracaz diye oy istiyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..